Nogomet

Trkom i borbom pokazali kvalitetu

Lovro Štrbinić • subota, 10.09.2011.
Trkom i borbom pokazali kvalitetu
Foto: Duje Bonačić

Igrači Hajduka su večeras na Poljudu odradili veoma dobru utakmicu i zaista mogu žaliti što ih je Brkljača nesmotrenim potezom doveo u situaciju da igraju s igračem manje. Iako su u drugom dijelu bili podređena ekipa nisu izgledali bezglavo, a dodatnim zalaganjem su u pojedinim trenucima "zamaglili" Brkljačin izostanak. Zrelijom izvedbom nego u nekim prijašnjim derbijima zaslužili su prolazne ocjene i pokazali da imaju kvalitetu za borbu s liderom prvenstva.

Danijel Subašić: Uglavnom je odavao sigurnost na vratima i u nekoliko navrata je na vrijeme izašao s njih i otklonio moguću opasnost. Odradio još jedan dvoboj bez "mušica", a možda bi kod pogotka bolji dojam ostavio da je barem pokušao obraniti udarac Ibaneza.

Maloča: Borio se na svom mjestu u obrani, često zatvarao Dinamovce i svojom brzinom nadoknađivao eventualne greške u pokrivanju. Ostat će mu na duši pogodak kojeg je Hajduk primio u posljednjoj minuti prvog dijela kad se Maloči iza leđa "prišuljao" Ibanez i donio bod svojoj momčadi.

Ljubo Milićević: Vrlo koristan u zračnim duelima i pokrivanju igrača te pravovremen u izlascima. Nije dopustio Beqiraju da se razmaše i nekoliko puta je njemu i suigračima blokirao udarac ili pak spriječio da do njega dođe. Mrlja ostaje kod primljenog pogotka jer dojam je da je uz Maloču mogao malo bolje reagirati, a u posljednjim trenucima je izgubio duel u potencijalno opasnoj situaciji od Krstanovića, vjerojatno i zbog pomanjkanja energije.

Ruben Lima: Još jedna odlična utakmica Portugalca u dresu Hajduka. Lijeva strana kojom je ordinirao bila je danas opasniji dio Hajduka, a uz pravovremenost u obrambenim zadaćama često je znao povući napad po svojoj strani i kombinirati sa suigračima. Ukratko, opasan i među boljima u splitskim redovima.

Srđan Andrić: Kapetan je odradio utakmicu onako kako se od njega očekuje, kapetanski. Pomalo je to već i izlizana fraza, ali Andrić je gospodario obranom, potom i vezom usmjeravajući suigrače na prave pozicije. U napadu je stigao postići pogodak odličnom reakcijom nakon odbijene lopte, a u još nekoliko navrata je udarcima pokušao iznenaditi Kelavu.

Steven Luštica (do 80. minute): Nije previše vidljiv danas bio mladi Australac već je odrađivao onaj "nevidljivi" dio posla. Uglavnom zadužen da trkom pokriva sredinu terena dobro se nosio s protivnicima, sve do pred kraj dvoboja kad je uslijed pomanjkanja snage zamijenjen. U napadačkom segmentu je uglavnom koristio jednostavna rješenja distribuirajući loptu prvom slobodnom igraču do sebe i tu nije bio igrač za prevagu, kao što se uostalom od njega ni ne očekuje.

Mario Brkljača: Veliku glupost je zahvalni veznjak napravio u 20. minuti susreta ostavivši svoju momčad s igračem manje. Dotad je pokazivao veliku, pokazalo se kasnije i preveliku borbenost i agresivnost u nastojanjima da onemogući Dinamove veznjake u organizaciji igre.

Marin Tomasov: Zadranin je danas bio jedan od opasnijih Hajdukovaca, često je zadavao probleme svojim braničima, a pred kraj dvoboja je odličnim udarcem skoro iznenadio Kelavu. U još nekoliko navrata je zaprijetio iz daljine, a opasnost pred Dinamovim vratima uzrokovao je i dobrim ubačajima. Nakon jednog od njih pao je i pogodak i može se reći Tomasov nije razočarao.

Anas Sharbini: Igrač od kojeg se mnogo očekivalo odigrao je dvoboj u kojem mu je na prvom mjestu bilo razigravanje suigrača. S nekoliko driblinga je "izludio" Dinamovce, ali je isto tako u pojedinim trenucima posegnuo za potezom previše. No, njegova igra konačno je poprimila ozbiljnije obrise i može se reći da je bio pokretač većine akcija domaćina.

Ivan Vuković (do 76. minute): Crnogorac je vjerojatno odradio većinu zadataka koje je pred njega postavio Balakov. Rastrčan i beskompromisan u duelu vodio je veliku zračnu bitku s Dinamovim obrambenim igračima. Kad god je imao loptu tražio je igru, početkom utakmice je jednim dobrim ubačajem skoro namjestio pogodak.

Ahmad Sharbini (do 26. minute): U nešto manje od pola sata što je proveo na terenu stariji brat Sharbini nije se previše naigrao. Uglavnom se borio s Dinamovom obranom za duge lopte koje su stizale, a jednom je napravio manji nered u protivničkoj obrani nakon ubacivanja Vukovića.

Masahiko Inoha (od 26. minute): Ušao na mjesto stopera i odradio svoju zadaću maksimalno profesionalno. U trenucima kad je Dinamo u drugom dijelu pritisnuo pokušavao je brzim izlascima maknuti opasnost od svojih vrata, a u nekoliko navrata zabilježene su dobre reakcije na ubačaje i proigravanja protivnika.

Ivan Lendrić (od 76. minute): Ostat će zapamćen po tome što je driblingom polegnuo na travnjak Josipa Šimunića, a potom iz dobre pozicije pucao dobro, ali ipak nedovoljno precizno. Unio energiju svojim ulaskom.

Tonči Kukoč (od 80. minute): Ulaskom pred kraj dvoboja donio je svježinu u momčad i u nekoliko navrata pokazao da je izuzetno koristan.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.09.2011. u 04:31
    pa kad se igra 11 protiv 10 70 minuta, a završi 1-1 onda je to realan odraz stanja na terenu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2011. u 03:36
    naslov Trkom i borbom pokazali kvalitetu, a za Dinamo Blijeda predstava hrvatskog prvaka. il je utakmica završila 3-0 za Hajduk il je Dinamo jak kao Real. il je netko ovdje lud.
    Obrisan korisnik