Košarka

Bogdanović najbolji, "Rusi" drže formu

Pripremio:Bojan Meštrović • ponedjeljak, 19.03.2012.
Bogdanović najbolji, "Rusi" drže formu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Iza hrvatskih košarkaša je još jedan tjedan, a ovog puta je najbolji bio Bojan Bogdanović s odličnim napadačkim učinkom, čime se samo nadovezao na sjajne predstave koje pokazuje kroz cijelu sezonu. Vrlo dobri su bili i momci iz Himkija...

Igrač vikenda

Bojan Bogdanović (Fenerbahče): Fenerbahče je pobijedio Erdemir, a Bogdanović je nastavio s odličnim partijama i do pred sam kraj držao svoju momčad u utakmici. Postigao je 25 poena uz tri asistencije i dva skoka i time zaslužio titulu najboljeg strijelca susreta, ali i igrača tjedna u Kockastom kutku.

Ugodno iznenađenje

Andrija Stipanović (Otto Caserta): Bivši igrač Splita nastavlja sa svojim standardnim predstavama, a ovaj put na parketu je proveo 30 minuta, što je iskoristio za 10 koševa (šut 5/10) i četiri skoka.

Zoran Planinić (Himki): U pobjedi protiv Lokomotiva je bio najbolji igrač na terenu sa 16 poena, pet skokova i tri asistencije za 23 minute. Nekoliko dana kasnije Himki je poražen od Astane, a Planinić je imao tek nešto slabije brojke. Upisao je 14 poena i pet asistencija.

Krešimir Lončar (Himki): Suprotno od Planinića, u prvoj utakmici tjedna je bio nešto slabiji i upisao osam koševa i šest skokova, ali je zato protiv Astane dominirao pod obručima i uz 17 poena imao velikih 12 skokova.

Visoka forma

Jurica Žuža (Tofas): Na teškom gostovanju kod Anadolu Efesa Žuža je još jednom predvodio svoju momčad, a ovaj put je zabio 13 poena i dohvatio osam lopti. Ipak, nešto više od časnog poraza Tofas nije uspio izvući.

Darko Planinić (Široki WWin): U nepunih 13 minuta protiv Zagreba, jer ga je trener štedio, upisao je 12 poena uz dva skoka, jednu asistenciju i jednu izgubljenu loptu.

Damjan Rudež (Cibona): U gradskom ogledu sa Zagrebom CO, riješenom s 88:84 u korist suparničke momčadi, Rudež je ubilježio 12 poena s 4/6 iz igre. Na putu do Cibonine pobjede nad Heliosom (87:72) bio je među napadački najefikasnijima, sa 17 poena (šut 5/10), četiri skoka, tri osvojene, ali i dvije izgubljene lopte.

Marko Banić (Gescrap Bizkaia): Nastavio je s odličnim partijama od prošlog tjedna kada je bio MVP španjolskog prvenstva. U teško izborenoj pobjedi protiv Estudiantesa imao je 14 koševa i devet skokova.

Na standardnoj razini

Boris Barać (Široki WWin): Odigrao je svoju standardnu rolu od 17 minuta uz šest poena, šest skokova te jednu izgubljenu loptu.

Jakov Vladović (Široki WWin): Kako je Široki u Draženovu domu napravio veliku razliku, a utakmica je bila rezultatski nebitna, trener Velić čuvao ga je za Prvenstvo BiH te je dobio manje od 15 minuta. Ubacio je dva poena uz tri skoka, jednu asistenciju i jednu izgubljenu loptu.

Mario Delaš (Baltai): U porazu od Kedainiaija Splićanin je za nešto više od pola sata igra ubacio 12 pena uz šut za dva 5/8.

Dontaye Draper (Cedevita): U bezbolnom porazu od Partizana u Beogradu (67:63), razigravač momčadi Dražena Anzulovića ubilježio je osam poena, šest asistencija i tri skoka. Na putu do uvjerljive pobjede nad Hemofarmom (80:64) Draper je bio podjednako učinkovit, sa sedam poena, po tri skoka i asistencije.

Miro Bilan (Cedevita): Diskretan protiv Partizana, sa sedam poena i dva skoka, Bilan je bio na svojoj uobičajenijoj, puno boljoj razini na putu do Cedevitinih +16 protiv Hemofarma. U tom ogledu istaknuo se sa 17 poena (7/9 iz igre) i deset skokova.

Marin Rozić (Cibona): Protiv Zagreba CO Rozić se istaknuo napadačkim učinkom, sa 16 poena (6/10 iz igre), a dodao je i četiri skoka. U pobjedi nad Heliosom imao je četiri poena (šut 2/6) i šest skokova.

Damir Markota (Zagreb CO): "Glumeći" centra u većem dijelu drugog poluvremena, kada je Zagreb dugo igrao bez prekršajima opterećenog Kasuna, Markota je protiv Cibone završio s 19 poena (4/5 za tricu) i sedam skokova. Protiv Širokog je bio daleko ispod te razine, utapajući se u sivilo svoje momčadi s tri poena (1/6 iz igre) i pet skokova.

Dario Šarić (Zagreb CO): Šarić je propustio ogled s Cibonom zbog ozljede prsta na ruci, ali vratio se na parket protiv Širokog. Vladimir Androić koristio ga je samo u posljednjoj četvrtini, u koju su Mravi ušli sa zaostatkom od 60:34, a 17-godišnji Šibenčanin je tih deset minuta iskoristio za četiri poena s 2/5 iz igre, dodajući i četiri skoka.

Leon Radošević (Armani Milano): Leon je u pobjedi svoje momčadi dobio svega šest minuta, a za to vrijeme je ostvario četiri koša (šut 2/3) i dva skoka, što mu i nije neka velika preporuka pred kraj sezone.

Ante Tomić (Real Madrid): U posljednje vrijeme reprezentativni centar minute u Kraljevskom klubu dobiva na kapaljku, a takav trend se nastavio i u pobjedi nad Zaragozom. Tomić je odigrao samo sedam minuta i pritom upisao četiri koša i jedan skok.

Luka Žorić (Unicaja): U novom teškom porazu Unicaje, ovaj put od Caje Laboral, odigrao je 20 minuta i zabilježio deset koševa i dva skoka.

Hrvoje Perić (Unicaja): Kao i Žorić, odigrao je 20 minuta, a u tom vremenu upisao devet poena i tri skoka. Nastavlja se katastrofalni niz Unicaje, momčad je slavila samo jednom u posljednjih 16 utakmica.

Mario Stojić (Alicante): Nakon niza od pet poraza, Alicante je konačno došao do pobjede protiv Lagun Ara, a Stojić je za 25 minuta igre ubacio sedam poena uz jedan skok.

Mario Delaš (Baltai): U porazu od Kedainiaija odigrao 34 minute i postigao 12 koševa i tri skoka.

Lukša Andrić (Galatasaray): Sredinom tjedna je u pobjedu protiv Banvita ugradio samo pet poena i tri skoka. Preko vikenda je prva momčad turskog prvenstva neočekivano poražena od Antalye, a Andrić je susret završio s 15 poena.

Forma u padu

Stanko Barać (Anadolu Efes): Protekli tjedan donio je dvostruki program za košarkaše Anadolu Efesa koji su najprije u ponovljenoj utakmici bili bolji od Aliage Petkim uz četiri Baraćeva koša, a za vikend je Efes upisao pobjedu nad Tofasom uz četiri koša i pet skokova hrvatskog centra.

Drago Pašalić (Helios Domžale): Za razliku od Cedevite, protiv Cibone je bio dosta neraspoložen. U porazu u Draženovu domu potrošio je dosta lopti (1/5 za tricu) za deset poena te dodao pet skokova, dvije asistencije, a dojam je dodatno pokvario s tri izgubljene lopte.

Marko Car (Cedevita): U tjednu za nama Car je imao dva nastupa s negativnom valorizacijom, -2 u porazu od Partizana i -6 u pobjedi nad Hemofarmom. Protiv Partizana je ostao bez poena za nepunih 20 minuta u igri, promašivši sva tri šuta iz igre, sve za tricu, a imao je i po tri asistencije i izgubljene lopte. U ogledu s Vrščanima je svojih 25 minuta iskoristio za pet poena sa samo 1/10 iz igre, a uz dva skoka i tri asistencije, upisao je i četiri izgubljene lopte.

Krunoslav Simon (Zagreb CO): Mravi su u prvom prošlotjednom nastupu u Domu Dražena Petrovića svladali Cibonu, a Simon je i s 0/9 za dvicu uspio zabiti 13 poena. Imao je i po šest skokova i asistencija, ali i pet izgubljenih lopti. U teškom porazu od Širokog (72:48) Zagrebov kapetan bio je slab, sa samo dva poena uz 1/6 iz igre, dodajući i skok i dvije izgubljene lopte.

Rok Stipčević (Cimberio Varese): Zadranin je u porazu svoje momčadi sudjelovao 31 minutu, s učinkom od tek sedam koševa (za dva 2/5, za tri 1/4) te četiri skoka i sedam asistencija, što i nije na razini onoga što je prikazivao u zadnjim kolima.

Jasmin Perković (Cremona): U porazu svoje momčadi Jasmin Perković je bio jedna od najlošijih figura na terenu s tek jednim košem (šut 0/3) i tek dva skoka u 19 minuta koliko je proveo na terenu.

Klupa, tribina, doktori

Jure Lalić (Krka): Nije igrao u pobjedi u Laškom protiv Zlatoroga.

Fran Pilepić (Široki WWin): Zbog lakše ozljede propustio je utakmicu sa Zagreb CO-om.

Roko Ukić (Fenerbahče): Nije nastupio u pobjedi protiv Erdemira.

Marko Popović (Žalgiris): Litavci nisu imali na rasporedu utakmicu protekli tjedan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.03.2012. u 13:31
    što je s ukićem i tomasom?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2012. u 12:43
    Koliko ja znam, Fener je očekivano pobijedio :)
    Obrisan korisnik