Nogomet

Perišićev eksponencijalni rast

Piše:Bernard Jurišić • nedjelja, 01.04.2012.
Perišićev eksponencijalni rast
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ivan Perišić iza sebe ima prvu sezonu u Ligi petice i odmah ju je začinio titulom prvaka. Borussia Dortmund dvogodišnju je vladavinu Bundesligom začinila s mnoštvom mladih igrača među kojima je u drugoj uzastopnoj tituli participirao i 23-godišnji Hrvat...

Nogometni put Ivana Perišića nije bio "konvencionalan". Još dok je bio u juniorskoj momčadi spltiskog Hajduka zapazili su ga brojni europski klubovi i pokušali dovesti u svoje redove prije negoli je potpisao profesionalni ugovor s matičnim klubom. Najkonkretniji je bio francuski Sochaux, koji ga je doveo u svoje redove, ali nije uspio do kraja iskoristiti sve ono za što je 23-godišnji krilni napadač bio sposoban.

Ivan Perišić

Aktualni klub: Borussia Dortmund
Dosadašnji klubovi: Hajduk, Sochaux, Roeselare, Club Brugge, Borussia Dortmund
Broj nastupa za reprezentaciju: 8
Broj golova za reprezentaciju: 0
Najveći uspjeh s reprezentacijom: -

Ali zato je znao Club Brugge, koji ga je od Sochauxa kupio za 250.000, a Borussiji iz Dortmunda prodao za 5 milijuna eura. U belgijskom klubu počeo je Perišićev eksponencijalni ras, postao najbolji strijelac i igrač lige i zaradio transfer u njemačku Bundesligu.

Za hrvatsku reprezentaciju Perišić je debitirao u ožujku 2011. godine u neugodnom porazu od Gruzije u Tbilisiju i potom se ustalio u grupi od 14 igrača kojima izbornik Slaven Bilić najviše vjeruje. Ove sezone je za Borussiju Dortmund odigrao 26 utakmica, ali nije bio zadovoljan činjenicom što je u većini njih ušao s klupe.

Koliko ga u Dortmundu cijene pokazali su odbijanjem bilo kakve mogućnosti za transferiranjem Perišića već ovog ljeta, potvrđujući kako najozbiljnije računaju na njega u novoj sezoni. Ukoliko u dresu hrvatske nogometne reprezentacije bude važan kotačić u bliskoj budućnosti, realna je mogućnost da će i njemački klub zaraditi na njegovom budućem transferu u klub iz još veće europske razine.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 21:05
    neka bude senzacija prvenstva
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 20:48
    jako dobra sezona, jednako dobro može odigrati i na desnoj strani (ne znam zašto to nitko ne spominje kao zamjenu Srni). Samo je sranje što za pola momčadi se ne zna tko je standardan, tko je prvi pick, ne valja to...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 20:37
    ajmo perišiću!! on i iličević će nam u budućnosti jurišati bokovima. ivo nažalost nemože, al vjerujem da će ivan iskoristiti svoju priliku!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 16:55
    on za repku nije napravio nista,onaj kalinic barem zabije svaki put skoro kad ude sa klupe,perisic je upotrebljiv skoro ko vida,znaci nikako
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 16:44
    Ako ga stavi u vatru u prvoj utakmici, jednostavno MORA bit onaj Perišić iz Bruggea. Da bar proradi kako treba!
    Obrisan korisnik