Nogomet

Poslastice u Liverpoolu i Manchesteru, Mandžukić i Bayern za produženje niza

Sportnet • petak, 21.09.2012.
Poslastice u Liverpoolu i Manchesteru, Mandžukić i Bayern za produženje niza
Foto: EPA

Španjolski velikani trebali bi imati lagan posao tijekom vikenda, a pravi derbiji očekuju se na Otoku. Bayern ide u Gelsenkirchen, a Lovrenov Lyon u Lille.

Nikica Jelavić propustit će ogled Swanseaju, kojim počinje peto kolo Premier lige, zbog ozljede koljena zarađene protiv Newcastlea u ponedjeljak, zbog čega je odšepao s terena u završnici prvog poluvremena. Čeka se i dijagnoza za dvostrukog strijelca za Chelsea protiv Juventusa, Oscara za domaći ogled sa Stoke Cityjem, kao i Sturridgea.

Nedjelja nudi dvije poslastice. Prva je ujedno i klasik, Liverpool protiv Manchester Uniteda. Utakmica je to koja privlači pažnju i zbog toga jer je prva na Anfieldu nakon otkrića neovisnog panela o tragediji na Hillsboroughu, pa je dosta tinte proliveno o načinu na koji će se ponašati Unitedovi navijači prilikom odavanja počasti. Ne treba smetnuti s uma i kaznu Luisa Suareza zbog rasističkog vrijeđanja Patricea Evre, što će dodatno pojačati tenzije u Liverpoolu. Wayne Rooney propustit će i ovu utakmicu.

Raspucani Arsenal u jednom od derbija kola ide u Manchester, gdje bi se nakon ozljede koljena mogao vratiti Agüero, što nije dobra vijest za Edina Džeku, strijelca protiv Real Madrida. Osim toga, Samir Nasri trebao bi propustiti utakmicu protiv svoje bivše momčadi zbog ozljede, no to joj neće oduzeti epitet potencijalno najuzbudljivije utakmice kola.

Najzanimljiviji dvoboj petog kola španjolskog prvenstva trebao biti sudar do sada neporažene Mallorce, koja s osvojenih osam bodova drži odlično treće mjesto, te Valencije koja nakon "odrađenih" dvoboja s Realom i Barcelonom polako hvata zalet i želi što prije doći u zonu koja jamči relativan mir. Hoće li tomu tako i biti, tek nam ostaje vidjeti.

Stopostotna Barcelona na svom terenu ima prilično lagan "zalogaj" u vidu Granade na čijem se kontu nalaze svega dva boda i teško je vjerovati da više imati i nakon petog kola. S druge strane trupe Josea Mourinha težak zadatak imat će kod Rayo Vallecana, no oni više nemaju pravo na kiks, a nije na odmet niti silna doza samopouzdanja kojom su se napunili pobjedom nad Cityjem.

Sezonu iz snova za sada ima Malaga, odlično guraju u prvenstvu, upisali i pobjedu u Ligi prvaka, a pravi test vrijednosti imat će i na vrućem terenu u Baskiji gdje ih čeka ranjeni Athletic Bilbao. Ostaje i za vidjeti što može ponuditi društvo s dna ljestvice, krajnje je vrijeme i njima da naprave korak naprijed, osim ako im cilj nije gola borba do posljednjeg kola, u što naravno sumnjamo.

Nakon uspješno odrađenih dvoboja u Ligi prvaka, Bayern, Schalke i dortmundska Borussia vraćaju se bundesligaškim obvezama. Mandžukić će s Bavarcima u upravo u goste Schalkeu, što će sigurno biti i najzanimljiviji dvoboj četvrtog kola. Obje ekipe su iznimno motivirane, no, kod domaćina je upitan nastup Huntelaara, što bi za njih bio značajan izostanak. Bayern je slavio u tri posljednja međusobna dvoboja te će sigurno željeti nastaviti i tu seriju, ali i niz pobjeda na otvaranju sezone.

HSV Badelja i Iličevića u subotu će ugostit Perišićevu Borussiju. Nekad bi to bio derbi, danas je samo susret jedn ekipe s dna tablice protiv aktualnog prvaka. Teško da se od hamburškog sastava može očekivati ozbiljniji otpor, s obzirom an prikazanu igru u prva tri kola. Santini se vjerojatno neće naći u početnom sastavu Freiburga u Düsseldorfu, dok će Wolfsburg s Olićem u početnoj postavi i Lakićem na klupi pokušati kod kuće svladati novake u ligi Greuther Fürth.

Nedjelja je rezervirana za susjedski derbi velikih rivala Bayera i Borussije iz Mönchengladbacha, dok će kolo okršajem u petak otvoriti najugodnije iznenađenje Bundeslige, frankfurtski Eintracht. Njihovu seriju od tri pobjede u prva tri kola na domaćem terenu testirat će također na početku sezone odlični Nürnberg.

Talijanska Serie A stigla je do četvrtog kola. Derbi utakmicu odigrat će na Friuliju Udinese i Milan. Momčadi koje su prošlogodišnje prvenstvo okončale na trećem i drugom mjestu, novu su sezonu otvorile skromnim rezultatima. Nakon tri kola Udinese ima tek jedan, a Milan tri osvojena boda te će u nedjelju tražiti iskupljenje za loš ulazak u sezonu.

Nakon teškog gostovanja i rezultatskog povratka kod londonskog Chelseaja, aktualni prvaci će u subotu ugostiti Chievo i pokušati zadržati stopostotni učinak. S istim će ciljem u svoje utakmice četvrtog kola ući i nogometaši Lazija i Napolija. Rimljani će ugostiti Genovu koja je u prošlom kolu stigla do prve pobjede, a Napoli će gostovati kod Catanije. Ukoliko u nedjelju pobijedi Torino, bod manje od spomenutog trojca imat će Sampdoria koja je u sezonu ušla s bodom minusa.

Nakon dvije pobjede u prva tri kola i remija protiv Rubina u Europskoj ligi, milanski će Inter ugostiti Sienu. Novoj će se prilici u momčadi Nerazzurra nadati Marko Livaja, mladi hrvatski napadač koji je u četvrtak upisao svoj prvijenac u seniorskoj momčadi. Vukušićeva Pescara će prve bodove tražiti kod Bologne, a Budanov Palermo će s novim trenerom Gasperinijem gostovati kod Atalante.

Šesto kolo Ligue 1 otvorit će Montpellier i Saint-Etienne u petak na Mossonu, nakon što su obje momčadi u prošlom kolu poražene. Montpellier je pokleknuo i u utorak protiv Arsenala, a momčad Renea Girarda silno treba pobjedu protiv Zelenih kako bi vratila samopouzdanje za nastavak sezone.

Paris Saint-Germain tražit će treću uzastopnu pobjedu na Stade Armand Cesariju protiv Bastije, a neporaženi Lorient, koji je u sjajnoj formi, priliku za nove bodove ima u susretu s Nicom. Novi prvoligaš Reims na krilima sjajne pobjede protiv Montpelliera dočekuje Nancy, a Bordeaux nakon demoliranja Club Bruggea u Europskoj ligi ugošćuje Ajaccio.

Stopostotni Marseille priliku za produženje velikog niza ima u nedjelju na Velodromeu, protivnik je Evian, dok će Lyon našeg Dejana Lovrena odigrati derbi kola na Grand Stade Lille Metropoleu protiv Garcijinog Lillea, koji bilježi veliku rezultatsku krizu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.09.2012. u 01:17
    Al pazi ovo. LIVERPOOL IMA/IMAO JE. Liverpool vise nece imat narednih 5 godina nista, a ovi hoce :) Ne gledajte PROŠLOST, gledajte sadašnjost i budućnost. Koga briga ako imaju te stare trofeje, svaka im čast al ovo je doba gdje je sadašnjost u pitanju, a tu je Liverpool od 1 do 10, 3 ocjena za mene.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2012. u 16:06
    Znamo svi da je Englezima dosta važnije natjecanje domaće prvenstvo nego bilo koje drugo strano...vidili smo to i prošle godine kad je Manchester odigrao skupinu sa rezervnom postavom...a Liverpool vec godinama ne može ni uć u ligu prvaka,a još dugo neće ni moć...nije da ga mrzim,ali zadnjih 3... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2012. u 13:29
    mr.aw@ e moj konju gdje ste s ligom prvaka? ni vi ni city,ni arsenal,ni chelsi skupa nemate koliko liver sam
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2012. u 11:54
    Liverpool dobija 100%.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2012. u 11:51
    E moj jadni Liverpool-e !
    Obrisan korisnik