Nogomet

Sve bolji Torres dočekuje Liverpool na Stamford Bridgeu, u Rimu opsadno stanje

Sportnet • petak, 09.11.2012.
Sve bolji Torres dočekuje Liverpool na Stamford Bridgeu, u Rimu opsadno stanje
Foto: EPA

U pet najeksponiranijih europskih liga ovog vikenda nas očekuje nekoliko velikih dvoboja, prije svih onaj između Chelseaja i Liverpoola te Lazija i Rome...

Odradivši suspenziju na četiri utakmice zbog rasističkog vrijeđanja, John Terry vraća se u momčad Chelseaja za derbi s Liverpoolom u kojem će bivši napadač Redsa Fernando Torres pokušati zabiti prvi gol bivšoj momčadi. Di Matteo se sigurno veseli povratku kapetana jer je tijekom njegova izbivanja Chelsea primio deset golova.

Nakon što je pobijedio United, Tottenham se nada da bi mogao još jednom slaviti u Manchesteru, ali to nije izgledno s obzirom na varljivu formu Villas-Boasove momčadi. Prvaku treba pobjeda i bit će veliki favorit za njezino odnošenje. Uzevši bod Cityju, West Ham s optimizmom ide u Newcastle koji je u četvrtak igrao Europsku ligu.

Impresivni napad Manchester Uniteda trebao bi doći na svoje u Birminghamu kod Aston Ville, a Everton će tražiti drugu uzastopnu pobjedu poslije četiri remija u nizu prije toga. Da su to bile pobjede, Jelavić i društvo govorili bi o utrci za naslovom. A o naslovu se ne razgovara ni na Emiratesu, gdje Arsenal ima priliku pobjedom protiv Fulhama uhvatiti četvrtu poziciju ili joj se barem približiti.

Nijemci će po 11. put ove sezone uživati u izvedbama svojih najboljih bundesligaških klubova, a posebno uzbudljivo moglo bi biti u Münchenu, gdje Bayernu u goste dolazi frankfurtski Eintracht, jedna od institucija njemačkog nogometa, ali i klub koji nakon ovosezonskog povratka u najviši rang igra odličan nogomet. Bavarci su u Ligi prvaka demolirali Lille, u sastav im se nakon bolesti vraća još i Mandžukić te su na papiru veliki favorit protiv treće ekipe prvenstva. No, gosti predvođeni trenerom Vehom i opasnim Meierom sanjaju iznenađenje.

Nakon odlične predstave u Madridu, dortmundska Borussia mora se vratiti domaćim brigama. Sezonu nisu otvorili na najbolji način, ali će pobjedom kod posljednjeg Augsburga pokušati uhvatiti korak s vodećima, uz Perišića kao već standardnu pričuvu. Velika borba i dobra te atraktivna utakmica može se očekivati u dvoboju Schalkea i Werdera, dok će u subotu HSV na gostovanju kod Freiburga, s Badeljom u sastavu i bez ozlijeđenog Iličevića, tražiti važne bodove za stabilizaciju u sredini poretka.

Kolo će u petak otvoriti Mainz protiv Nürnberga, a u domaćim redovima i dalje je upitan nastup Klasnića zbog ozljede. U nedjelju će Wolfsburg, s Olićem u sastavu i Lakićem na klupi, ugostiti zahuktali Bayer, koji je u seriji odličnih rezultata u svim natjecanjima.

U Italiji će se za vikend igrati 12. kolo, a nogometne zaljubljenike očekuje nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja. Prije svega treba istaknuti rimski derbi između Lazija i Rome. Ta je utakmica uvijek nešto posebno, a uzbuđenja ne bi trebalo nedostajati niti u nedjelju na Olimpicu. Iako nisu u vrhu, gradski rivali su susjedi na tablici i zbog toga ovaj dvoboj još više dobiva na značaju.

U isto vrijeme snage će odmjeriti i nogometaši Milana i Fiorentine. Naznake poboljšanja forme Rossoneri su imali u 5:1 pobjedi nad Chievom, no Viole će biti pravi test Allegrijevom sastavu koji se uzda u najboljeg strijelca lige El Shaarawyja. Napoli brani treće mjesto u Genovi gdje domaći gaje nadu da se Cavani "ispucao" protiv Dnipra.

Vodeća momčad lige, Juventus, od ovog kola kreće ispočetka. U velikom derbiju Inter je zaustavio niz Bianconera od 49 neizgubljenih utakmica, a Vukušićeva Pescara će im na Jadranu pokušati nanijeti drugi poraz zaredom. Stramaccionijev Inter ohrabren trijumfom u Torinu i lakom pobjedom u Beogradu putuje u Bergamo u potrazi za novim gostujućim uspjehom.

Drugo prvenstveno kolo u studenom u francuskoj nogometnoj ligi donosi nastavak borbe za sam vrh, u kojoj vodeće mjesto s utakmicom viška drži Paris Saint-Germain. Privremeni ostanak na čelu Parižani mogu osigurati kod aktualnog prvaka, s tim da je Montpellier ove sezone mnogo manje uvjerljiv nego lani.

Marseille ima nešto lakši zadatak, na Velodrome stiže momčad Nice i domaćini bi trebali nastaviti sa svojim probojem prema samom vrhu, dok sa samo bodom manje iz jednakog broja odigranih utakmica prijeti i Lyon. Lavovi ovaj put također traže gostujući plijen, kod slabog Sochauxa.

Svim klubovima s vrha otegotna okolnost su nastupi u europskim natjecanjima tijekom tjedna, s čim problema nije imao četvrtoplasirani Toulouse, a priključak s vodećim trojcem može zadržati ako pred svojim navijačima svlada Ajaccio. Zanimljiv će biti i ogled Lorienta i Bordeauxa, Bastije i Valenciennesa te gostovanja Bresta kod Lillea. Također, bijeg s dna poretka traži Nancy, koji već u petak otvara 12. kolo domaćim susretom protiv Rennesa.

Porazom Atletica u posljednjem ligaškom kolu Barcelona je dobila novi prostor za disanje, a nastavak svog pobjedničkog niza tražit će u gostima kod Mallorce čiji navijači skoro i ne pamte kada su zadnji put "okusili" bodove. Bit će zanimljivo i vidjeti koliko je traga ostavio prvi poraz na Falcaa i društvo, a prilika za popravni dolazi u vidu Getafea, koji pak baš i nije bezazlen protivnik.

Iz kola u kolo sve bolje izgleda i Real Madrid, nakon usporavanja Barcelone prije tri kola, Madriđani su nanizali tri pobjede, a četvrtu će tražiti u gostima protiv Levantea, no svoju računicu imaju i domaći koji su također u seriji od četiri susreta bez poraza, od čega su upisali tri pobjede, što je pak odlično ostvarenje malog kluba u jakoj španjolskoj ligi.

Jednako kao i Levanteu ide i Real Betisu, serija odličnih predstava dovela ih je do četvrte pozicije, a za očekivati je i nastavak dobrih rezultata, jer im u goste stiže pretposljednja Granada. Derbi začelja odigrat će probuđeni Espanyol, trenutno 18. u na tablici, ali već četiri kola neporažen, te Osasuna koja uvjerljivo drži "fenjer".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2012. u 18:13
    luzerpul gubi kao i umjetni klub mančestr utd ,ovog puta ih suci neče spasit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 23:04
    odlična tekma,chelsea-liverpool,samo da bude sve okej sa sudačke strane.ali mislim da bude.ipak liverpool nije united
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 23:02
    idealno bi bilo kada bi manu i city uzeli po bod (il poraz), a chelsea dobio liverpool :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 22:20
    Bio bi to idealan vikend kada bi crveni pobjedili u Londonu i u Rimu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 20:41
    roma laganini dobija
    Obrisan korisnik