Rukomet

Vukić: "S Bjelorusijom neće biti lako, no ne mogu nas iznenaditi"

Razgovarala:Zvonka Keliš • ponedjeljak, 21.01.2013.
Vukić: "S Bjelorusijom neće biti lako, no ne mogu nas iznenaditi"

Hrvatske rukometaše u ponedjeljak navečer očekuje izuzetno važan susret osmine finala Svjetskog prvenstva u Španjolskoj u sklopu kojeg ih očekuje nimalo bezazlena momčad Bjelorusije. Upravo stoga hrvatsko lijevo krilu na radu u bjeloruskom Meškov Brestu, Ljubo Vukić, kazalo je što to točno Hrvatska može očekivati od svog suparnika te na kojim bi poljima on možda mogao iznenaditi, a riječ, dvije bivši Zagrebaš je kazao i o samom hrvatskom sastavu te što ga je kod njega posebno iznenadilo...

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak navečer odlučuje o svojoj sudbini i nastavku puta na Svjetskom prvenstvu koje se ovih dana održava na španjolskom tlu. Protivnik u osmini finala jest momčad Bjelorusije predvođena sjajnim rukometašem katalonskog diva Barcelone, Sjarhejom Rutenkom, no iako se ne nalazi u samom vrhu svjetskog rukometa, reprezentacija je to koja Hrvatskoj nimalo neće olakšati posao.

Sve u svemu, dobra su momčad, ali nisu na našoj razini. Opet kažem, ne vjerujem da nas mogu iznenaditi, ali ako Čarapenka poludi tko zna što može biti", našalio se Vukić.

Upravo stoga, samo za Sportnet član bjeloruskog Brest Meškova te bivši hrvatski reprezentativac Ljubo Vukić kazao je riječ, dvije o reprezentaciji koja se prvenstveno sastoji od igrača Dinamo Minska te upravo njegovog Bresta te što sve ona može u susretu osmine finala protiv Hrvatske.

"Bjelorusija uopće nije loša momčad. Iskreno, ne mislim da mogu napraviti iznenađenje, ali isto tako ne vjerujem da će nam biti lako", započelo je priču hrvatsko lijevo krilo na radu upravo u Bjelorusiji te je nastavilo: "Imaju jako dobru vanjsku liniju, a tu nije samo Rutenka o kojem znamo sve. Tu je još i Pukhovski, snažan, ne previše visok, ali brz igrač dobrog šuta, dok na desnom beku imaju Šiloviča koji je odličan šuter i Knjazeva, koji je onako, ima samo jak šut, ali to je to, uostalom on ni ne igra puno."

Kazao je potom bivši Zagrebaš i nekoliko riječi o ostatku ove reprezentacije: "Pivoti su neloši, no tu opet ovisi kakav dan imaju. I Shumak i Babičev su jaki, s tim da Babičev ima bolju tehniku. Najlošija karika su im, pak, definitivno krila. Rutenka na desnom je bolji, ali stvarno nije ništa posebno te se stoga oni ne mogu s Hrvatima ni blizu usporediti. Dodao bi još u cijeloj priči i Nikulenka koji odlično šutira s poda."

"I sam Balić je dao podršku reprezentaciji"

Nepozivanje hrvatskog virtoza u reprezentativne redove jest tema koja neće tako brzo prestati biti aktualna, no sam Vukić na sve to vrlo jasno kaže: "Slučaj Balić ne želim komentirati. Sada treba dati podršku igračima koji jesu na prvenstvu i ginu za hrvatski dres. Uostalom, i sam Balić je napravio istu stvar", bile su to Vukićeve riječi koji je usput poslao pozdrave kako svojim suigračima tako i svim Hrvatima u Španjolskoj.

Nakon osvrta na Bjelorusiju stigao je red i na Hrvatsku čije utakmice ne propušta: "Igramo jako dobro za sada, a posebno me oduševljava nemoguće dobra tranzicija koji proizlazi iz vrhunske obrane", izjavio je te je morao nadodati kako se ipak boji onoga što slijedi.

"Bojim se prve jače utakmice u knockout fazi iz više razloga, a jedan od njih je vjerojatno Francuska. U hrvatskom sastavu nema Balića, Buntića te sada Štrlek, a ne znam kakva je situacija s Lacom, dok je u sastavu puno mladih igrača koji nisu nikad igrali tako važnu utakmicu i bilo bi iznenađujuće da im se ruka mrvicu ne skrati. Nadam se da ipak neće, ali vrlo moguće."

Ono što je ipak najbitnije za nastavak natjecanja jest: "Kvalitetu sigurno imamo, malo nam nedostaje iskustva, ali nema veze. Što se, pak, odabira težeg puta tiče, uvijek je ispravno izabrati pobijediti sve što možeš, pa dokle stigneš stigneš. Tako je u glavama sportaša."

U same prognoze hrvatskog plasmana na svjetskoj smotri Vukić se nije htio upuštati, no ipak je zaključio: "Navijam da odemo što dalje!"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 18:26
    Sretno večeras dečkima
    Obrisan korisnik