Nogomet

Dejan Lovren u misiji rušenja Liverpoolovog niza

Sportnet • petak, 20.09.2013.
Dejan Lovren u misiji rušenja Liverpoolovog niza
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pred nama je još jedan uzbudljivi nogometni vikend, u kojem će se zanimljive utakmice igrati na najboljim europskim travnjacima. Kao i svakog petka, Sportnetov specijalistički team istaknuo je najvažnije utakmice...

Poslije otvaranja nove sezone Lige prvaka i Europske lige, njemački klubovi se vraćaju obavezama u domaćem prvenstvu. Derbi kola igra se u Gelsenkirchenu gdje će Schalke odmjeriti snage s aktualnim prvakom Bayernom. Obje su momčadi u dobrom raspoloženju pošto su svoje suparnike u Ligi prvaka pobijedili istovjetnim rezultatom (3:0).

Očekuje se kako će i Mandžukić ponovno biti u prvoj postavi Bavaraca pošto je u zadnje dvije utakmice zabijao. Zanimljivo bi trebalo biti i na susretu HSV-a i Werdera, dva kluba sa sjevera Njemačke koja nisu dobro krenula u sezonu i trenutno su 14. i 15. na tablici, a strateg Hamburžana Fink dobio je otkaz.

Vodeća momčad prvenstva s pet čistih pobjeda, Borussia Dortmund, gostuje kod Nürnberga koji se nalazi na drugom kraju ljestvice i žuto-crni očekuju pobjedu kako bi se iskupili navijačima za lošu predstavu u Napulju. Olić i Perišić s Wolfsburgom dočekuju Hoffenheim, a Lakićev Eintracht igra protiv Stuttgarta koji je zaredao s dvije pobjede nakon ispadanja od Rijeke.

Poslije četvrtog kola najelitnijeg engleskog nogometnog razreda više nema momčadi sa stopostotnim učinkom, a borba za najviše pozicije već se polako zahuktala. Vikend će susretom na Carrow Roadu otvoriti Norwich City i Aston Villa u nadi za pomakom na ljestvici.

Subotnji program od 16 sati nudi nekoliko zanimljivih dvoboja. Dejan Lovren i njegov Southampton ima zadatak otići neporažen s Anfielda gdje će Liverpool pokušati nastaviti seriju neporaženosti. U isto vrijeme West Ham Mladena Petrića na Upton Parku dočekuje okršaj protiv Evertona Nikice Jelavića, dok će dan završiti londonskim srazom posrnulog Chelseaja i Fulhama.

Nedjeljni program nudi oglede preostalih engleskih predstavnika u Europi. Raspucali Swansea City gostuje kod Crystal Palacea, dok Arsenal produžetak pozitivnog niza traži u ogledu protiv Stokea. Od 17 sati najočekivaniji susret kola igraju Manchester City i rival United na Gradskom stadionu, a Tottenham gostuje kod Cardiffa.

Od petka do ponedjeljka odigrat će se peto kolo španjolske Primere. Real Madrid će ugostiti Getafe i, nakon remija u proteklom kolu, pokušati opravdati ulogu favorita te stići do četvrte pobjede ove sezone. Barcelona, trenutno prvoplasirana momčad lige, će nastojati nastaviti pobjednički niz na gostovanju kod Rayo Vallecana, a isto će pokušati napraviti drugoplasirani Atletico Madrid koji gostuje kod Valladolida.

Jedan od najzanimljivijih okršaja ovog vikenda odigrat će se u nedjelju na Mestalli. Tamo će Valencia ugostiti Sevillu, koja će predvođena hrvatskim reprezentativcem Ivanom Rakitićem pokušati ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu i maknuti se s pretposljednjeg mjesta na ljestvici. Bodovi su potrebni i domaćinima, koji se nalaze tek na 16. poziciji, te će pokušati izboriti rezultat kojime bi se odmaknuli od donjeg dijela tablice.

Od ostalih zanimljivih susreta mogu se izdvojiti oni Celte i Villarreala, koji ove sezone igra u izvrsnoj formi, Espanyola i Athletic Bilbaa te Real Sociedada i Malage.

Šesto kolo Ligue 1 donosi pravu poslasticu, derbi koji se s nestrpljenjem očekuje od samog početka sezone. Na Parku prinčeva u Parizu snage će u nedjelju navečer odmjeriti Paris Saint-Germain i Monaco, daleko najskuplje momčadi francuskog nogometa. Bit će to okršaj ubojitih napada, Ibrahimovića i Cavanija s jedne te Falcaa i Riviera s druge strane. PSG je nakon lošeg starta uhvatio tri uzastopne pobjede i trenutačno je treći na tablici, dok će Monaco derbi dočekati kao vodeća momčad lige s 13 osvojenih bodova.

S četiri pobjede u prvih pet kola Saint-Etienne drži drugu poziciju, a dobru će formu pokušati zadržati u domaćoj utakmici s pretposljednjim Toulouseom. Marseille je u posljednja dva kola osvojio tek bod, a pred njim je uvijek neugodno gostovanje kod Bastije.

Lyon je u svim natjecanjima bez pobjede već šest utakmica, a negativan niz će pokušati prekinuti na Gerlandu protiv Nantesa. Dobar ulazak u sezonu proživljavaju Rennes, Reims i Nica, a sve tri momčadi u šestom kolu igraju na svojim stadionima. Suparnici će im biti Guingamp, Ajaccio i Valenciennes.

Četvrto kolo talijanske Serie A ponudit će čak dva velika derbija. Paklena će biti nedjelja u Rimu budući da će na Olimpicu u poslijepodnevnom terminu snage odmjeriti Roma i Lazio. Vučica je sjajno ušla u sezonu i u tri kola upisala isto toliko pobjeda uz gol-razliku 8:1. Biancocelesti su pak u drugom kolu doživjeli svoj jedini poraz te će u gradskom derbiju tražiti poravnanje na tablici sa svojim vječnim rivalom.

Večernji termin rezerviran je za okršaj Milana i Napolija. Klubovi koji su tijekom tjedna uspješno predstavljali talijanski nogomet u Ligi prvaka derbi ne dočekuju u identičnom raspoloženju. Napoli na početku sezone blista i s maksimalnim učinkom drži vrh prvenstvene tablice. Rossoneri su u tri kola pobijedili samo jednom, a opterećeni su i velikim brojem ozljeda. Eventualni poraz upalio bi signal za uzbunu na San Siru jer bi već nakon četiri kola zaostatak za vodećim bio golemih osam bodova.

Juventus će u Torinu ugostiti Veronu, momčad koja je ugodno iznenadila s dvije pobjede u prva tri kola. Inter je pokazao dobro lice u derbiju s aktualnim prvakom u prošlom kolu, a treću će pobjedu tražiti kod Sassuola, kluba koji još nije osjetio slast osvajanja bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.09.2013. u 17:26
    Jbt "križar" Lovren zabio Liverpoolu :D :D :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2013. u 01:07
    kolo derbija, pogotovo nedjelja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 21:59
    "Dejan Lovren u misiji rušenja Liverpoolovog niza" kojeg li naslova majke ti.kao da je lovren križar koji se prema na pohod
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 20:11
    Kolega ima pravo - West Ham igra protiv Evertona, a ne WBA.
    Obrisan korisnik
  • :))20.09.2013. u 17:09
    kako WBA igra protiv Evertona i Sunderlanda u isto vrijeme? :))
    :))