Nogomet

Stopostotna Roma dočekuje Napoli, Barcelona i Atletico u gostima

Sportnet • petak, 18.10.2013.
Stopostotna Roma dočekuje Napoli, Barcelona i Atletico u gostima
Foto: EPA

Poslije stanke zbog nastupa reprezentacija u kvalifikacijama za SP, nogometaši se vraćaju klupskim obvezama u europskim ligama. Najzvučnija utakmica vikenda bit će odigrana u Italiji...

Francuzi nastavljaju Ligue 1 utakmicama desetog kola, koje će se protegnuti na tri dana. Derbi kola na rasporedu je već u petak navečer, kad će snage odmjeriti "Južnjaci" - Nice i Marseille. Momčad Nice drži šesto mjesto na tablici s 14 osvojenih bodova, Marseille ima tri više, a oba sastava moraju težiti pobjedi kako bi zadržali priključak za vodećim dvojcem.

Monaco i Paris Saint-Germain još ne znaju za poraz, a na kontu imaju po 21 bod. U desetom kolu očekuju se pobjede i Ranierijeve i Blancove momčadi. Monaco gostuje kod pretposljednjeg Sochauxa koji je skupio tek pet bodova, dok će PSG na Parku prinčeva ugostiti Bastiju, desetu momčad lige koja u gostima nije tvrd orah kao na svom terenu.

Prije reprezentativne stanke dobru je formu uhvatio Lille i skupio deset bodova u posljednja četiri kola. Niz će pokušati nastaviti u gostima kod Montpelliera koji je do sada uspio čak šest puta remizirati. Isti broj neodlučenih ishoda ima i Reims, kojem u goste stiže Toulouse, dok će kolo u nedjelju navečer zaključiti Lyon i Bordeaux, klubovi koji su velika razočaranja na 14. i 15. mjestu tablice.

Reprezentativna stanka je iza najboljih talijanskih klubova, a pred njima je osmo kolo Serie A. Prva utakmica igra se već u petak navečer, a bit će to sudar momčadi koje su u prvih sedam kola pokazale najviše, dakako uz branitelje naslova iz Torina. Na rimskom Olimpicu Roma će ugostiti Napoli i pokušati nastaviti savršeni niz na početku sezone. Vučica je u sedam kola ostvarila isto toliko pobjeda uz gol-razliku 20:1, dok joj je Napoli prvi pratitelj. Jedini kiks Benitezove momčadi bio je domaći remi sa Sassuolom.

Druga izrazito jaka utakmica igra se u nedjelju u 15 sati, a riječ je o sudaru Fiorentine i Juventusa. Baš kao Napoli, branitelj titule ima samo jedan remi i šest pobjeda, a u Firenzi će tražiti peti uzastopni trijumf. Domaćini te utakmice pokušat će prekinuti mini krizu u koju su upali. U posljednje tri utakmice osvojili su samo dva boda.

Milan proživljava još jedan vrlo težak početak sezone, a očekuje ga nova nezgodna prepreka. Na San Siru će gostovati Udinese. Lazio ide na noge Atalanti, Verona kao najugodnije iznenađenje u početnom dijelu sezone dočekuje Parmu, a kolo će u nedjelju navečer zaključiti Torino i Inter.

Nakon reprezentativne stanke zbog kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo španjolsko nogometno prvenstvo nastavlja se devetim kolom koje nudi nekoliko vrlo zanimljivih susreta, kako u borbi za vrh tablice tako i u borbi za izbjegavanje mjesta koja vode u niži rang.

Poslije osam odigranih kola Barcelona i Atletico Madrid imaju maksimalan broj bodova, a istome se nadaju i nakon gostovanja koja ih očekuju. Aktualni prvaci gostuju kod Osasune dok će momčad iz Madrida bodove tražiti kod Espanyola. Luka Modrić sa svojim Real Madridom na Santiago Bernabeu dočekuje neugodnu Malagu.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić povest će svoju Sevillu na gostovanju kod Real Sociedada u nadi da će i četvrtu utakmicu u nizu ostati neporaženi. Deveto kolo Primere u ponedjeljak u 22 sata zaključit će Athletic Bilbao koji dočekuje najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva momčad Villarreala.

Nogomet se na bundesligaške travnjake nakon pauze prvo vraća na Rhein-Neckar-Areni, gdje gostuje treći Bayer iz Leverkusena. Apotekari još uvijek drže korak s vrhom ljestvice, ali kod razigranog Hoffenheima morat će se dobro potruditi za bodove. Domaćin je ove sezone postigao samo jedan pogodak manje od najefikasnije dortmundske Borussije, ali su i primili najviše golova (20) u osam odigranih utakmica pa bi na otvaranju devetog kola moglo biti izuzetno zanimljivo.

Vodeći Bayern u subotu na svom terenu dočekuje Mainz i bit će interesantno vidjeti hoće li Guardiola ponovno Mandžukića posjesti na klupu, dok će Hannover u Dortmundu pokušati Borussiji pokvariti planove, iako im je gostujuća forma poražavajuća. Iz tri susreta nisu uzeli niti bod. Lakićev Eintracht u Frankfurtu dočekuje Nürnberg, koji je još uvijek bez pobjede, dok će subotnji dvoboj šestoplasirane Herthe i četvrte Borussije iz Mönchengladbacha sigurno ponuditi veliku neizvjesnost.

U nedjelju će u akciju i Van Marwijkov probuđeni HSV, s Badeljom u početnoj postavi, kada im u goste dolazi Vedator i njegov Stuttgart, dok će Olić i Perišić kod Augsburga pokušati prekinuti katastrofalan niz na gostovanjima. U sva četiri dosadašnja susreta izvan Wolfsburga Vukovi su poraženi napustili travnjak.

Nakon što se engleska reprezentacija ovoga tjedna izravno plasirala na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, nogometni prvoligaši osmim kolom Premiershipa pozornost ponovno skreću na ligaška uzbuđenja. Iz kola bez istinskih, velikih derbija treba izdvojiti gostovanje Southamptona na Old Traffordu, ne samo zbog Dejana Lovrena u dresu Svetaca, već i činjenice da će protiv nimalo impresivnog Uniteda zaigrati trenutno najbolja obrana Premier lige, koja je u sedam kola primila samo - dva pogotka.

Derbijem kola proglasit ćemo ogled Newcastlea i Liverpoola na St. James Parku, gdje će Redsi tražiti nastavak dobre forme, ali i dodatne razloge za nadu da ove sezone mogu daleko. Vodeća momčad lige Arsenal u potrazi je pak za sedmom uzastopnom utakmicom bez poraza, u goste na Emirates ove im subote dolazi Norwich.

Chelsea će također ostati kod kuće i dočekati Cardiff City, dok je pred Manchester Cityjem neugodno gostovanje na Upton Parku, gdje Manuela Pellegrinija i društvo čeka West Ham, koji je u prošlom kolu pošteno "isprašio" Tottenham usred White Hart Lanea. Spursi će se za taj debakl pokušati iskupiti u jedinoj nedjeljnoj utakmici, na Villa Parku ugostit će ih vrlo dobra Aston Villa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2013. u 19:43
    arsenal je ovako dobar samo zahvaljujući ozilu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.10.2013. u 18:09
    Po meni je United - Southampton derbi kola u Premiershipu, United bi mogao naići na tvrd orah a bodovi mu očajno trebaju.
    Obrisan korisnik