Nogomet

Liverpool gostuje na Old Traffordu, Real Madrid putuje u Malagu

Sportnet • subota, 15.03.2014.
Liverpool gostuje na Old Traffordu, Real Madrid putuje u Malagu
Foto: EPA

Još jedan bogati europski nogometni vikend je pred nama i iako možda nema toliki broj onih velikih dvoboja, zanimljivosti neće nedostajati. Utakmica vikenda igra se na Old Traffordu gdje gostuje Liverpool...

Španjolsko nogometno prvenstvo došlo je do svoga 28. kola u kojem će Real Madrid i Barcelona pokušati uhvatiti što bolju poziciju za veliki derbi koji je na rasporedu u idućem kolu, a eventualni kiks velikana čeka Atletico Madrid koji će nova tri boda tražiti na svom stadionu protiv Espanyola.

Nakon što su u prošlom kolu neočekivano poraženi od Valladolida aktualni prvaci, igrači Barcelone, na Camp Nou dočekuju Osasunu koja ima dva poraza u nizu i sve je bliže najugroženijim klubovima. Nešto teži posao trebao bi imati Luka Modrić sa svojim Real Madridom koji gostuje kod Malage.

Od ostalih susreta zanimljiv dvoboj se očekuje u derbiju začelja gdje se sastaju Rayo Vallecano i Almeria te u izravnoj borbi za mjesta koja iduće sezone vode u Europu gdje će se sastati Real Sociedad i Valencia, a kolo će u ponedjeljak zaključiti Villarreal i Athletic Bilbao.

Minhenski Bayern prolazi kroz turbulentno razdoblje, legenda kluba i sada već bivši čelnik Uli Hoeness osuđen je na zatvorsku kaznu zbog utaje poraza i sigurno kako će derbi na Allianz Areni i atmosfera na stadionu u subotu protiv Bayera svakako biti obilježeni i tim događajem. Sastav iz Leverkusena jedna je od dvije ekipe ove sezone koje su uspjele Bavarcima uzeti barem bod, no, ne smeta ih to previše u trenutku kada je prvenstvo praktički već odlučeno i kada ispred prvog pratitelja imaju 20 bodova viška.

Apotekari su u velikoj borbi za poziciju koja vodi u Ligu prvaka naredne sezone i njima bi novi bod kod aktualnog prvaka, a nakon serije od tri uzastopna bundesligaška poraza, remija kod Hannovera i ispadanja iz Europe od PSG-a bio od izuzetnog značaja. Činjenica što je Mario Mandžukić najbolji topnik lige Guardiolu izgleda i dalje ne impresionira previše, jer bi prema najavama hrvatski reprezentativac dvoboj trebao započeti s klupe.

Okršaj dvaju Borussija sastav iz Dortmunda dočekuje s 12 bodova iz posljednjih pet kola, dok je ekipa iz Mönchengladbacha u slaboj formi, sa samo dva neodlučena ishoda u istom razdoblju. Svoj 'derbi' začelja igrat će Badelj i Iličević pred svojim navijačima protiv Drmićeva Nürnberga, koji im na ljestvici bježi tri boda. Društvo iz Hamburga i dalje je u opasnoj zoni ispadanja i ukoliko se ne vrate na pobjedničke staze, pred njima je neizvjesna i stresna završnica sezone.

Još je deset kola ostalo do kraja francuskog prvenstva, a PSG na čelu ljestvice i dalje drži osam bodova više od Monaca. Parižani vođeni najboljim strijelcem lige Ibrahimovićem na Parku prinčeva dočekuju Saint-Etienne u derbiju kola, odnosno u dvoboju trostrukog i deseterostrukog prvaka Francuske.

No, Saint-Etienne je daleko od slavnih dana, dok veliki trenuci PSG-a izgleda tek dolaze. Ipak, zeleni će dati sve od sebe da pokvare planove lideru i time učvrste četvrto mjesto, a možda ugroze i Lille te pokušaju izboriti Ligu prvaka. Za Galtierovu momčad navijat će i Monaco koji ima težak zadatak osvojit tri boda na Gerlandu kod sve boljeg Lyona.

Lavovi su u prošlom kolu prestigli imenjaka iz Marseillea, a upravo klub s Azurne obale otvara kolo u petak navečer u Reimsu. Razočaravajuću sezonu nastavljaju Montpellier i Nantes protiv momčadi koje su daleko ispred na tablici - Bordeauxom, odnosno Lilleom. Vrlo važan dvoboj igra se na dnu poretka, Evian protiv Valenciennesa brani zadnje mjesto koje osigurava ostanak.

Trideseto kolo Premiershipa proći će u znaku dva velika nedjeljna derbija, među kojima je i onaj kojeg često prati glas o najvećem nogometnom rivalstvu svijeta. Nakon dugogodišnjeg boravka u sjeni Manchester Uniteda, nogometaši Liverpoola kao najefikasnija momčad lige na Old Trafford stižu u ulozi favorita. Dok su Redsima s Anfielda bodovi iz derbija ključni u utrci za naslov prvaka, Crvenim vragovima svakako bi dobro došli uoči nimalo lakog posla u osmini finala Lige prvaka.

Odmah nakon derbija na Old Traffordu preselit ćemo u London, gdje će snage odmjeriti veliki rivali iz sjevernoga dijela grada, Tottenham i Arsenal. Poljuljanim Spursima nakon poraza od Benfice ovo je jedna od zadnjih prigoda da se priključe najboljoj četvorci, dok bi Arsenal u slučaju poraza vrlo vjerojatno ispao iz konkurencije za naslov prvaka.

Vodeći Chelsea pokušat će zadržati značajnu prednost na vrhu u gostima kod Aston Ville, Dejan Lovren i Southampton ugostit će Norwich, a kolo će otvoriti Manchester City gostovanjem u Hullu, za kojeg nastupa i Nikica Jelavić.

28. kolo Serie A ne donosi neke velike derbije, ali očekuje nas nekoliko zanimljivih dvoboja. Prije svih onaj u Veroni gdje će se na suprotnim snagama naći momčadi koje se bore za Europu. Inter će pokušati nastaviti pozitivan niz i potvrditi dobru formu na gostovanju kod momčadi koju baš i nisu svi vidjeli ovako visoko u ovoj kasnoj fazi sezone. Veroni je pobjeda neophodna nakon što je u posljednje vrijeme igrala prilično šareno.

Još jedan dvoboj koji bi mogao biti vrlo zanimljiv je onaj između Milana i parme. Milan hvata posljednji vlak u borbi za Europu dok je Parma u velikom naletu i još od studenog ne zna za poraz. Nakon ispadanja iz Lige prvaka, Milanezima nije ostalo ništa drugo nego sve snage prebaciti na prvenstvo i nadati se snažnom završetku sezone.

Juventus ima priliku napraviti novi korak prema obrani naslova prvaka pobjedom kod Genoe, a Roma će tražiti sva tri boda na svom travnjaku protiv Udinesea za zadržavanje prednosti ispred Napolija koji će u goste Torinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.03.2014. u 16:33
    real bi mogao kiksat veceras
    Obrisan korisnik
  • teletabis8915.03.2014. u 14:27
    Mislim da u Španjolskoj derbi kola nije Malaga-Real Madrid, nego Villarreal-Athletic Bilbao. Ipak se te 2 momčadi bore za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Ako Villarreal dobije, došao bi na 4 boda od Athletica i borba za 4. mjesto bi bila još zanimljivija jer se Athleticu na 5... [više na forumu]
    teletabis89
  • Obrisan korisnik15.03.2014. u 14:13
    Northwest Derby!
    Obrisan korisnik