Nogomet

SKUPINA A: Francuska favorit skupine, Švicarci vrebaju priliku iz drugog plana

Piše:Mihaela Bradovski • četvrtak, 26.05.2016.
SKUPINA A: Francuska favorit skupine, Švicarci vrebaju priliku iz drugog plana
Foto: EPA

U skupini A Europskog prvenstva domaćin Francuska nosi status favorita. Švicarska bi joj trebala predstavljati glavnog konkurenta u borbi za prvo mjesto, a priliku će tražiti i Rumunjska i debitant Albanija...

FRANCUSKA

Dvostruki europski prvaci pokušat će na svom tlu napraviti ono što su već dva puta napravili kao domaćini. 1984. godine Francuska je po prvi put osvojila naslov europskog prvaka i to kao domaćin natjecanja, a 14 godina kasnije također u Francuskoj osvojila je naslov svjetskog prvaka.

Stručnjaci vole podijeliti zlatno doba francuskog nogometa na Platinijevo i Zidaneovo doba. Platinijevo vrijeme bilo je upravo u osamdesetima kada je osvojen prvi naslov prvaka, a u devedesetima došlo je vrijeme za Zidaneovu generaciju koja je osvojila dvije titule i jednom igrala u polufinalu.

Iako je nogometna velesila, Francuska je tek u devedesetim godinama zaslužila naziv redovnih sudionika najvećih natjecanja. Nakon četvrtog mjesta 1960. godine na završnici koju je organizirala, punih 24 godine nije se uspjela plasirati na završni turnir. Tek 1984. godine prekinuta je ta suša i to zahvaljujući izravnom plasmanu kao domaćin. Tek drugi put u svojoj povijesti kroz kvalifikacije do završnog turnira došla je 1992. godine i od tada je redovni sudionik.

Na prošlom Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini Francuska je završila s nastupom u četvrtfinalu porazom od Španjolske 2:0. Za Francuze bio je to rezultat ispod željenog i nakon Europskog prvenstva klupu je napustio Laurent Blanc koji se ubrzo posvetio PSG-u, a zamijenio ga je Didier Deschamps pred kojeg je stavljen cilj borbe za titulu na dolazećem Euru.

Kvalifikacije

S obzirom da joj je UEFA dodijelila domaćinstvo ovog Europskog prvenstva, Francuska nije sudjelovala u kvalifikacijama. Za vrijeme dok su ostali pokušavali izboriti vizu za EP, Francuska je u tim reprezentativnim terminima tražila igru i pripremala se za ono što je očekuje ovog ljeta.

Glavni aduti

Igrač od kojeg Francuzi očekuju da ih vodi kao što ih je nekada vodio Zidane je Paul Pogba. 23-godišnji veznjak Juventusa igrač je koji stvara razliku, na prošlom Svjetskom prvenstvu u Brazilu izabran je za najboljeg mladog igrača, a iako su mu tek 23 godine, već je pun iskustva kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu.

Puno se očekuje i od Antoinea Griezmanna koji je prelaskom iz Real Sociedada u Atletico napravio potez života. I u San Sebastianu igrao je odlično, međutim prelazak u Madrid bio je skok na stepenicu više, a Griezmann je danas ključan igrač u ofenzivnom dijelu momčadi koja će u subotu igrati u finalu Lige prvaka i do samog kraja sezone bila je s Real Madridom i Barcelonom u borbi za naslov prvaka. Griezmann je igrač koji puno radi za momčad i iako nije klasična špica, samo ove sezone postigao je 32 gola u prvenstvu, Kupu kralja i Ligi prvaka.

Od dolaska Didiera Deschampsa neizostavan u njegovim planovima je veznjak PSG-a Blaise Matuidi. Iako nije spektakularan, iznimno je koristan za momčad i trebao bi biti jedna od čvrstih karika u veznoj liniji Francuske. U PSG-u je standardan, u reprezentaciji također.

Jedan od rijetkih odličnih poteza Louisa van Gaala je dovođenje Anthonyja Martiala iz Monaca u Manchester United. Mladi napadač za mnoge je predstavljao pravo otkriće i vrlo brzo utišao je sve kritičare koji su se okomili na Van Gaala kada ga je za oko 35 milijuna funti doveo na Otok.

U izostanku Karima Benzeme, Deschamps će ulogu najisturenijeg igrača po svemu sudeći dati Olivieru Giroudu, napadaču Arsenala koji je u toplo-hladno odnosu s navijačima londonskog kluba, a takve su mu i prezentacije. Svakako treba istaknuti i Bilićevu uzdanicu Dimitrija Payeta koji iza sebe ima fantastičnu sezonu.

Izbornik

Didier Deschamps na klupi francuske reprezentacije je od 8. srpnja 2012. godine kada je ustoličen nakon razlaza s Laurentom Blancom. Na klupu je došao svega tjedan dana nakon raskida ugovora s Olympiqueom iz Marseillea s kojim je sezonu završio na desetom mjestu. Loš plasman naveden je kao razlog, ali već tada se krenulo s kampanjom dovođenja ga na klupu Francuske stoga je zasigurno to ubrzalo odluku o odlasku s Velodromea.

Prvi trenerski posao imao je u Monacu s kojim je osvojio francuski Liga kup 2003. godine i igrao finale Lige prvaka protiv Porta pod vodstvom Josea Mourinha. Monaco je napustio u rujnu 2005. godine nakon neslaganja s čelnicima kluba, a manje od godinu dana kasnije sjeo je na klupu Juventusa naslijedivši Fabija Capella. Staru damu vratio je u Serie A, ali odmah je i podnio ostavku ponovno zbog sukoba s klupskih čelnicima.

Juventus ga je htio vratiti na svoju klupu sljedeće ljeto, međutim to se nije dogodilo, a Deschamps je 2009. godine preuzeo Olympique Marseille s kojim je osvojio tri Liga kupa i jedan naslov prvaka Francuske prije nego je postavljen za novog izbornika.

Prognoza i aktualni trenutak

Francuska je domaćin Europskog prvenstva i samim time ima startnu prednost. Svakako nije dobro što nema Karima Benzeme zbog suspenzije od strane Saveza te Francka Riberyja, a loša vijest za Deschampsa je i ozljeda Raphaela Varanea koja ga stavlja pod upitnik uoči početka Prvenstva.

Forma koju su pojedini igrači iskazivali tijekom sezone daje puno razloga za optimizam, ali kada je Francuska u pitanju, još jednom će dosta toga ovisiti o atmosferi unutar reprezentacije. Prijašnji izbornici imali su puno problema s (ne)disciplinom i unutarnjim sukobima stoga će za Deschampsa biti najvažnije stvoriti ujedinjenu skupinu igrača koja nedvojbeno ima igračku kvalitetu.

Ukoliko ozračje u reprezentaciji bude primjerno, Francuska bi mogla otići jako daleko, pa čak i boriti se za titulu prvaka Europe.

ŠVICARSKA

Švicarska će u Francuskoj upisati svoj tek četvrti nastup na europskim prvenstvima. Jedan od ta četiri došao je 2008. godine kada je u društvu Austrije bila domaćin i nije se morala izboriti kroz kvalifikacije tako da je u biti samo tri puta uspjela proći kvalifikacijski žrvanj.

I dok je na svjetskim prvenstvima češće sudjelovala i imala čak sedam nastupa do 1996. godine, tek tada, na Europskom prvenstvu u Engleskoj, upisala je svoj debi u najboljem europskom društvu.

Prvi nastup neće pamtiti po nekom velikom rezultatu, završila je kao posljednja u skupini sa samo jednim osvojenim bodom. Osvojila ga je neočekivano na otvaranju Eura protiv Engleske s kojom je odigrala 1:1 da bi nakon toga upisala poraze od Nizozemske (2:0) i Škotske (1:0) i s jednim bodom zapela u skupini.

Identičan učinak ostvarila je i u svojem drugom nastupu 2004. godine. Još uvijek se sjećamo tog jedinog švicarskog boda, ostvaren je u susretu bez pogodaka s Barićevom Hrvatskom nakon čega su uslijedili glatki porazi 3:0 od Engleske i 3:1 od Francuske.

Četiri godine kasnije ponovno je završila na posljednjem mjestu u skupini i nije joj pomogao niti domaći teren. Veliko razočaranje uslijedilo je već nakon prva dva kola i poraza od Češke 1:0 te Turske 2:1. Pobjeda protiv Portugala u posljednjem kolu ništa nije značila.

Kvalifikacije

Unatoč lošem otvaranju kvalifikacija i dva poraza u prva dva susreta, Švicarska je manje-više bezbolno prošla skupinu i zauzela drugo mjesto s pet bodova više od Slovenije.

U prva dva susreta upisala je poraze od Engleske 2:0 na St.Jakob-Parku u Baselu, a zatim i 1:0 na gostovanju u Ljudskom vrtu u Mariboru.

No u nastavku kvalifikacija ubilježila je sedam pobjeda i tek jedan poraz i to na gostovanju u Engleskoj kada je već bilo izvjesno da će se plasirati na Europsko prvenstvo. Ključna pobjeda u borbi za drugo mjesto ostvarena je u dramatičnom dvoboju protiv Slovenije u Baselu. Slovenci su do 80. minute vodili 2:0, a onda su Švicarci preokrenuli uz dva gola Drmića i jedan Stockera.

Glavni aduti

Švicarska u svojem sastavu ima niz odličnih pojedinaca koji se iskazuju i u svojim klubovima. Jedan od njih svakako je Ricardo Rodriguez koji je jedan od najvažnijih igrača Wolfsburga s kojim je odlično gurao u Ligi prvaka, nešto manje dobro u Bundesligi, ali i dalje je jedan od kvalitetnijih igrača na lijevom boku u Europi.

Svježi član Arsenala Granit Xhaka briljirao je dosad u dresu Borussije iz Mönchengladbacha što mu je u konačnici i donijelo odlazak u Premier ligu. Transfer u Arsenal vrijedan je oko 40 milijuna eura što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti.

Igrač koji bi mogao predstavljati iznenađenje Europskog prvenstva ukoliko bude zdrav i na vrijeme se oporavi, je Breel Embolo, sjajni napadač Basela koji zabija kao na traci. 19-godišnji napadač već sada je na meti mnogih velikih klubova i teško da će se još dugo zadržati u Baselu.

Najveća švicarska zvijezda je Xherdan Shaqiri, sjajni tehničar od kojeg Švicarci očekuju puno. Shaqiri je nakon briljantnih nastupa u Baselu preselio u Bayern iz Münchena, ali tamo nije ostavio trag kakav je želio, preselio je u Inter, a ubrzo i u Stoke gdje je nastupa u netom završenoj sezoni.

Na vratima je nedodirljiv Yann Sommer, prvi vratar Borussije iz Mönchengladbacha, a svakako treba spomenuti i kapetana Stephana Lichtsteinera iz torinskog Juventusa.

Izbornik

Vladimir Petković, stručnjak koji je trenersku karijeru izgradio u Švicarskoj, rođen je u Sarajevu preko kojeg je i došao do Švicarske. Tamo je u niz klubova gradio igračku karijeru, a na kraju i trenersku.

Prvi značajniji trenerski uspjeh ostvario je na klupi Bellinzone koju je 2008. godine odveo do finala Švicarskog kupa (poražen od Basela) i vratio ju je elitni švicarski nogometni rang.

Nedugo nakon toga dobio je angažman u Young Boysu kojeg je vodio tri sezone da bi 2011. godine dobio prvi angažman izvan Švicarske kada je preuzeo Samsunspor. Tamo nije ostvario dobar rezultat i klub je napustio nakon samo pola godine.

Drugi angažman van Švicarske imao je od 2012. do 2014. godine kada je vodio Lazio s kojim je osvojio Coppa Italiju. Nedugo nakon toga dobio je poziv Švicarskog nogometnog saveza da naslijedi Ottmara Hitzfelda što je naljutilo Claudija Lotita koji mu je na kraju uručio otkaz, a Petković napustio Lazio prije isteka ugovora. Na klupu reprezentacije sjeo je odmah nakon završetka Svjetskog prvenstva u Brazilu kada je Hitzfeld napustio klupu.

Prognoza i aktualni trenutak

Švicarska ima dobru reprezentaciju koja može mnogima pokvariti planove. U ovoj skupini ima dobre šanse za prolaz unatoč nekoliko pozicija koje ne ulijevaju povjerenje. Najveća briga za Petkovića je posljednja linija dok je vezni red jači dio momčadi.

Na popisu kandidata nema Gökhana Inlera kao što se i pretpostavilo kao niti Valentina Stockera za kojeg se očekivalo da će biti pozvan iako u Herthi nije briljirao ove sezone. Petković je s popisa izostavio i njegovog klupskog suigrača Fabiana Lustenbergera.

U svakom slučaju opasna reprezentacija s nekolicinom vrhunskih pojedinaca, no opet teško je za očekivati neki veći rezultat od samog prolaska skupine.

RUMUNJSKA

Peti nastup na završnici europske smotre Rumunji će upisati u Francuskoj. Samo jednom uspjeli su proći skupinu, bilo je to 2000. godine, a u ostala tri navrata ostali su bez pobjede.

U dosadašnjih 13 utakmica na europskim prvenstvima Rumunjska je upisala samo jednu pobjedu i to već spomenute godine kada je prošla u četvrtfinale i to zahvaljujući pobjedi u skupini protiv Engleske u posljednjem kolu s 3:2. Ganea je zabio za pobjedu iz penala u 89. minuti čime je Rumunjska preskočila Englesku i ostavila je bez četvrtfinala. Da je susret završen remijem, dalje bi uz Portugal išli Englezi.

Prvi nastup na europskim prvenstvima Rumunjska je imala upravo u Francuskoj 1984. godine kada je završila kao posljednja u skupini. U prvom nastupu upisala je remi 1:1 sa Španjolskom, ali nakon toga izgubila je 2:1 od Zapadne Njemačke i 1:0 od Rumunjske.

1996. godine u Engleskoj nije osvojila niti bod. Upisala je tri tijesna poraza, dva puta po 1:0 u susretima s Francuskom i Bugarskom te za kraj 2:1 protiv Španjolske.

Posljednji nastup na europskim prvenstvima imala je 2008. godine u Austriji i Švicarskoj i ponovno je ostala bez prolaza. Nakon remija protiv Francuske 0:0 i Italije 1:1, trebala je u posljednjem kolu pobjedu protiv Nizozemske, ali u Bernu je poražena s 2:0 i završila nastup u skupini.

Jedino četvrtfinale izborila je već spomenute 2000. godine kada je u nokaut fazi zaustavljena od strane Italije koja je slavila s 2:0 golovima Tottija i Inzaghija.

Kvalifikacije

Rumunjska je jedina reprezentacija koja je kvalifikacije završila bez ijednog poraza, a bila je druga u skupini. Još su samo Austrija, Italija i Engleska neporaženi prošli kroz kvalifikacije, ali oni su završili na vrhu svojih skupina.

Rumunji su u kvalifikacijama upisali po pet pobjeda i remija te su na kraju završili s bodom manje od Sjeverne Irske te s četiri boda više od trećeplasirane Mađarske.

Za drugo mjesto u skupini trebala im je u posljednjem kolu pobjeda u gostima kod Farskih Otoka i ona je ostvarena s 3:0 uz dva pogotka Budescua i jedan Maxima. Istovremeno Mađarska je poražena u Grčkoj s 4:3 i Rumunji su mirno stigli do druge pozicije.

Glavni aduti

Rumunji nemaju u svojim redovima neke velike zvijezde, riječ je o momčadi koja je dobro balansirana, s nizom igrača koji su u određenoj fazi karijere igrali zajedno i jako dobro se poznaju.

U postavi su dvojica dobrih vratara, Costel Pantilimon, vratar Watforda te Ciprian Tatarusanu, vratar Fiorentine koji je kvalifikacije odradio kao prvi izbor među vratnicama. Obojica su solidni vratari koji su prve opcije u svojim klubovima i Iordanescu ne može pogriješit kojem god pruži priliku.

Tu je i stoper Napolija Vlad Chiriches kojem bi najveći problem mogao predstavljati nedostatak utakmica. Naime od dolaska iz Tottenhama u Napulj tijekom ljeta, nije se naigrao i bio je standardan samo u Europskoj ligi. U Serie A skupio je tek osam nastupa dok je ostale susrete odgledao s klupe.

Jedan od važnih aduta prema naprijed je krilni napadač Gabriel Torje koji je ovu sezonu proveo na posudbi u Osmanlisporu kao igrač Udinesea. Torje je bio standardan tijekom kvalifikacija, imao je i u klubu veliku minutažu i od njega Rumunji očekuju dobre nastupe u Francuskoj.

Za golove će biti zaduženi napadač Ludogoreca Claudiu Keseru i član Genclerbirligija Bogdan Stancu dok bi ih loptama trebao hraniti Alexandru Maxim iz Stuttgarta.

Izbornik

Iskusni Anghel Iordanescu u trećem mandatu vodi rumunjsku reprezentaciju. Prvi put na klupi je sjedio od 1993. do 1998. godine kada je zamijenio Cornela Dinua i odveo Rumunjsku do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u SAD-u. S Rumunjskom je u tom razdoblju izborio i plasman na Europsko prvenstvo 1996. i Svjetsko prvenstvo 1998. godine gdje ga je u osmini finala izbacila Hrvatska.

Drugi put na klupu reprezentacije došao je 2002. godine umjesto Gheorghea Hagija, nije uspio izboriti nastup na Euru 2004. godine, a nakon remija u Jerevanu protiv Armenije u novom kvalifikacijskom ciklusu, dobio je otkaz.

2006. godine povukao se u mirovinu i posvetio političkom djelovanju, ali osam godina kasnije prihvatio je poziv Saveza i po treći put preuzeo Rumunjsku.

Što se tiče klupske trenerske karijere sa Steauom je osvojio četiri naslova prvaka, igrao finale Kupa kupova, osvojio Superkup, s Al Hilalom osvojio je Azijsku Ligu prvaka, isto je napravio i s Al Ittihadom, a s Al Ainom osvojio je Kup UAE-a.

Kratko vrijeme proveo je na klupi reprezentacije Grčke, ali nije ju uspio odvesti na Euro 2000. godine i dobio je otkaz.

Prognoza i aktualni trenutak

Iordanescu se odlučio za dosta iskusnu momčad u kojoj su desetorica igrača starih 30 ili više godina. Među njima nema Gabriela Tamasa koji je zbog problema s alkoholom imao dosta kritika sa svih strana, a sada se vratio u Steauu sa željom oživljavanja karijere.

Treba očekivati kompaktnu i svrsishodnu Rumunjsku, kakva je uvijek i bila pod vodstvom Iordanescua. Neće biti jednostavan protivnik, ali prolazak skupine za nju bi u ovom društvu bio vrhunac.

ALBANIJA

Europsko prvenstvo u Francuskoj bit će posebno za Albaniju. Nikada u povijesti albanska reprezentacija nije izborila nastup na velikom natjecanju do ovog kvalifikacijskog ciklusa kada je zauzela drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Prvi nastup u kvalifikacijama imala je za Europsko prvenstvo u Španjolskoj 1964. godine, Grčku je prošla bez borbe zbog odbijanja nastupa od strane Grka, ali je onda poražena od Danske i nije došla u priliku sudjelovati na završnom turniru.

Najviše bodova u kvalifikacijama imala je uoči Svjetskog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj kada je skupila 13 bodova, upisala četiri pobjede i remi, ali i dalje nije bilo dovoljno za odlazak na svjetsku smotru jer je zaostala čak deset bodova za drugoplasiranom Turskom.

Slično je bilo i u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, nije Albanija dolazila blizu odlaska na EP iako je imala svijetlih trenutaka i bila posebno neugodna na svom travnjaku.

Postu je stigao kraj 2015. godine kada je Albanija emotivno proslavila odlazak na Europsko prvenstvo u Francusku.

Kvalifikacije

Za Albaniju su ove kvalifikacije bile više od nogometa. Zbog političke situacije igranje u skupini sa Srbijom odmah je proglašeno nečim više, a vrijeme će pokazati zašto je to tako.

Već prvi nastup i pobjeda usred Aveira protiv Portugala golom Bekima Balaja najavila je da Albanija misli ozbiljno. Nakon toga remizirala je doma s Danskom i puna samopouzdanja otputovala za Srbiju. Tamo se ukazao već dobro poznati dron, uslijedile su nemile scene na travnjaku i na tribinama te susret nije završen i utakmica je registrirana s 3:0 za Albaniju. Oduzimanje bodova Srbiji automatski je stavilo Albaniju u vrlo povoljnu situaciju.

Tu su Albanci namirisali da bi mogli ispisati povijest te su počeli vjerovati u plasman na EP nakon što su doma svladali Armeniju i u gostima remizirali s Danskom.

Portugal su imali u šahu i u uzvratu u Elbasanu, ali Veloso je u sudačkoj nadoknadi spasio Portugalce da bi kartu za Euro izvadili gostujućim slavljem u Armeniji 3: na kraju kvalifikacija.

Glavni aduti

Najzvučnije albansko ime svakako je kapetan Lorik Cana, član francuskog Nantesa, igrač koji je prošao puno toga nastupajući u dresu PSG-a i Lazija. Branič iz Prištine najiskusniji je igrač reprezentacije i igrač s daleko najviše nastupa u dresu Albanije, njih čak 90.

Jedan od onih koji bi uskoro trebali preuzeti status zvijezde reprezentacije je 22-godišnji bek Napolija Elseid Hysaj, igrač koji je u Napulju čvrsto ugrabio mjesto u prvih 11 i predstavio se kao dobro pojačanje kupljeno iz Empolija tijekom prošlog ljeta.

U Serie A nastupa i prvi vratar Etrit Berisha koji nosi dres Lazija gdje se borio za minutažu s Fredericom Marchettijem. Iskusni Talijan imao je više minuta, međutim Berisha se pokazao kao dostojna zamjena.

Poznato ime je i veznjak Basela Taulant Xhaka. Stariji brat Granita Xhake koji će nastupati za Švicarsku, u mlađim kategorijama igrao je pod švicarskom zastavom, ali kasnije je izabrao Albaniju gdje je pod Giannijem de Biasijem upisao prve nastupe.

Priliku u napadu kod De Biasija dobiva nama dobro poznati Sokol Cikalleshi, nekadašnji napadač Splita, a danas član Basaksehira. Tu su još trojica aktualnih HNL-ovaca, Riječani Odise Roshi i Bekim Balaj te Splitovac Amir Rrahmani.

Izbornik

Talijanski trener bogate klupske karijere, Gianni de Biasi, zamijenio je na klupi Albanije Josipa Kužea 2011. godine. Kuže je zbog već narušenog zdravlja napustio kormilo, a De Biasi je nastavio tamo gdje je on stao i potpisnik je najvećeg albanskog uspjeha.

Ovaj izbornički mandat mu je jedini reprezentativni posao u dosadašnjem dijelu karijere, a kao trener uspješno je vodio brojne klubove.

Prve značajnije trenerske uspjehe bilježio je s Modenom koju je dvije godine zaredom vodio u rang više i doveo je do Serie A. Zatim je neko vrijeme proveo u Bresciji pa u Torinu kojeg je vratio u Serie A.

U Torino se još dva puta vraćao, a vodio je i Levante i Udinese.

Prognoza i aktualni trenutak

Albanija nema bogatu povijest i iskustvo igranja na ovakvim turnirima, ali kao debitant i iznimno borbena u motivirana momčad, predstavlja potencijalnu opasnost. Sam odlazak na Euro predstavlja veliki uspjeh i svaki bod u skupini značit će puno.

Na Euru neće biti neočekivano Hamdija Salihija, najboljeg strijelca albanskog prvenstva i donedavno standardnog reprezentativca i ta odluka De Biasija izazvala je najviše polemike u javnosti.

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2016. u 19:50
    Za mene su oni prvi favoriti svakako. Domaći teren, nakon dugo vremena generacija za sam vrh predvođena Pogbom i Griezmannom i nizom vrhunskih imena u svim linijama, vjerojatna sudačka naklonost i osim toga znaju kako se osvaja naslov na domaćem terenu. Nakon njih Španjolska, pa Njemačka. Španjolci... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2016. u 19:36
    S Francuzima nikad ne znaš, ali doma su jako opasni. 98. su imali jebenu generaciju, ali i tada su imali puno sreće., izbacili Paragvaj u produžetku, Talijane na penale, mi smo poveli. Bit će veselo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2016. u 17:12
    Francuska ima repku koja može pobijediti svakog ali i izgubiti od tzv. ekipa druge jakosne kategorije.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2016. u 14:15
    Ne vjerujem da Francuzi imaju sanse. Dogurat ce daleko, ali za titulu nije dovoljno. Oni su to mogli samo sa velikim vodjama ( Platini, Zizu ), a takvih odavno nemaju i nisu na vidiku za iduce godine. Mislim da Skipetari u prvoj tekmi mogu opaliti Svicarce:)
    Obrisan korisnik
  • vjesu26.05.2016. u 12:58
    Francuzi kao domacini i sa ovim rosterom moraju pucati na prvo mjesto. Sve ostalo je po meni za njih razocarenje. Neovisno o svadama prije, ovo je jedna nova generacija i oni su ipak nekako glavni favorit za osvajanje iako ih ja bas i ne simpatiziram. Albanci bi mogli biti zanimljiva pojava, igrace... [više na forumu]
    vjesu