Fanatik

Košarka, košarka i još malo košarke

Branimir Korać • srijeda, 25.08.2010.

Pisati o košarci je najlakša stvar na svijetu ukoliko volite taj sport. Posve je nebitno, pišete li o hrvatskoj C-1 ligi ili o ruskoj Superligi, ako vam se pruža mogućnost gledanja bilo kakve košarkaške utakmice, kao zagriženi ljubitelji ovog kompleksnog sporta - prihvatit ćete...

Ovaj blog bit će posvećen isključivo košarci. Ono što obično ne možete pronaći na samom portalu među vijestima, neke zanimljivosti iz košarkaškog svijeta, analize, vijesti iz manje poznatih liga i komentari na glavna tjedna događanja, od sada će biti na jednom mjestu.

Svjetsko prvenstvo je sve bliže i tu se već nalazi bezbroj zanimljivih tema, uslijedit će početak sezone po novim Fibinim pravilima, a i o tome ćete moći ovdje pročitati. Uglavnom sve što je aktualno ili zanimljivo zaslužit će svoj komentar najmanje jednom tjedno.

Košarka je danas među najeksponiranijim i najpraćenijim sportovima u svijetu pa tako i u Hrvatskoj. Unatoč tome u posljednjih nekoliko mjeseci susreo sam se s nekoliko osoba koje su me zamolile da im objasnim osnove košarkaške igre i najosnovnija pravila. U prvom trenutku kroz glavu prođe ona misao koja uvijek prolazi kada nam naše drage TV postaje ne prenose klubove u europskim natjecanjima ili reprezentaciju. Međutim, nakon toga se vrlo brzo sjetim kako je reprezentacija ta koja diktira popularnost u našim momčadskim sportovima, a košarka nam se sada tek ponovno budi.

Slijedi Svjetsko prvenstvo, bit će košarke na TV-u, a ako nas pomazi i rezultat, eto košarke na velika vrata u Hrvatsku. Nemojte očekivati nekakve "Afrovizije" i stručne analize iz 18 kuteva uz digitalnu obradu akcija, podataka i popratni program, košarkaši će se vjerojatno zadovoljiti s malim studijom, voditeljem i jednim gostom koji će dati mišljenje na početku i na kraju susreta. Možda to i nije loše, dovoljno se sjetiti čega je sve bilo u glazbeno-sportskom cirkusu za vrijeme Svjetskog prvenstva u Africi. Očekivati od naših celebrityja i posvuduša shvaćanje zonske obrane i pick & rolla, bilo bi možda previše.

Neće samo SP biti u fokusu bloga, već ćemo se polako pripremati i za uvod u novu sezonu. FIBA uvodi određene promjene, trica se pomiče, mijenja se izgled reketa i malo ćemo proanalizirati što to znači za europsku košarku te tko i zbog čega će u tome profitirati.

Nećemo zaboraviti niti naše mlade kategorije, hrvatski klinci u svim dobnim uzrastima pokazali su kako itekako imaju budućnost i kako se od njih može očekivati da će u budućnosti biti uspješni nositelji hrvatske košarke.

Analizirat će se još puno toga, pisat će se o još puno čemu, svaki tjedan donosi novu aktualnu temu i sve će doći na red. Petorka će svoj posao obavljati na terenu, a šesti čovjek u ovom slučaju neće ulaziti s klupe već će analizirati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Šesti čovjekFanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!