Fanatik

Dugi rukavi, Hajduk u Europi? Ma daj?!

Vedran Babić • četvrtak, 26.08.2010.
Dugi rukavi, Hajduk u Europi? Ma daj?!
Foto: Bruno Karadža

Je li napokon kucnuo i taj čas? Hoće li Hajduk poslije godina i godina europskih poraza napokon dočekati duge rukave u Europi ili je ovo samo san iz kojeg se svi pripadnici bijele boje tek moraju probuditi?

Uh, što sam nepristojan, nisam ni vlastiti blog predstavio. Ma ustvari, ni ne treba ga posebno predstavljati, naslov (ali i opis bloga) govori sve. No, kako je počelo, ovo nisu nikakve muke već jedni od najljepših trenutaka koje je potpisnik ovih redaka doživio s Hajdukom. Tko je mogao očekivati ovakav slijed događanja u ono vrijeme kada sam smišljao ime bloga...

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Još uvijek nisam svjestan da smo u tri europske utakmice postigli čak osam golova (sedam u dvije poljudske) i stigli na samo mali koračić od plasmana u skupine Europske lige, nešto što se prije samo mjesec dana činilo tako daleko i nedostižno. Moje društvo i ja (ali i svi ostali navijači Hajduka) već smo navikli na poraze i kraj europskih avantura dok se još brčkamo u moru i sunčamo na plažama, pa nam je malo neobično gledati naš klub kako odjednom "cvate" i u HNL-u i u Europi.

Valjda je to zakon velikih brojeva, valjda je napokon "netko gore" odlučio da mora i na nas doći red da malo uživamo u europskom suncu, tko zna...

Zaista je fascinantno koliko neuspjesi jednog kluba u Europi mogu pridonijeti razvoju humora jedne zajednice, u ovom konkretnom slučaju, naše male zajednice koja se sastoji od moje malenkosti i još dvojice, trojice bliskih prijatelja. U šali znamo reći da naš europski put završi prije nego se ozbiljniji klubovi iz lige petice uopće zagriju za početak svojih domaćih prvenstava, a onda shvatimo da to uopće i nije šala već - stvarnost.

Ipak, takvom izrugivanju (zbijamo šale da nam bude lakše) mogao bi doći kraj. Hajduk je napokon sastavio nekoliko dobrih igara, izbacio respektabilni Dinamo Bukurešt i na najboljem je putu da eliminira i Unireu, lanjskog sudionika Lige prvaka. "Šamaranju" splitskog "magarca" očito je došao kraj - rađa li se to neki novi, europski Hajduk?

Nadam se samo da ovo nije jedan veliki san ili nešto poput filma Trumanov show (s Jimom Carreyem) u kojem je život glavnog lika ustvari jedan veliki reality show, jedna velika laž. Evo čak sam se i uštipnuo i još sam uvijek budan, dakle, ovo mora biti stvarno.

Ostaje mi samo poželjeti puno sreće i koncentracije Hajdukovim igračima uoči uzvrata u Bukureštu i zaključiti prvo izdanje svog bloga, uz malu napomenu: rečenica "I onda kad ne bude nas bilo, igrat će se pirje naše..." ispod mog imena i imena bloga nije moje djelo već djelo mog dobrog prijatelja, koji je navedenu rečenicu napisao na svom Facebook profilu. Naravno, radi se o izmijenjenoj verziji stihova iz popularne pjesme pokojnog Tomislava Ivčića, da ne bi bilo zabune.

A sad je stvarno kraj. Čitamo se opet uskoro ;)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Hajdučke mukeFanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 10:12
    konačno nešto posvećeno samo hajduku......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 01:14
    jel ovo neka zajebancija? ovo vridno naslovnice sportneta? ovo ja na indexu ne bi objavija...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2010. u 19:15
    dobar blog... ja sam kupia duge rukave :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2010. u 17:27
    sve vise i vise pocinjem voliti ovaj sportnet
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2010. u 16:22
    Dugi rukavi su IN ove jeseni...reče modni guru
    Obrisan korisnik