Fanatik

Poker, golf i Bolt

Goran Markuš • ponedjeljak, 06.09.2010.

Nakon Talinna iza nas je još jedna EPT stanica - EPT Vilamoura gdje je nakon pet dana čvrste i naporne igre finalni stol ugostio pregršt Britanaca da bi upravo jedan od njih, Toby Lewis, otišao do kraja i kući se vratio s 467.835 eura više na svome računu.

Do posljednjih devet stigla su čak tri Britanca - Lewis, Sam Trickett i Teddy Sheringham što je daleko najbolji rezultat te nacije u EPT povijesti. Dok je Sheringham ispao "već" na petom mjestu puno više očekivalo se od ostalog dvojca.

Međutim, puno više nije se naigrao niti Trickett koji je u posljednji dan ušao s popriličnom svotom žetona, no tijekom cijelog dana činilo se kao da kad god je on imao nešto protivnik je bio "spremniji" i dalje od četvrtog mjesta nije išlo.

Ovakvim raspletom posljednji Britanac ostavljen je u igri s dva PokerStarsova online kvalifikanta, a prvi koji se oprostio od lova na prvo mjesto bio je Jason Lee koji se tako kući vraća sa sasvim solidnih 186.240 dolara. S druge strane Martin Jacobson u završni je dan ušao kao shortstack, a u puno boljoj situaciji nije bio niti na početku samog heads-up dvoboja s Lewisom.

Samim time ne čudi što je Toby prilično brzo uspio ugurati sve protivnikove žetone u sredini s podjednakim šansama preflop, no ovog puta karte su otišle na Jacobsonovu stranu. Međutim, baš kad se činilo da se Martin oporavlja stigao je cooler koji je nakon osam sati igre Lewisu osigurao novo veliko slavlje.

Poker Hall of Fame za 2010.

Nakon dvomjesečnog glasovanja iz Harrah's smo konačno dobili deset kandidata za ovogodišnji ulazak u Poker Hall of Fame. 13. rujna će zbor sastavljen od 16 još uvijek živućih članova spomenutog kruga zajedno sa 17 novinara pokušati izboriti ulazak za tek dva od deset kandidata. Kako bi bilo tko od navedenih mogao ući u Poker Hall of Fame mora skupiti minimalno 50 posto glasova što je prošle godine za rukom pošlo tek već sad legendarnom WPT komentatoru, Mikeu Sextonu. Ovogodišnji kandidati: Chris Ferguson, Barry Greenstein, Jennifer Harman, Dan Harrington, Phil Ivey, Linda Johnson, Tom McEvoy, Daniel Negreanu, Scotty Nguyen i Erik Seidel.

S ručnim peticama Lewis je raiseao do 160 tisuća što je Jacobson s devetkom i peticom u boji platio. Nakon flopa as, deset, devet bez ulaza u boju, očekivano, oba igrača su checkirala, no petica na turnu osigurala je vatromet. Martin je prvi raiseao, a Lewis vrlo brzo reraiseao do 525.000. Jacobsen ponovno reraisea do 1,2 milijuna, Lewis do 2,025 milijuna samo da bi nakon neočekivano malo vremena Martin obznanio da je all-in što je Lewis bez razmišljanja, naravno, platio i nakon desetke na riveru dolazi do jednog od najvećih uspjeha u svojoj poker karijeri.

Uz glavni turnir u Vilamouri je odigran i prvi PokerStarsov "Fairs and Felts". Ako ste se ikada pitali mogu li se golf i poker nekako kombinirati sada ste dobili odgovor. Naime, prva polovica ovog eventa sastojala se od timskog golf natjecanja koji je određivao početni stack za drugi dio eventa, Texas Hold'em okršaj.

Nakon iscrpljujućeg golf okršaja trojac John Duthie, Joachim Selzer i Willem Vork odnio je prvo mjesto s čak 11 udaraca ispod par-a što im je osiguralo 5.500 dodatnih žetona. Međutim, nakon drugog dijela događaja vrlo dobro znani Daniel Negreanu bio je čovjek s najvećim osmjehom.

Naime, Negreanu je prvi dan zajedno s Marcinom Horeckim i Tomom Larsenom odradio golf dio s pet udaraca ispod par-a za što su dobili po 2.500 dodatnih žetona koje je upravo KidPoker najbolje iskoristio izborivši heads-up dvoboj s pobjednikom EPT-evog velikog finala, Pieterom de Korverom koji se držao punih pet sati da bi s dečkom i dvojkom "naletio" na Negreanuovu damu i dečka. Za ovaj uspjeh Daniel je nagrađen s osam tisuća eura dok je Pieter zaradio 4.444 eura.

Uz EPT svakako vrijedi spomenuti i WPT London koji je ne tako davnom osvajaču EPT-a Deauville, Jakeu Codyju, donio još jedan veliki naslov u 2010. godine. Naime, Jake je uspio svladati Nichlasa Saarisilta-Matssona u završnom heads-upu za što je uz prestižnu WPT titulu nagrađen i s vrlo ugodnih 273.783 britanske funte.

Dragan Galić o aktualnom

"Godišnji sam proveo u Splitu gdje sam ujedno igrao i na CPS-u. Odradio sam dva turnira i na side eventu zaradio 2.300 eura čime se godišnji pretvorio u plaćeni godišnji - vrlo ugodno iznenađenje. Trenutno sam u Londonu gdje ću ovaj tjedan zaigrati veliki World Open VI, deset tisuća funti vrijedan turnir na kojem će, naravno, igrati mnogi veliki svjetski igrači", poručio je naš najuspješniji turnirski live igrač prošle godine.

Vrlo zanimljiva vijest stigla nam je i od Međunarodnog društva poker igrača koje će krajem studenog u Monte Carlu održati "IPPA Championship event", turnir s najvećim buy-inom u povijesti. Naime, za igru na ovom turniru svaki od točno 48 igrača morat će izdvojiti pomalo nevjerojatnih 250.000 dolara čime će se izgraditi nagradni fond od 12 milijuna dolara, odnosno što će pobjedniku osigurati zaista enormnih pet milijuna dolara. Svoj nastup već su potvrdili brojni vrhunski igrači poput Phila Iveyja, Toma, Dwana i Patrika Antoniusa.

Vrlo zanimljivu priču pripremio nam je i uvijek kontroverzni Tony G koji je već sad legendarnog Usaina Bolta izazvao na niti manje niti više nego utrku na 100 metara. Naravno, riječ je o medijskom potezu humanitarnog karaktera. Naime, gubitnik u utrci morat će uplatiti 50 tisuća dolara humanitarnoj udruzi po svome izboru. Napomenimo kako je Tony spreman Usainu ujedno platiti i sve troškove puta i smještaja.

Kad smo već kod najbržeg čovjeka na svijetu ovog puta oprostit ćemo se uz dvije vrlo zanimljive slike našeg Dragana Galića koji je na PartyPokerovom partyju vrijeme kratio s dvije velike sportske zvijezde - nekada najjačim čovjekom na svijetu, Evanderom Holyfieldom i već spomenutim najbržim čovjekom na svijetu, Usainom Boltom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Aces HighFanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!