Fanatik

Prva narukvica profiću

Goran Markuš • petak, 17.09.2010.

Nakon tri dana borbe i izuzetno zanimljivog finalnog stola žetoni su ostali ispred samo jednog igrača. Naime, usred Londona do svoje prve narukvice stigao je jedan od najzabavnijih i najpopularnijih pokeraša današnjice. Naravno, riječ je o hiperaktivnom Philu Laaku.

"The Unabomber" se tijekom gotovo cijelog drugog dana držao s prosječnim stackom ispred sebe da bi kao treći po žetonima sjeo i za finalni stol. Prilično je mirno Laak igrao sve dok Tann, Rouah i Peters nisu izletjeli i tada u samo jednom handu cijeli turnir kreće prema nasmijanom Philu.

Naime, Chris Bjorin bio je presretan nakon što je uspio preflop zgurati sve žetone čuvajući ručne dame u ruci, no Laak je pokazao "kauboje" i s trećim kraljem odmah na flopu uništio je sve nade svoga protivnika.

Trosatni heads-up dvoboj protiv Andrew Pantlinga krenuo je polako s bezbroj borbi za male potove, no kad se akcija pojačala Pantling je naletio na dva para iskusnog Phila, Laak je preuzeo uvjerljivo vodstvo i svega nekoliko ruku kasnije dolazi do svoje prve narukvice.

"Od tog podviga 80 posto sesija završio sam u plusu. Prije nikad nisam plakao, a sinoć sam pustio suzu gledajući jadne pingvine koji se utapaju u nafti koja je izašla iz nasukanog tankera. Hrana ima bolji okus, sve je bolje", poručio je Laak nakon osvajanja narukvice osvrćući se na nedavno rušenje Guinnessovog rekorda odradivši super-dugu 115-satnu poker sesiju.

Uz završetak prvog turnira na ovogodišnjem WSOPE-u krenuo je i drugi, pet tisuća funti vrijedan Pot-limit Omaha turnir.Trenutno se na čelu nalazi vjerojatno većini dobro znan Frank Kassela, a da je field pretrpan sjajnim igračima potvrđuje i činjenica da na gotovo svakom stolu imamo nekoliko sjajnih profesionalaca, a daleko najzanimljivijim čini se onaj za kojim sjede stari prijatelji, Phil Ivey i Barry Greenstein.

Pitaj PokerPro.com.hr profesionalca

"Je li ovo preflop dobro odigrano? Iako inače ne možemo pratiti ovakav reraise pratio sam jer imam odlične oddove i hrpu protivnika "unutra" te ako me taj set pogodi trebao bih uzeti barem jedan stack pošto dva protivnika u ovoj ruci igraju s više od 50 posto ruku."

Ne obazirite se na postflop igru - namještena je jer za ovo pitanje nije važna

Robert Vuković, PokerPro.com.hr: Da, dobro je odigrano osim ako small blind koji je 3-betao ne 3-beta jako često. U tom slučaju ručne desetke i jače mogu se zgurati i prije flopa.

"Kako na turniru s više stolova odigrati sa srednjim parom (od ručnih sedmica do dečkiju) s rane pozicije kad imamo više od standardnog stacka za guranje, znači od 15 pa do 20 big blindova? Nakon što smo podigli početni ulog pratimo li tj. guramo sve žetone ili odustajemo na protivnikov reraise?"

Robert Vuković, PokerPro.com.hr: Ovakve parove otvaramo standardno, a ako netko reraisea ili zgura naš sljedeći potez ovisi isključivo o protivniku. Ukoliko je vrlo agresivan možemo pratiti s ručnim devetkama ili bolje, a ako je riječ o inače pasivnom igraču callati možemo možda samo s ručnim dečkima.

"Podržavate li stejkanje drugih igrača? Ukoliko podržavate o čemu vodite računa kada nekoga odlučite stejkati?"

Robert Vuković, PokerPro.com.hr: Da, stejkam ljude. To nije ništa drugačije od bilo kakvih drugih investicija, primjerice kupnji vrlo često spominjanih dionica. Ako odabereš dobrog igrača bit ćeš u plusu, ako odabereš lošeg završit ćeš s minusom. Kad odabirem igrača kojeg ću stejkati ili kad me netko pita za stejkanje gledam njegove prijašnje rezultate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Aces HighFanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!