Fanatik

LeBron, Kobe, MJ, Brady, Gisele i Bieber

Tomislav Pacak • petak, 15.10.2010.

Sport nije krasan samo zbog utakmica i mečeva, već i zbog činjenice da nudi bezbroj tema ili izjava za rasprave. Evo nekih od aktualnih u američkom sportu...

Miami je definitivno najzanimljivija momčad NBA predsezone, a uz raspravu hoće li Heat do naslova odmah u prvoj sezoni "Velikog trojca" (ili "Velikog dvojca" kako ih zove Shaquille O'Neal ignorirajući Bosha), najviše se zakuhalo na temu tko je bolji - Kobe ili LeBron.

Većina će izbjeći direktan odgovor na to pitanje, mnogi će obojicu isključivo hvaliti, neki će reći kako LeBron ipak prvo mora osvojiti prsten da bi mogao biti u tom razgovoru, ali svakako je zanimljivo čuti razmišljanje Rona Artesta koji, očekivano, smatra da mu je suigrač Bryant najbolji igrač lige, no drugi nije James.

"Durant je drugi najbolji igrač u NBA. Kobe ima pet prstena, on je najveći "shot maker" u ključnim trenucima. Poslije njega, najbolji je Durant."

Kada je upitan gdje bi na svoju listu stavio LeBrona, Artest se našalio: "Brojim samo do dva. Nisam u školi već 15 godina, tako da brojim do dva."

Najveći od najvećih, Michael Jordan, zamoljen je pak da stavi Kobea u povijesni kontekst, a MJ nije bio posebno naklonjen Kobeu, svrstavši ga tek među 10 najboljih bekova svih vremena: "Teško je odgovoriti na to pitanje. Mislim da će kada završi karijeru biti u konverzaciji o najboljim igračima ikada. Gdje točno se nalazi? Ako govorimo o bekovima, rekao bih da mora biti u Top 10."

Jordan je promovirajući igricu NBA 2K11 (na kojoj je na naslovnici) u intervju za USA Today i sam rekao ono što puno stručnjaka tvrdi - da bi po današnjim pravilima Jordan bio još efikasniji: "Danas se igra manje čvrsto fizički i pravila su se očito promijenila. Po ovim pravilima, s mojim stilom igre, ili bih zbog šest faula bio isključen ili bih često boravio na liniji slobodnih bacanja, mogao bih zabiti 100 poena."

Možda zvuči smiješno, ali trener Tim Grover, koji je individualno radio i s Kobeom i s LeBronom i s Michaelom ovako kaže: "Među njima trojicom, biram Michaela bez dvojbe. S fizičke i mentalne pozicije, on je najbolji kojeg sam ikad vidio. Da igra danas, s ovim pravilima, zabijao bi prosječno 40 ili 50 poena kada bi htio."

Kada smo kad zanimljivih izjava u NBA, teško je pobjeći od Gilberta Arenasa koji se opet našao u središtu (negativne) pažnje kada je novinarima otkrio kako je lagao treneru da ga boli koljeno kako bi veću minutažu dobio Nick Young. Arenas je predsezonsku utakmicu s Atlantom propustio, Young je zabio 24 poena, a Gil je poslije utakmice novinarima otkrio: "Lagao sam treneru kako bi započeo Nick." Jasno da je ta izjava završila u medijima, kao i da je Arenas završio s novom kaznom. Nakon što je lani bio suspendiran na 50 utakmica zbog oružja koje je donio u svlačionicu, Arenas je obećao da popraviti svoj imidž ove sezone, ali za sada mu ne ide i opet se ističe neopreznim i nepromišljenim izjavama. Iskrenost je Arenasa već puno puta previše koštala...

Younga su upitali hoće li platiti Arenasovu kaznu, ali mladi bek je na to odgovorio: "Neee, nisam znao ništa o tome, a i on ima više novca od mene. Ali cijenim gestu."

Inače, od nesportskih tema u sportskom svijetu, među najviše obrađivanima je frizura Toma Bradyja. Superstar New England Patriotsa ove je sezone predmet šala mnogih novinara, navijača, pa i (su)igrača, zbog nove frizure (s kratke prešao na dugu kosu na nagovor supruge, supermodela Gisele Bundchen), a putem je zaradio puno usporedbi s teen senzacijom Justinom Bieberom.

Najniža točka za Bradyja stigla je od samog Biebera, koji je u rep izvedbi poručio Bradyju: "Sacked like a sacker. Call up Mr. Brady. Tell him to leave his hair to the guy who sings 'Baby'."

Ako ni nakon ovoga Brady ne skrati kosu, očito je da su Giselini argumenti jači. Shvatljivo. Iz sljedećeg videa. (morate mi odati priznanje za sjajan način kako sam u sportski blog stavio video sa Gisele, a da mi se ne može prigovoriti kako nema veze s temom)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2010. u 22:03
    bem ti zbog nje bi i ja pustio kosu xD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2010. u 17:10
    umm...Gisele...
    Obrisan korisnik
  • ivos15.10.2010. u 16:57
    Tako je.....
    ivos