Fanatik

Hoće li Wall upucati Arenasa?

Bernard Jurišić • nedjelja, 17.10.2010.
Hoće li Wall upucati Arenasa?
Foto: EPA

Pregled Istoka završit ćemo danas pričom o po meni najjačoj od šest divizija NBA lige. Čak tri od pet momčadi divizije Southeast raspolažu potencijalom koji ih može odvesti visoko, najviše. Barem na Istoku. Miami, Orlando i Atlanta ove će sezone odigrati puno zanimljivih međusobnim okršaja...

Prošli smo Atlantic i Central, vrijeme je da malo prokomentiramo mjesto gdje je "prenešen talent". Florida i okolne države ove će sezone imati što ponuditi NBA auditoriju, a derbi između Heata i Magica bit će najjači "državni derbi" ove sezone u SAD-u. Florida će uživati.

ATLANTA HAWKS (1-5)
Joe Johnson je uspio toliko prestrašiti (ili prevariti?) čelnike Hawksa svojim mogućim odlaskom da su mu ovi već prvog dana "free agencyja" isukali maksimalan ugovor. Zaboravio je tako Joe i na zvižduke koji su ga ispratili na kraju prošle sezone iz Philips Arene i na (istinite) priče kako je "odličan drugi igrač momčadi". Nažalost za navijače Hawksa, u Atlanti mora biti prvi, a taj kalibar ipak nije. Hawksi imaju sasvim solidnu momčad s puno atleticizma, a od ove sezone napokon ćemo ih prestati zvati "mladima i potentnima", jer ima puno mlađih i potentnijih. Za Atlantu više nema budućnosti, vrijeme je za sadašnjost, dvije godine "ugodnog iznenađivanja" je dovoljno. Josh Smith, Al Horford, Mike Bibby, Jamal Crawford, Marvin Williams, "sve je isto k'o i lani", reče jedna pjesma, pa tako i činjenica da im peticu pokriva Zaza Pachulia. Čast Zazi, ali s takvom peticom morate imati jednog Jordana i Pippena na ostalim pozicijama da biste mogli razmišljati o najvišim dometima. Atlanta jest među pet na Istoku, ali i dalje im fali ono "nešto" za korak više u doigravanju.

CHARLOTTE BOBCATS (6-10)
U prošlom sam blogu svog omiljenog igrača Larryja Birda proglasio užasnim menadžerom, a sve se bojim da ću i svog drugog omiljenog (točnije prvog) kroz koju godinu isto titulirati. Kwame Brown će ostati vječna mrlja na karijeri Michaela Jordana, a kao da mu nije bilo dosta što ga je napravio jednim od najgorih prvih izbora Drafta u povijesti, Air ga je opet vratio pod svoje okrilje i zatražio od Larryja Browna da pokuša spasiti obraz obojice. Prošle su sezone ostvarili najveći uspjeh u povijesti kluba, ove godine neće, osim ako ne naprave neke dobre promjene tijekom sezone. Prvi play Raymond Felton im je utekao u Knickse, poslali su i Tysona Chandlera u Dallas (pozdrav šjor Slavko) "za ništa", definitivno na papiru izgledaju lošije nego prošle sezone. No, nije baš da nemaju ništa, osim Geralda Wallacea, Stephena Jacksona, Borisa Diawa, Tyrusa Thomasa i dva solidna potencijala u DJ Augustinu i Geraldu Hendersonu, tu je uvijek taj stari lisac Larry Brown, koji će sigurno nešto skuhati za ovu sezonu. Samo ne znam tko će im organizirati napade, njima dobar razigravač treba koliko Pistonsima centar.

MIAMI HEAT (1-5)
Najlakše bi umjesto 1-5 bilo napisati 1, jer zaista mislim da će se Heat prošetati "regularnim" dijelom sezone (mrzim ovu riječ "regularni", zar je doigravanje neregularno?). Sjećam se Celticsa u godini kad su im došli Garnett i Allen, djelovali su užasno, gotovo komično u predsezoni s gomilom anonimaca, a opet su od svih njih izvukli maksimum i sezonu završili sa šampionskim prstenom. Miami ima puno bolju ekipu nego što je tada imao Boston, uz "tri tenora" Wade - James - Bosh (baš tim redom), dosta je tu dobre podrške. Mike Miller će tricama kažnjavati sva udvajanja na Wadeu i Jamesu, Udonis Haslem s Wadeom jako dobro funkcionira, Carlos Arroyo će biti njihov Rondo, tu su Chalmers, Anthony, Beverley, Magloire, čak i stari, dobri Zee, kojeg je LeBron odlučio počastiti ponekim naslovom pozvavši ga da i on svoj talenat odnese na South Beach. U ligaškom dijelu sezone će biti dominantni, o doigravanju ćemo kad za to dođe vrijeme.

ORLANDO MAGIC (1-5)
Promjena ovog ljeta gotovo da nije bilo, tek je Matt Barnes procijenio da će lakše do prstena s Lakersima. Nadam se da su riješili sva otvorena pitanja koja su izronila tijekom razočaravajućeg prošlog doigravanja, jer su od momčadi koja je figurirala kao legitimni kandidat za naslov postali momčad kojoj više malo tko vjeruje. Teoretski u Dwightu Howardu, Jameeru Nelsonu, Rashardu Lewisu i Vinceu Carteru imaju potencijal za igru koju baš nitko ne može braniti, no Lewis i Carter su se u prošlom doigravanju igrali skrivača (s tim što su uvijek oni bili skriveni), a Howard otkrio gomilu svojih napadačkih mana. Meni se osobno jako sviđaju kao momčad i kao organizacija i volio bih da prođu dobro u narednoj sezoni, posebno će biti gušt gledati ih u međufloridskim okršajima s "vrućinom". Mogu daleko i visoko, ali samo ako Rashard Lewis konačno dokaže da nije "miš".

WASHINGTON WIZARDS (11-15)
Da će ovo opet biti jedna od najzanimljivijih momčadi ove sezone najbolje govori to da je Agent Zero i prije nego što je počela sezona već morao priznati "Opet sam zasrao". Koliko će Wizardsi još desetaka milijuna dolara baciti u vjetar s tim očito munjenim Arenasom, ništa više/manje inteligentnim Andrayom Blatcheom i jednako problematičnim Joshom Howardom - vrag zna. No uz svu tu simfoniju nereda i budalaštine u režiji "starih asova", Wizardse ćemo rado gledati i zbog najuzbudljivijeg mladog razigravača Johna Walla. Uz sve teške izazove koji čekaju rookiea od kojeg svi toliko očekuju, Walla očekuje i bonus - nametnuti se ovim budaletinama od starijih suigrača i natjerati ih da šute, igraju i prihvate jedinu slamku spasa koja Washington može maknuti iz budućeg višegodišnjeg mulja NBA poretka. A ta je slamka - da Wizardsi postanu momčad Johna Walla, a ne Gilberta Arenasa i ostalih pištoljdžija. Je li mali Zidić spreman za sve to? Ako jest - bit će jedan od najboljih igrača NBA lige. Ako nije - uvijek se može igrati kauboja s Arenasom i društvom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov22.10.2010. u 00:21
    da, iskren da budem i ja čekam atlantu, niz "obećavajućih" igrača. ja bi joeu da malo više kreddita, jako cijenin tog igrača. ne govorim o lovi...bićedu dobri, ali- šta to znači? šta je cilj? finale istoka? ne virujen...negdi stzepenicu manje... bobcatsi- baš ka i šta jurišić kaže- najtanje na... [više na forumu]
    irilov
  • Obrisan korisnik18.10.2010. u 12:13
    ma nesmijemo zaboravit kakvav potencijal ima arenas, i zato ak se on vrati u svoju staru formu stvarno nebi bilo cudno da zavrse  u doigravanju,a wall mi se cini da ce biti igracina( to jest da nisu ufalili na izboru, mada je tesko ocekivat da ce neko fulat na 1 picku,al se dogada ovih godina... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.10.2010. u 11:33
    Sto se tice same divizije, sigurno ce imati najvise momcadi u doigravanju Istoka na kraju 'regularnog' dijela...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.10.2010. u 11:29
    Uz pravog Arsenasa, Wizardsi definitivno mogu do doigravanja (roster im uopce nije los). Petorka 'unutra' sigurno Miami, Orlando, Boston, Atlanta, Chicago (ne nuzno tim redoslijedom). Od ostalih nitko nije toliko bolji od Washingtona...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.10.2010. u 00:28
    dobro kazes tyreke.imas plus! sad ce arenas moc vise pucat!
    Obrisan korisnik