Fanatik

Ludi doček Sneijdera u Istanbulu: "Želim naučiti turski jezik"

Damir Žbulj • ponedjeljak, 21.01.2013.
Ludi doček Sneijdera u Istanbulu: "Želim naučiti turski jezik"
Foto: Davor Sajko

Završena je trakavica oko nogometne sudbine Nizozemca Wesleyja Sneijdera! Nakon što je mjesecima bio u nemilosti trenera i Uprave, zbog odbijanja da smanji svoja ugovorna potraživanja za dva milijuna eura godišnje, donedavni veznjak Intera pronašao je novu sredinu gdje će oduševljavati nogometne navijače.

Za njegov dolazak bili su zainteresirani klubovi širom Europe, ali 28-godišnji Sneijder jednostavno nije htio odustati od svojih visokih primanja pa izgleda kako je turski velikan 'otvorio kesu' i ispunio sve njegove zahtjeve.

Sneijder nije za Inter igrao još rujna i sigurno je sretan što je ipak na kraju pronašao novi klub. Rastanak s Milanom bio je težak, preko svog Twitter profila poručio je svim navijačima Nerazzurra: "Ciao Milano, hvala za sve! Zauvijek ćete ostati u mom srcu, a posebno hvala i svim navijačima."

Oglasio se i Rumunj Christian Chivu, koji je s Nizozemcem posljednjih godina dijelio svlačionicu, ali i velike sportske uspjehe: "Izgubio sam suigrača, ali sam dobio prijatelja. Zauvijek!"

Emotivan je bio i Marco Materazzi, još jedna legenda Intera: Sretno od srca, brate moj. Bio si jedan od najboljih s kojima sam igrao. Odlična kupovina za Galatasaray".

Wesley Sneijder je svoju karijeru započeo u Ajaxu, nakon velikog transfera, dvije sezone proveo je u madridskom Realu te se konačno 2009. godine skrasio u milanskom Interu, kao jedna od izričitih želja tadašnjeg trenera Josea Mourinha. Ostalo je povijest.

U finalu Lige prvaka Inter je 2010. godine svladao Bayern i osvojio titulu najbolje europske ekipe po prvi puta nakon 1965. godine, uz ogroman doprinos odličnog nizozemskog veznjaka.

Za reprezentaciju svoje zemlje upisao je 90 nastupa, postigao je i 24 pogotka. Na Europskom prvenstvu 2004. s nacionalnom selekcijom plasirao se u polufinale, a četiri godine kasnije ispali su u četvrtini finala kontinentalne smotre. Reprezentativna karijera imala mu je vrhunac 2010. godine kada je predvodio Nizozemsku do finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Izgubio je od Španjolske, nakon produžetaka, a te je godine sigurno igrao najkvalitetniji nogomet svoje karijere i vjerojatno u tom trenutku bio je i najbolji svjetski igrač.

Ovakav doček su mu navijači Galatasaraya pripremili prilikom dolaska u Tursku.

Sasvim očekivano, oni nisu zaboravili o kakvom se igraču radi. Ako će u dresu Galatasaraya prikazati samo djelić svoje nogometne čarolije, pred njim su još godine blistave karijere.

U kratkom obraćanju turskim medijima samo je poručio: "Doček je bio fenomenalan, fasciniran sam, Hvala svima. Sreo sam se s Fatihom Terimom, popričali smo malo na talijanskom, ali želim naučiti turski jezik."

Pred Galatasarayom je u nedjelju veliki tamošnji derbi, u goste im dolazi Bešiktaš, koji im je i prvi pratitelj na ljestvici sa samo dva boda zaostatka. Očekuje se kako bi svoj debi za novi klub Sneijder mogao imati u okršaju protiv velikog rivala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometVideoFanatik
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2013. u 14:28
    A sta je dzeko bio izjavio? To nisam jos ubro
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 22:28
    i da je bio najbolji svjetski igrač?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 22:27
    a da je htio igrat nogomet trebao je doći u united ali bi mu fergie malo srezao ego pa vjerojatno zato ide biti najbolji u selu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 22:25
    džeko a ne đeko jebiga...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 20:33
    tenkre,da je htio otici igrat nogomet,otisao bi svugdje osim u Tursku
    Obrisan korisnik