Fanatik

Video: Luda noć u NHL-u; Backes podsjetio na Ovečkina, Kronwall na Stevensa, Fleury branio bez rukavice...

Ivan Dominik • subota, 06.04.2013.
Video: Luda noć u NHL-u; Backes podsjetio na Ovečkina, Kronwall na Stevensa, Fleury branio bez rukavice...
Foto: Ana Legradi

Osim po vrhunskom hokeju, najboljem na svijetu već dugi niz godina, NHL liga poznata je i po - vrhunskoj zabavi. Svake večer navijači diljem sjevernoameričkog kontinenta imaju priliku gledati čudesne poteze, golove, obrane, čudne situacije i velike checkove, međutim, protekla je noć u NHL-u, noć na subotu, bila posebno "luda" i nesvakidašnja...

Noć na subotu u NHL-u, kao gotovo nijedna dotad u ovoj sezoni, bila je posebna i nesvakidašnja. Ne toliko što se samog hokeja tiče, već zbog raznih vratolomija, genijalnih poteza i golova, briljantne hrabrosti vratara i "proročanstava" trenera.

Prvu i najnevjerojatniju te najfascinantniju stvar napravio je kapetan St. Louis Bluesa, David Backes, koji je pobjednički pogodak za svoju momčad protiv Columbusa zabio dok je leđima okrenut golu ležao na ledu. Time je podsjetio na fantastični pogodak Aleksandra Ovečkina, po mnogima najbolji hokejski pogodak svih vremena, koji je Rus još kao "klinac" zabio Phoenix Coyotesima 2006. godine pred očima Najvećeg, Waynea Gretzkyja.

Uz usporedbu golova Ovija i Backesa, vrlo je zanimljivo bilo u utakmici Pittsburgh Penguinsa i NY Rangersa. Jer, prvo je vratar Penguinsa, Marc-Andre Fleury, luđačkom hrabrošću normalno nastavio braniti nakon što je izgubio rukavicu, što je je moglo značiti lom ruke da ga je netko pogodio pakom, s obzirom da šutevi u NHL-u u prosjeku iznose oko 180 km/h.

Nakon toga, na istoj utakmici, u pauzi između dviju trećina pri rezultatu 0:0, trener Pittsburgha Dan Bylsma, upitan od strane novinara o tomu koji će njegov igrač zabiti gol za Penguinse i time ih dovesti u vodstvo - odgovorio je s "Jussi Jokinen". Nitko nije previše vjerovao u Bylsmine riječi budući da je Finac u toj utakmici tek debitirao za "Pingvine", no Jokinen je zaista zabio prvi pogodak na utakmici i to već nakon 30 sekundi igre u trećem periodu.

Za kraj "lude" večeri u NHL-u, ostali su uvije interesantni Detroit Red Wingsi, čiji je igrač i ponajbolji bek Nicklas Kronwall izveo monstrumski check leđima (!) na igraču Colorada, Jamieu McGinnu. Pritom je skoro ozlijedio obojicu, a više sebe, te podsjetio na legendu hokeja, ali i jednog od najprljavijih igrača u povijesti igre, kapetana Devilsa, Scotta Stevensa, kojem su ovakvi udarci na bandi bili svakodnevica.

Ah da, za baš, baš sami kraj - poslastica. Produžetak, 16 sekundi prije kraja, Wingsi protiv Avalanchea 2:2 i 13. pogodak sezone za najvećeg genijalca na ledu.

Dvije riječi: Datsyukian deke...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Top temaVideoFanatik
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!