Fanatik

Kalendar 'Velike i male zvijezde': Legendarni Ćiro 'stavio bijeli šal' i priključio se akciji

Sportnet • srijeda, 24.09.2014.
Kalendar 'Velike i male zvijezde': Legendarni Ćiro 'stavio bijeli šal' i priključio se akciji

Nakon što je i prije dvije godine ova humanitarna akcija naišla na odličan odjek, ponovno se krenulo u snimanje i izradu kalendara "Velike i male zvijezde" s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju Centra za djecu sa sindromom Down...

Inicijatorica projekta Tamara Peras je istaknula da se nastavlja uspješan projekt koji je pokrenut prije dvije godine i na kojem su se odazvali mnogi ljudi dobra srca.

Kalendar je prodan u više od osam tisuća primjeraka i prikupljeno je 200 tisuća kuna. Peras je posebno naglasila kako akcije ne bi bilo bez niza volontera, od fotografa Vjerana Žganec Rogulje, pa do šminkera, frizera..., a Grad Čakovec partner je ovogodišnjeg projekta.

Slika 3 od 3.

U akciji su ponovno sudjelovale brojne 'velike zvijezde', koje su istaknule važnost ovakvih akcija, ali su i dodale kako bi Republika Hrvatska trebala imati više sluha za djecu s posebnim potrebama.

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević jedan je od onih koji su se vrlo rado priključili ovoj akciji. Ćiro je na travnjaku stadiona u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu istaknuo kako mu je logično da moramo biti izuzetno osjetljivi za našu djecu. Čestitao je inicijatorima na strpljenju i velikom srcu te dodao da mu je iznimno drago što je i on dio ovog humanog projekta.

Slika 4 od 4.

Višnja Horvat, majka devetogodišnje Kaje i predsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije istaknula je nužnost ovakvih akcija zbog tromosti države i institucija koje brinu o najpotrebnijima. Istaknula je da je žalosno što se odgovorni trgnu tek nakon prosvjeda, vike i galame na Markovom trgu. Nažalost, bunt i revolt kod roditelja djece s posebnim potrebama je ogroman, jer nema novca ni za najosnovnije stvari kao što su defektolozi, terapeuti, te asistenti u nastavi. Zgroženi su činjenicom da od sedam tisuća asistenata koji su potrebni, država je tek našla novca za njih tisuću. Višnja Horvat upozorava da takvom politikom djeca sa sindromom Down su u neravnopravnom položaju. Nikad nema dovoljno novca, dobrih je projekata malo, humanitarnih akcija još manje i meni i ostalim roditeljima ovo puno znači, zaključuje Višnja Horvat.

U akciji, između ostalih sudjeluju i Dražen Žerić – Žera, poznati frontman Crvene Jabuke, u društvu devetogodišnje Kaje, dok je voditelj Aleksandar Stanković na svom motoru središtem Čakovca povezao devetogodišnju Doru. Bez razmišljanja se pridružio humanitarnoj akciji, no smatra da bi država trebala imati mnogo više sluha za tu djecu. Dodao je da trebaju pravu skrb, dok mnogi o tome uopće ne razmišljaju. Stanković smatra da djeci i obitelji moramo dati do znanja da smo uz njih. Sprijateljio se s Dorom koja ga je na rastanku poljubila...

Slika 2 od 2.

Autorica projekta Tamara Peras i predsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije Višnja Horvat u ime cijele ekipe i njihovih malih prijatelja sa sindromom Down od srca su se zahvalile svima koji su sudjelovali i onima koji će u budućnosti i kupiti kalendar "Velike i male zvijezde"!

Slika 1 od 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.09.2014. u 17:31
    he he ciro blista medju mamama , svaka cast na akciji .. btw ovo je lazni sal , onaj pravi je u 100godisnjem sefu :)
    Obrisan korisnik