Intervju

Agić: "BBB su moja nova inspiracija"

Davor Sajko • utorak, 15.08.2000.


Jasmin Agić vrijedno pojačanje Dinama (dp)

Jasmin Agić je u ovogodišnjem prelaznom roku zajedno s Balabanom povećao je riječku koloniju u Maksimiru. Iako je njegov prelazak u Dinamo danima bio upitan, Agić je na kraju unatoč ponudama iz inozemstva odlučio karijeru nastaviti u Dinamu.

Odmah u početku Agić je imao priliku osjetiti dva izuzetno teška gostovanja. Prvo na Kantridi gdje ga Armada nije najljepše dočekala, a nekoliko dana kasnije na San Siru gdje je igrao protiv jednog od najvećih europskih klubova, Milana.

Njegov pogled na poraz u Milanu te događanja oko stadiona kao i razloge njegovog odlaska iz Rijeke čitajte u nastavku ...


Dinamov dres, novi Agićev izazov (Snimio: Dražen Patarčić)

Ždrijeb trećeg pretkola nije bio baš naklonjen Dinamu. Dobili ste Milan, jednog od najvećih europskih klubova. Iako su vas mnogi otpisali i prije prvog susreta pokazali ste da možete parirati Milanu. Kako si ti vidio taj susret u Milanu?
"Prvo smo poluvrijeme odigrali izuzetno dobro u taktičkom smislu i uz malo sreće poluvrijeme smo mogli završiti s prednošću od jednog pogotka, međutim Milan je brzo izjednačio što nas je malo bacilo iz takta. Uostalom u tu smo utakmicu ušli oslabljeni neigranjem Tokića te smo bili prisiljeni pokrivati ta mjesta s igračima koji nikada niu igrali na tim pozicijama. Tako sam ja u drugom poluvremenu bio prisiljen igrati na poziciji stopera gdje u do sada nisam nikada igrao. Sve bi bilo na kraju u redu da u posljednjoj minuti nismo primili i taj treći pogodak. Milan je izvrsna ekipa, ali mi se ne predajemo i u uzvratnom ćemo susretu pokušati sve kako bi dostigli Milanov prednost iz prvog susreta."

Bliži se uzvratni susret. Koliko je po tebi realno da Dinamo sustigne Milanovu prednost iz prve utakmice?
"Milan ima veliku prednost. 3:1 je veliki rezultat, međutim uvjeren sam da će stadion biti pun i lopta je okrugla. Trener nam je nagovjestio da ćemo igrati dosta ofanzivno i smatram da će to uroditi plodom. Nadam se pobjedi."

Utakmica je imala i svoju uvertiru na glavnom milanskom trgu gdje je došlo do sukoba između karabinjera i BBB. Kako ti komentiraš događanja na Piazzi del Duomo?
"Ne bih komentirao događaje van stadiona, ali navijači koji su bili na stadionu bili su odlična podrška. Došli su u velikom broju što je za svaku pohvalu."


Protiv Šibenika zamalo strijelac (Snimio: Dražen Patarčić)

Prije Milana imao si još jedno vatreno gostovanje, pred svojim nekadašnjim navijačima. Tebe i ostale Riječane u plavom dresu dočekao je jedan malo neugodan transparent (Riječki purgeri, ča vas ni sram?)
"Rijeka je malo specifična sredina. Zna se da u Rijeci ne simpatiziraju modre i krivo im je što trenutačno četiri Riječana (Agić, Balaban, Tokić, Pilipović) igraju za Dinamo. U Rijeci sam proveo punih osam godina te sam se bio odlično uklopio i meni je jako žao što sam riječke navijače u neku ruku iznevjerio, međutim to je bio moj izbor. Život ide dalje. Jedan od najvećih razloga mog odlaska bila je i neambicioznost riječke uprave i mislim da je prelazak u Dinamo moj pravi potez."

Kako si se snašao u Zagrebu?
"Odlično. Grad mi se izuzetno sviđa, a dečki u klubu su mi olakšali moje prve dane u novoj sredini što mi je pomoglo da se stvarno izvrsno uklopim. Osim toga i navijači su me dobro dočekali."

Dugo je trebalo dok nisi došao u Dinamo.
"Imao sam neke ponude iz inozemstva i morao sam dobro razmisliti kako i gdje ću nastaviti svoju karijeru. Na kraju sma odlučio da karijeru nastavim u Dinamu, po meni našem najvećem klubu. Ovdje ću se pokušati afirmirati kroz velike europske utakmice kao što je bila i ova protiv Milana. Takve su utakmice veliko iskustvo i nezaboravan doživljaj.


"Vrlo je pozitivno što su se pojavili mladi igrači u Dinamu" (Snimio: Dražen Patarčić)

Uz tebe i Balaban kao pojačanja pojavila su se i neka nova imena iz omladinskog pogona. Gdje ti vidiš te mlade igrače u Dinamovom sastavu?
"Vrlo je pozitivno što su se u Dinamo pojavili mladi igrači koji svojim igrama ozbiljno konkuriraju za prvi sastav. Takva situacija može samo pozitivno utjecati na stanje u ekipi, jer će time stvoriti kvalitetnu konkurenciju za mjesta u prvom sastavu. Abramović, Gondžić, Polovanec i Drpić su pokazali da se na njih može računati i uvijek kad uđu u igru daju maksimalan doprinos našoj igri."

Agiću nije stran Internet i nije bio iznenađen pitanjima pristiglim putem e-maila.
Kako ti se sviđaju BBB? (Danijel, Zagreb)
"Mislim da su BBB veliki navijači. Imaju jedan prepoznatljiv stil, malo agresivniji, međutim sviđaju mi se takvi navijači. "

Što misliš o maksimirskom stadionu? (Danijel, Zagreb)
"Sad je stadion hladan. Nema nekakv svoj stil, ali jednog dana kad bude završen onako kako je zamišljen bit će sigurno jedan od najljepših stadiona u ovom dijelu Europe."

Koji su ti bili najteži trenuci u karijeri? (Nenad, Jugoslavija)
"Najteži trenutak u mojoj karijeri je bio susret protiv Osijeka u posljednjem kolu kada nismo uspjeli osvojiti prvestvo. Sve smo imali u svojim nogama. Dok mi je najteže mi pao poraz u Rijeci protiv Partizana. Tada smo imali odličnu Armadu iza sebe."

Da li je Armada bolja od B.B.B.-a ? (Matija, Zagreb)
"Obje su navijacke skupine specifične na svoj način. Od načina navijanja pa do komuniciranja sa nama igračima. Lakše je igrati kada osjetiš da te publika podržava i voli. Armada i ja samo imali dobar odnos. Normalno je da me ne vole sada. BBB me nisu voljeli prije, ali sada igram, trčim i borim se za plavu boju. Drago mi je da sam se svojim trudom približio BBB. Oni su sada za mene moja inspiracija, kao što je to nekada bila Armada. Što bolje igramo, bolje se navija. što su glasniji u navijanju, više te ponesu. Svaka čast svim navijačkim skupinama, jer sam siguran da svojim dečkima žele najbolje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometIntervju
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!