Vodeni sportovi

Štritof: "Pobjeda u Nici nam otvara put na Final Four"

Branimir Korać • petak, 14.03.2003.

Vaterpolisti Mladosti u subotu gostuju kod Nice u 5. kolu Lige prvaka. Pobjeda bi im osigurala nastup na final fouru i povodom tog susreta razgovaramo s najboljim vaterpolistom Hrvatske, braničem Mladosti Ratkom Štritofom.

Možete li nam objasniti što za vas konkretno znači susret kod Olimpica u Nici?

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Znači nam puno jer pobjeda protiv Nice nam sigurno otvara ulazak na final four, što nam je trenutni cilj, tako da se maksimalno spremamo za tu utakmicu. Pogledali smo utakmicu koju smo igrali s njima u Zagrebu, vidjeli smo gdje smo griješili i kakve smo greške radili, te se nadam da ćemo to ispraviti.

Unatoč toj sigurnoj pobjedi u Zagrebu u tom prvom susretu igra baš i nije bila bajna.

Krenulo je dobro. Imali smo i igru i sve i onda odjednom, moguće je da smo ih malo podcjenili i opustili se, i tu su nas oni stigli. Mislim da je isključivo stvar naših individualnih grešaka nego slabije igre cijele ekipe. Moramo ih maksimalno ozbiljno shvatiti i svi smo svjesni toga jer oni su ekipa koja je puna reprezentativaca, ne onih vrhunskih Mađara, Talijana, ali imaju najbolje slovačke i nizozemske reprezentativce. Još tu ima i francuskih reprezentativaca, tako da ih ni slučajno ne trebamo podcijeniti.

Uz vašu pobjedu protiv Nice, koju možemo objektivno i realno očekivati, bili bi sigurni za sam final four, u što je već siguran mađarski Honved. U utakmici protiv Honveda u Zagrebu ste izgubili nakon 11:11 u Mađarskoj. Ipak se očekivala pobjeda u tom susretu, iako je Honved izuzetno jaka ekipa?

Očekivala se pobjeda, ali očigledno je da smo mi tu malo lošije odigrali. Mi smo u Budimpešti trebali pobijediti. Bili smo oštećeni od strane sudaca, i u Zagrebu i u Budimpešti. Ipak, bez obzira na sudačke, ali i naše pogreške, ostvarili smo dobar rezultat, pokazali da možemo igrati sa svakom ekipom u Europi, čak i s Honvedom koji je gotovo cijela mađarska reprezentacija. Pokazali smo da se možemo sa svima nositi i ako se uspijemo plasirati na final four, možemo dosta napraviti jer u jednoj utakmici je sve moguće.

U susretu protiv Honveda u Budimpešti dokazali ste da možete igrati protiv najjačih ekipa i to na vrućim terenima, na gostovanjima. Igrali ste već protiv Olimpica. Kakvo je plivalište u samoj Nici? Kakvu atmosferu očekujete?

Tamo smo imali dosta trening utakmica i s njima smo odigrali i par službenih utakmica. Pobijedili smo gotovo uvijek, iako je rezultat uvijek bio neizvjestan, vrlo malo golova i čvrste obrane. Bazen je dosta plitak; 1,80-1,90 metara, tako da se može stajati u njemu i voda je užasno vruća i to nisu normalni uvjeti. Dat ćemo sve od sebe i vjerujem, ako svi damo svoj maksimum, da možemo pobijediti Nicu i sigurno otići na final four.

Znači možemo očekivati ponovno tvrdu utakmicu. U hrvatskom prvenstvu trenutno ste drugoplasirani, poraz protiv Juga i Jadrana. Koliko je to očekivano prije same sezone?

Nije očekivano, tek možda to što smo izgubili od Juga, dok je poraz od Jadrana potpuno neočekivan. No to ipak ne mora ništa značiti, jer se u play-offu igra na tri pobjede.

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!