Intervju

Modrić: "Doveli smo bolje igrače od Hajduka"

Tanja Vučić • ponedjeljak, 22.01.2007.

Uz Eduarda da Silvu, igrač koji je obilježio klupsku i reprezentativnu jesen svakako je Luka Modrić. Veznjak Dinama i hrvatske reprezentacije za Sportnet.hr govori o ambicijama u proljetnom dijelu sezone, Dinamovom europskom posrtaju, lijepoj reprezentativnoj jeseni, bivšem izborniku, Dinamovim i Hajdukovim pojačanjima te raznim drugim nogometnim temama...

Nogometaši Dinama završili su sedmodnevne pripreme u Međugorju. U sklopu priprema Zagrepčani su odigrali i prijateljsku utakmicu protiv Neretve u Metkoviću i pobijedili s 3:1. „Modri“ pripreme nastavljaju u Turskoj, gdje će odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Zasigurno, uz najboljeg strijelca Eduarda, glavna uzdanica trenera Ivankovića bit će Luka Modrić, kreator igre „Plavih“. Za Sportnet.hr, Luka je dao intervju pred kraj priprema u Hercegovini.

Luka, kako ste zadovoljni odrađenim pripremama u Međugorju? - Pripreme su prošle u najboljem redu i mogu reći da sam oduševljen kako su nas ljudi dočekali i drago mi je zbog toga. Nadam se da ovo neće biti zadnje pripreme u Međugorju, odnosno, da ćemo doći još koji put.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Dinamo u nastavak prvenstva ulazi s tri boda prednosti ispred Hajduka.

- Ja mislim da su tri boda prednosti dosta velika, jer imamo najbolju Momčad u Hrvatskoj. Bez obzira što se Hajduk pojačao s Rukavinom, i što se najavljuje dolazak Tudora, mislim da smo mi bolje igrače doveli.

U kojem igraču vidite najveće pojačanje za „Plave“?

Top 5 igrača u Europi?

1. Ronaldhino
2. Henry
3. Zidane
4. Ronaldo
5. Totti

- Sve su to super igrači. Utakmice koje slijede pokazat će najbolje tko je od ovih igrača najveće pojačanje.

Može li se neki klub uz Dinamo i Hajduk priključiti utrci za naslov prvaka? - U ovom trenutku mislim da je to teško. Bodovna razlika Dinama i Hajduka u odnosu na ostale je prevelika. No, u ovom prelaznom roku momčadi su se pojačale i ima dobrih momčadi u HNL-u, Zagreb, Rijeka i Varteks dosta su se pojačali i prvenstvo će biti zanimljivo.

Top 5 igrača u HNL-u?

1. Eduardo Da Silva
2. Ćorluka
3. Rukavina
4. Drpić
5. Čale

Dinamo u polufinalu Kupa igra protiv splitskih „Bilih“. Koja su Vaša previđanja?

- Ta dva susreta očekuju nas u ožujku. Cilj nam je ove sezone osvojiti oba naslova, i prvenstvo i Kup i nadam se da ćemo to i ostvariti. Sigurno, ako izbacimo Hajduk, bit će nam kasnije lakše.

Top 5 klubova u Europi?

1. Barcelona
2. Manchester United
3. Milan
4. Bayern
5. PSG

Izjavili ste da nema te ponude koja bi Vas dovela u Hajduk. Da li je razlog tomu što ste svojedobno bili na probi u Hajduku?

- Stojim pri toj izjavi. Razlog ne leži u tome. Ja sam Dinamovac, volim Dinamo i mislim da bi moj potpis za Hajduk bio neka vrsta izdaje kluba.

Kako ste doživjeli prelazak Kranjčara iz Dinama u Hajduk. Ipak, on je bio dijete Dinama.

- Ne želim ja o tome pričati. On najbolje zna što se događalo. To je bila njegova odluka i nema nitko pravo osporiti.

Ugovor za Dinamo veže Vas do 2015. godine. No, već sada na meti ste brojnih europskih klubova.

Slika 2 od 3.
Foto: Tanja Vučić

- Da, ugovor me s klubom veže do 2015. godine. Ne vjerujem da ću ostati u klubu do isteka toga ugovora. Vjerojatno, ostat ću još sezonu-dvije. Htio bi se s Dinamom plasirati u Europu, da napravimo što bolji uspjeh, jer to mi je velika želja, a poslije ćemo vidjeti što će biti.

Kako komentirate nastup Dinama u Europi ove sezone?

- Iako smo osvojili naslov, to ne zadovoljava Dinamove apetite. Htjeli smo ove sezone nešto napraviti više u Europi. Cilj nam je bio proći skupinu i prizimiti u Europi. Protiv Arsenala nismo imali ni sreće, i ,iako smo pokušali sve, oni su kvalitetnija momčad od nas. Protiv Auxerra i dan danas mislim da smo bolja momčad od njih i da smo ih mogli proći. Nažalost, te dvije najvažnije utakmice u sezoni odigrali smo ispod svake razine. Oni imaju puno više jakih utakmica, za razliku od nas. Mi imamo 3-4 jake utakmice u sezoni, a to je premalo.

U ožujku se nastavljaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Kako ste zadovoljni dosad odrađenim poslom?

- Da nam je netko prije ponudio ovakav rasplet događaja, prihvatili bi objeručke. Nakon četiri odigrana kola mislim da smo napravili odličan posao i zadovoljni smo učinjenim. No, ne smijemo stati, nego nastaviti tako igrati i nadam se da ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo.

Koliko Hrvatska može na Europskom prvenstvu? - Prvo se trebamo plasirati, a ja mislim da na tom prvenstvu možemo napraviti puno, no, o tome treba kasnije govoriti.

Nastupali ste sezonu za momčad „Zrinjskog“ iz Mostara. Koliko Vam je igranje u Mostaru značilo za karijeru?

- Za Zrinjski me vežu lijepe uspomene. Proveo sam prelijepih godinu dana u Mostaru i mogu reći da mi je samo žao na ovim pripremama nismo odigrali prijateljski susret s Zrinjskim, no, nadam se da kad sljedeći put dođemo da ćemo igrati.

U vrijeme izbornika Kranjčara mnogi su isticali da ste zaslužili mjesto među prvih 11. Kako je Luka gledao na to i na svoj doprinos na SP u Njemačkoj?

- Izbornik je bio taj koji je odlučivao. Ja sam bio sretan što sam pozvan među igrače za Svjetsko prvenstvo, iako, očekivao sam da ću igrati i više. Nema veze, ne želim se vraćati, to je bilo davno. Izbornik je taj koji zna što je najbolje za njega i reprezentaciju.

Ranije ste izjavili da su Vam želja zabiti gol Hajduku na Poljudu i nastupiti za A reprezentaciju. To ste ostvarili, što je sljedeća želja?

- Dobro, to sam postigao. Sad trebam nastaviti tako. Ne bih želio da to ostane jedini pogodak na Poljudu. Htio bih zabiti još pogodaka. Što se tiče reprezentacije, volio bih s reprezentacijom ostvariti uspjeh generacije „Vatrenih“ iz '98 godine. To mi je velika želja, no, najbitnije mi je da budem zdrav.

Najsvjetliji trenutak dosadašnje karijere?

- Bilo je dosta svijetlih trenutaka u dosadašnjoj karijeri, ne bih htio izdvajati. Nadam se da će najsvjetliji trenuci tek doći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!