Nogomet

Maglica: "Uzor mi je otac"

Razgovarao:Mario Plavčić • petak, 26.11.2010.
Maglica: "Uzor mi je otac"
Foto: Hrvoje Knežević

Osijek na krilima najmlađih - nakon Špehara, svoj prvijenac u bijelo-plavom dresu postigao je Anton Maglica koji je u razgovoru za Sportnet otkrio nadanja i očekivanja za svoju momčad, ali i vlastitu karijeru. S Antonom Maglicom razgovarao je Mario Plavčić.

Mnogi ne znaju da si iz Orašja stigao u Osijek. Kako se to zbilo?

"Preciznije, mnogi ne znaju da sam rođen u Brčkom, a ne u Orašju. HNK Orašje je moj prvi klub iz kojeg sam došao u Osijek pa zato misle da sam rođen u Orašju. U Osijek sam stigao prije četiri i pol godine jer sam ovdje planirao ići u srednju školu, a i brat mi je tu išao u školu. Odmah sam došao na probu u NK Osijek gdje sam zadovoljio pa su me priključili momčadi i tako sam si polako izborio mjesto."

Prošla su puna četiri mjeseca od Eura U19 u Francuskoj. Pamtiš ga po lijepim stvarima, ali i osobnom razočaranju.

"Da, prošla su već četiri mjeseca od Eura i naravno da ga pamtim po lijepom jer to je najveće natjecanje na svijetu nakon Svjetskog prvenstva i bila mi je izuzetna čast sudjelovati na njemu. S druge strane, nisam imao previše sreće jer sam se prije polufinala ozlijedio, točnije, iskrenuo sam zglob, a to me unazadilo nekih 2-3 tjedna - točno toliko da sruši sve što sam počeo graditi. Trebao sam se izboriti za udarnu postavu u Osijeku i baš me lijepo krenulo, ali onda se dogodila ta nesretna ozljeda. Uz to, kada sam oporavio i trebao dobiti priliku, promijenio se trener i počelo je novo dokazivanje. Srećom, sada sam zdrav i nadam se da ću se zadržati u prvih jedanaest."

Igrački uzor(i)?

"Uzor mi je otac koji je bio odličan igrač i svi mi kažu, ako zabijem toliko golova koliko je i on, da ću biti izvrstan. Najdraži igrač mi je napadač Lyona Lisandro Lopez koji s lakoćom postiže golove."

Očekivanja uoči početka sezone bila su daleko veća nego što je aktualno stanje s Osijekom. Koji su razlozi?

"Očekivanja su bila svakako veća. Ciljali smo na Europu, no smatram da još nije prekasno - sa 4-5 dobrih utakmica vratili bi se u igru za mjesto u Europi. Jedan od razloga ovakvog skromnog učinka je peh. Igrali smo lijepo, stvarali prigode, ali izostala je realizacija. Osim Dinama, nitko nas nije nadigrao, ali to se u konačnici ne vidi jer smo uzeli premalo bodova."

I sam si se dugo tražio nakon oporavka. Izborio si se za izvrsne prigode, no lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Nakon pogotka Vinkovčanima lakše dišeš?

"Upravo tako, tražio sam se i cijelo vrijeme mislio samo na taj gol, ali ga nikako nisam mogao postići. Čekao sam svoju priliku, a tada mi je došao kapetan Smoje i rekao da se opustim i da će gol doći sam od sebe. Tako je i bilo - opustio sam se i eto, kad je bilo najvažnije ušlo je."

Protiv Slavena proslavio se Špehar, ti protiv Vinkovčana - Osijek "vuku" najmlađi? "Eto, obojica smo imali svoje dane, Dino je postigao svoj prvijenac za bod, a ja za pobjedu i vratili smo treneru to što nam je ukazao povjerenje u tako važnim utakmicama."

Nakon maksimirskih 2:0 za Modre, Kup je završena priča. Ili?

Što ti je cilj u nogometnoj karijeri?

"Cilj u nogometnoj karijeri mi je zaigrati za Bayern i da me pamte po odličnim igrama."

"Mnogi misle da je završena priča jer rijetko je da Dinamo gubi s dva ili više golova razlike, ali ja ne mislim da je tako. Imamo odličnu ekipu, igramo na svom travnjaku pred našim navijačima, a i oni su ljudi od krvi i mesa. Dat ćemo sve od sebe da ih dobijemo i nitko se neće predati unaprijed."

Slijedi gostovanje "ranjenom lavu" na Poljud. Kakvi su vam tamo izgledi?

"Putujemo za Split poprilično desetkovani, no i Hajduk je oslabljen. Splićani su u krizi, a tu je naša prilika. Oni jesu veći klub, ali ne mislim da su bolji od nas. Oni su favoriti, ali to moraju i potvrditi što će im stvoriti dodatni pritisak. Budemo li igrali kao i do sada, sigurno ćemo doći do poneke prilike, ako ih iskoristimo, možemo otići s Poljuda s pozitivnim rezultatom."

Razmišljaš li o budućnosti? Koja inozemna liga ti je najzanimljivija, tj. u kojoj bi se volio okušati?

"Trenutno razmišljam samo o NK Osijeku i kako ću zabiti što više golova i na taj način pomoći svom klubu da završimo na što boljem mjestu, a s vremenom ćemo vidjeti kako će se razvijati situacija - još sam mlad."

Čime se baviš kada nisi u kopačkama?

"Kada nisam u kopačkama 'visim' s prijateljima, igram PES, a najviše volim igrati biljar u kojem sam nepobjediv. Ako se netko usudi - neka me izazove", zaključio je Maglica s popriličnom dozom humora.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.12.2010. u 09:38
    Samo pamet u glavu i sve je moguce... Nemoj postat ko oni panjevi Nikšić i Barišić koji se netrude ni potrčati a kamo li gol dat
    Obrisan korisnik