Nogomet

"Svakome se moglo dogoditi ispadanje"

Razgovarala:Ivana Strahija • petak, 28.10.2011.
"Svakome se moglo dogoditi ispadanje"
Foto: Ivana Strahija

Goran Mujanović, standardni prvotimac Slaven Belupa, nastradao je u kup-utakmici u Mladini te svojoj momčadi neće biti na raspolaganju do kraja jesenskog dijela sezone. Za Sportnet Mujanović komentira ispadanje svog kluba iz Kupa, ali i teški izazov koji slijedi, gostovanje u Zadru.

U Mladini se Goran Mujanović nije baš dobro proveo: "U nekakvom bezveznom uklizavanju dobio sam jaki udarac i nisam mogao nastaviti utakmicu. Nakon što sam obavio pretrage jasno je da je pukao mišić, a to znači da me sigurno nema u kadru do kraja polusezone", kazao nam je Mujke, kojeg smo sreli kod Tomislava Vrbnjaka, poznatog fizioterapeuta. Operacija na sreću neće biti potrebna, dodao je Mujanović, no za oporavak će ipak trebati vremena.

Kako bi Mujanoviću bolje bilo da nije ni zaigrao u Mladini, slično je i Slaven Belupu, kojeg je drugoligaš Vinogradar izbacio iz Kupa s 2:1. Time su se Vinogradari pobrinuli za najveće iznenađenje osmine finala Hrvatskog kupa, jer ispadanje četvrte momčadi Prve lige od strane drugoligaša nikako nije nešto što se moglo očekivati.

Mujanović međutim smatra da se to moglo dogoditi svakome: "Mi nismo iskoristili svoje šanse, bili smo dekoncentrirani i preopušteni, dok je Vinogradar bio gotovo fanatično motiviran. Nakon 2:1 domaćini su se izležavali i lopte nabijali u vinograde", priča Slavenov igrač.

Varaždin

Varaždinski prvoligaš je Mujanovićev klub, i za njega će to uvijek biti Varteks. Teško mu je gledati ono što se sada događa s negdašnjim ponosom baroknog grada: "Uz par izuzetaka, u Varteksu sada igraju momci koji nedavno ne bi bili ni blizu treninga s prvom ekipom, a kamoli nečeg više. Nadam se, od srca, da će se naći netko pametan koji će izvesti taj klub iz problema. Nema smisla govoriti o tome tko je i zašto napravio sve te propuste, no jasno je da su Grad i poduzetnici morali više pomoći."

Kaže nam Mujanović međutim da ispadanje od drugoligaša neće imati negativne psihološke posljedice po momčad Slavena, iako je sigurno neugodno: "To se već događalo, i moglo se dogoditi, svakome. Ekipa se sada orijentirala na susret u Zadru, ne misli se više na Kup."

U Zadru su ove sezone pali i jači od Slavena, Hajduk i Dinamo, pa ne treba čuditi da Koprivničani na put idu s određenom zebnjom: "Bit će to teška utakmica, Zadrani su čvrsti i borbeni, a pritisak na suce je ogroman. No, Slaven je znao u Zadru i pobijediti i igrati neriješeno, pase ipak nadamo pozitivnom rezultatu."

Realno, izostanak Mujanovića treneru Royu Ferenčini bit će hendikep, a o svojoj zamjeni 28-godišnji Varaždinac kaže: "Vjerujem da će trener u momčad staviti Bušića, uz Benka i Glavicu na lijevoj odnosno desnoj strani."

Na stranu ispadanje iz Kupa, Slaven Belupo je ove sezone jedna od svega par ekipa koja se pojačala u odnosu na prošlu sezonu, slaže se Mujanović: "Dolaskom Brezovca i Glavice mi smo dosta jači, to je jasno. Posebno je zanimljiv Glavica, koji je još jako mlad, ima mnogo potencijala, a već se dokazao i golovima i asistencijama. Trebamo se međutim malo ustabiliti i posložiti te prestati s oscilacijama."

Slaven naime ima malo problem s obranom,pa malo s napadom, čini se da se nakon svake reprezentativne stanke mijenja težište problema i nikako da se obje komponente usklade: "Takve oscilacije obrane i napada nikako se ne bi smjele događati ozbiljnim ekipama, kakva mi želimo biti."

Momčad iz Koprivnice si je za ovu sezonu naime zacrtala visoki, no ipak primjereni cilj, izlazak u Europu: "Ganjamo treće ili četvrto mjesto. Dopustili smo si neke kikseve, poput utakmice s Lučkim u Koprivnici, kad smo izgubili dva boda, i zato sada moramo tražiti bodove u gostima. Vjerujem da možemo u preostalih pet kola uloviti to što smo prosuli i dohvatiti treće mjesto", zaključuje Mujanović.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • franjo1729.10.2011. u 11:18
    to ti je kafić u ivankovićevom i vrbnjakovom objektu sa dvoranom sa dva malonogmetna terena, teretanom, fitness centrom itd....
    franjo17