Nogomet

Šuker: "Nećemo napraviti samo reprezentativni kamp, nego i par regionalnih centara"

Razgovarala:Ivana Strahija • utorak, 05.11.2013.
Šuker: "Nećemo napraviti samo reprezentativni kamp, nego i par regionalnih centara"
Foto: Ivana Strahija

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker za Sportnet je govorio o planovima nogometne vlade da (konačno) izgradi nogometni kamp za reprezentaciju, kao i činjenici da se kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo ne mogu igrati van Zagreba...

Nogometni reprezentativci su više puta kazali kako ne žele igrati u Zagrebu, posebice nakon dramatično slabe posjećenosti Maksimira u susretu protiv Belgije, no predsjednik Davor Šuker tvrdi: "Po Fifinim standardima jedini stadion u Hrvatskoj koji ima uvjete jest Maksimir i jedino tamo smijemo igrati. Mi naravno možemo razmišljati da to nije normalno, a svakako bih i ja osobno volio da svi naši klubovi imaju uvjete da nacionalna vrsta može igrati na njihovim stadionima. Od mog osijeka pa do Dubrovnika. No, propisi su takvi kakvi jesu."

Znači li to da će se i za Euro 2020. HNS kandidirati sa Zagrebom kao stadionom? Ministarstvo sporta istaknulo je druge opcije. "Ja ne želim ulaziti u politiku. Moja je opcija Zagreb. No, nadam se da ćemo uspjeti napraviti reprezentativni kamp do tada." A gdje će biti kamp? "Na području Republike Hrvatske."

Navijački neredi

Komentar na vaučere koji su uvedeni za navijače na domaćim utakmicama? Nije li takvo što kontraproduktivno pošto su nam stadioni ionako mahom poluprazni? "Meni je najgore ono što sam morao gledati u Rijeci. U provedbu odluke Izvršnog odbora ne ulazim, za to imamo stručnjake", kazao je Šuker.

Dakle, do 2020. bi Hrvatska trebala imati nacionalni kamp sa stadionom i svim potrebnim popratnim infrastrukturnim sadržajima, da se ne odlazi više van države? "Kamp sigurno kreće s izgradnjom iduće godine i sigurno ćemo ga napraviti. Sredstva imamo na računu i ne smijemo ih dirati. Moram reći da me malo buni kad se ljudi bave tuđim računima i financijama, kad na HNS-ove račune paze revizori Fife i Uefe, a nitko nije lud u našoj organizaciji da ta namjenska sredstva potroši na druge stvari. Napominjem da možemo dobiti još sredstava iz različitih projekata, ali moramo ispuniti sve uvjete", kazao je Šuker.

Tome je dodao: "Garantiram da kamp kreće iduće godine, ne kažem to zato jer je izborna godina nego zato što smo do sada imali drugih prioriteta, no sad se možemo okrenuti tome."

Ima predsjednik još zamisli: "Nećemo stati samo na reprezentativnom kampu, nego ćemo napraviti još par regionalnih centara, kao što je na primjer onaj u Zenici u Bosni, dakle par terena umjetne trave i smještaj za igrače, sasvim dovoljno, a mnogo će značiti za razvoj nogometa."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kvarner8706.11.2013. u 16:57
    "Predsjednik"saveza-novi,rijeci i retorika-stari.Valjda mu Markovic ostavio salabahter.
    kvarner87
  • Torca-Dubrava06.11.2013. u 13:30
    ....pa zar već nemamo kampove u Tuhelju......Prepuštovcu.....Šmidhenu.........Makarsaka....Poreč pa to su ovi prijašnji već napravili.....ma nema " NIKIJA"....problema......
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 12:12
    Šuker će napraviti kamp repke u Južnoj Koreji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 06:36
    Koga lazes razbojnice? Bolje ti je da sutis nego da se brukas laznim obecanjima i demagoskim izjavama!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 01:06
    Da dobijem kunu svaki put kad ovo čujem išao bi na odmor u Dubai :)
    Obrisan korisnik