Nogomet

Kolo domaćina

Nikola Vlahović • nedjelja, 08.08.2010.
Kolo domaćina
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski prvoligaši odradili su i treće kolo domaćeg prvenstva. Domaćini su bili učinkoviti te gostima skoro nisu ništa ostavili, osim Dinama koji je odigrao 1:1 s Varaždinom. Vodeći dvojac, Rijeka i Slaven Belupo upisali su i treću pobjedu u prvenstvu, dok su s druge strane Inter, Istra 1961 i Hrvatski dragovoljac ponovno pali bez ispaljenog metka.

Slaven Belupo i Rijeka u trećem kolu lako su se obračunali sa svojim protivnicima. Slaven je u Koprivnici ugostio defenzivni Zadar i dugo su se igrači Mile Petkovića mučili s gostima, ali na kraju su slavili s uvjerljivih 2:0. Petković je vrlo dobro posložio Slavenove redove, a u dosadašnja tri kola je istaknuo ozbiljnu kandidaturu za Europu. Gračanova Rijeka i dalje ne zna za poraz, a u utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca posebno se istaknuo Hrvoje Štrok, koji je s dva pogotka "potopio" goste iz Sigeta.

Nakon ispadanja od Šerifa, svi simpatizeri plave boje, nadali su se da će Dinamo u Varaždinu upisati nova tri boda i tako vratiti mir u Maksimirsku 128. Međutim, Zajecovi puleni kiksali su i protiv "dječjeg vrtića" u Varaždinu te su odigrali skromnih 1:1, a domaćini su posebno bili nezadovoljni suđenjem glavnog suca Gereka. Međutim, treba čestitati Varaždincima na hrabroj igri i da su imali malo više sreće mogli su doći i do punog plijena.

"Opijeni" pobjedom protiv Dinama iz Bukurešta, igrači Hajduka na Poljudu su dočekali Šibenik. Bili nisu imali previše problema te su došli do rutinske pobjede od 2:0 i tako se napunili dodatnim samopouzdanjem pred nove izazove, kako one u domaćem prvenstvu tako i one u Europi. Sada je svima jasno da u redovima Šibenika ima dosta problema, jer igrači tog kluba već treću utakmicu nisu uspjeli pogoditi suparničku mrežu. A posebno je navijačima Hajduka lijepo pogledati na tablicu i vidjeti da imaju tri boda više od ljutog rivala, Dinama, moglo bi ovo zaista biti zanimljivo prvenstvo.

Što se tiče ostalih utakmica bitno je istaknuti pobjede Karlovca, Lokomotive i Cibalije, dok se za remi i uspavanku između Zagreba i Osijeka nema što reći. A što tek reći za trojac koji hrabro drži dno ljestvice, Inter, Hrvatski dragovoljac i Istru 1961. Inter je protiv Cibalije od 54. minute imao igrače više, međutim, gosti iz Zaprešića u tom razdoblju nisu uopće zaprijetili vrataru Cibalije. Novi trener na klupi Istre, Robert Jarni, nije uspio probuditi svoje igrače te su ponovno teren napustili pognutih glava. Hrvatski dragovoljac bio je nemoćan na Kantridi protiv Rijeke, a trener Crnih, Davor Mladina, opet je nakon utakmice pohvalio svoje igrače. Tri utakmice - tri poraza i pohvale od trenera!? Kako god bilo, Inter, Istra 1961 i Hrvatski dragovoljac pokazali su da su ozbiljni kandidati za ispadanje iz prvoligaškog društva.

Igrač kola

Titula igrača kola pripala je veznjaku Rijeke, Hrvoju Štroku. Zagrepčanin je odigrao odličnu utakmicu i sa dva je pogotka "potopio" Hrvatski dragovoljac. Omaleni veznjak cijelu je utakmicu bio raspoložen i rastrčan, a od dva postignuta gola posebno se istaknuo prvi. Naime, Štrok je prihvatio jednu "ničiju" loptu, oslobodio se svog čuvara i preciznim udarcem iz daljine matirao gostujućeg vratara. Štrokovu sjajnu predstavu Armada je nagradila ovacijama.

Pogodak kola

Lokomotiva i Istra 1961 odigrali su katastrofalno lošu utakmicu na Maksimiru. Ipak, Lokosi su došli do minimalne pobjede zahvaljujući inspiraciji Domagoja Antolića. Igrač Lokomotive izborio se za loptu na lijevoj strani, prošao dvojicu čuvara i sa vrha šesnaesterca silovito uputio udarac, a lopta je uz samu vratnicu završila iza leđa nemoćnog Škorića, novog vratara Istre. Zaista lijep pogodak mladog Antolića.

Potez kola

Za potez kola pobrinuo se mladi igrač Varaždina Dominik Glavina. Naime, 17-godišnjak je pogodio mrežu Dinama za izjednačenje, a pogotku je prethodio sjajan potez Glavine. Primio je veznjak Varaždina loptu na vrhu gostujućeg šesnaesterca, okrenuo se i odličnom fintom izbacio iz igre Barbarića i Cufrea te je lagano poslao loptu u gol pored nemoćnog Lončarića. Smiješno su u tom trenutku izgledali stoperi Dinama.

Tragičar kola

Tragičar kola definitivno je napadač Splita Bojan Golubović. Naime, Split je izgubio od Karlovca 1:0, međutim, Golubović je mogao na samom kraju utakmice donijeti bod svojoj momčadi. Igrala se sudačka nadoknada kad se napadaču Crvenih ukazala odlična prilika. Nakon gužve pred golom Karlovca lopta je pala pred Golubovića, koji sa tri metra nije uspio pogoditi praznu mrežu Karlovca, a u tom je trenutku cijeli stadion pokraj Korane "zanijemio".

Prvijenac kola

U trećem kolu Prve HNL, tri su igrača postigla svoje prve golove za klub čiji dres nose. To su napadač Dinama, Ante Rukavina, veznjak Varaždina Dominik Glavina te vezni igrač Karlovca Mario Barić. Premda su sva trojica na lijep način matirali protivničkog vratara, prvijenac kola je gol mladog Dominika Glavine. Osim što je prije gola odlično "izvozao" Dinamove stopere, taj pogodak još dodatno dobiva na težini jer ga je postigao golobradi 17-godišnjak. Nadamo se da će ovo biti početak jedne uspješne karijere za mladog igrača Varaždina. Inače, Dominik Glavina je brat poznatijeg Denisa Glavine, koji je nedavno igrao za zagrebački Dinamo, a sada je član poljske Arke Gdynia.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2010. u 11:58
    mladina ima pravo hvalit igrace..odigrali su musku utakmicu..cak vecinu vremena bili bolji od rijeke i imali vise prilika..a rijeka je vodeca momcad lige..nisu uspjeli zabit.. i to je to...ne igraju bunker sto bi se ocekivalo od novog prvoligasa..neka momci uzivaju u nogometu...i i bolje momcadi od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2010. u 09:17
    Proslava gola kola - Djalović preskace reklame i metalnu ogradu i razbije se ko p.... :)) http://www.youtube.com/watch?v=i8WThdUFVaw
    Obrisan korisnik