Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

Goran Reljić

1
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 09.06.2007.
Poruka: 4.405
25. svibnja 2008. u 17:15
Prvi Hrvat u UFC-u nakon Mirka noćas je u Las Vegasu debitirao pobjedom nad Wilsonom Gouveiom!

Inače je Zadranin, 84. godište i matični sport mu je brazilski jiu-jitsu.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 09.06.2007.
Poruka: 4.405
25. svibnja 2008. u 20:56
http://www.index.hr/sport/clanak/video-reljic-efektno-pobijedio-u-debitantskom-nastupu-na-ufcu/388194.aspx

Evo link za borbu...odlična borba u kojoj se Relja izvukao iz stvarno jebene situacije i na kraju dobio!
madmax17
madmax17
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 28.04.2007.
Poruka: 27.840
26. svibnja 2008. u 13:26
Bravo care!
"Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast!"
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 01.08.2009.
Poruka: 273
02. kolovoza 2009. u 01:30
 Win Wilson Gouveia TKO (Punches) UFC 84 - Ill Will 5/24/2008 2 3:15
 Win Waldemar Golinski Decision (Unanimous) BE 2 - Boxing Explosion 2 8/2/2007 2 5:00
 Win Tomek Smykowski Submission (Armbar) CF - The Real Deal 5/5/2007 1 N/A
 Win Petr Kelner Submission (Armbar) Ultimate Fight - Challenge 1 12/9/2006 N/A N/A
 Win Bojan Mihajlovic Submission (Kimura) NS 3 - Noc Skorpiona 3 2/18/2006 1 N/A
 Win Nenad Djuric TKO NS 1 - Noc Skorpiona 1 4/29/2005 2 N/A
 Win Andrej Bregar Submission (Arm-Triangle Choke) Trboulje 1 - Croatia vs Slovenia 11/5/2004 1 1:52
 Win Bojan Spalevic Submission (Armbar) UFD - Ultimate Fight Dubravc 4/4/2004 1 N/A
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 01.08.2009.
Poruka: 273
02. kolovoza 2009. u 01:38

Brazilski jiu-jitsu je borilački stil namijenjen obrani

Iskusni borac brazilskog jiu - jitsu Goran Reljić, dok liječi leđa u svom rodnom gradu, otvorio je ovih dana svoj klub borilačkih vještina pod nazivom Gracie Barra Zadar. Sjedište mu je u bivšoj vojarni na Višnjiku.

Jiu-jitsu

-Gracie Barra u nazivu kluba znači da posjedujem licencu Braziliana jiu-jitsu i usput imam njihov smeđi pojas. Vjerujte, da bih to dobio trebalo mi je 7 do 10 godina mukotrpnog rada i treninga. Trenutno imam nekih 20tak članova kluba i mogu vam reći da sam ugodno iznenađen jer je to i više nego sam očekivao. Održali smo i prvi trening, kazao je Reljić.

Možete li nam približiti i objasniti što znači ova vještina ?

-BJJ je borilački stil namijenjen obrani, njega mogu rabiti i slabije osobe od različitih oblika fizičkog napada. Postao je atraktivan sa strogo razrađenim sustavom natjecanja i minimalnim brojem ozljeda što ga čini prihvatljivim i u rekreaciji. Tu nema udaraca i ne treba strahovati da će neko otići sa razbijenim licem s treninga, a što se tiče samoobrane, ona je na visokoj razini. Trenutno mi ozljeda ne smeta, demonstriram i spariram normalno, kaže Goran.

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 01.08.2009.
Poruka: 273
02. kolovoza 2009. u 01:40

Našli su se u pravo vrijeme na pravom mjestu, spasili živote i službeno proglašeni herojima Hrvatske za 2008. godinu, javlja Dnevnik.hr .

Goran Reljić i Tomislav Karamarko (Foto:dusz.hr)

Zadranin Goran Reljić izvukao je iz mora dvojicu mladića, a građani Gospića Zdravko Župan i Stipe Perlić nakon stravične nesreće slovačkog autobusa mirno su reagirali i pozvali pomoć. Priznanja za naročit pothvat Državne uprave za zaštitu i spašavanje, dodijeljena su i gospićkim hitnim službama.

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 01.08.2009.
Poruka: 273
02. kolovoza 2009. u 01:41

VRLO uskoro bismo mogli vidjeti veliki povratak Gorana Reljića, iznimno talentiranog hrvatskog borca koji već neko vrijeme pati od ozljede leđa. Reljić, do sada neporažen u karijeri (8 pobjeda), svoj je debi u najjačoj svjetskog MMA organizaciji imao na UFC 84 turniru u svibnju 2008. svladavši neugodnog i vrlo iskusnog Brazilca Wilsona Gouveiu.

Druga borba trebala mu je donijeti još teži ispit, međutim Thales Leites morao je pričekati neka bolja vremena jer je Reljić u međuvremenu pretrpio ozbiljnu ozljedu leđa koja je zahtijevala operacijski zahvat.

"Od tada pokušavamo s raznim načinima rehabilitacije kako bi riješili taj problem. Prije tri mjeseca Goran je bio na operaciji diska donjeg dijela kralježnice i na sreću sve je prošlo u najboljem redu. Već mjesec dana lagano trenira", rekao je Reljićev menadžer Zoran Šarić u intervjuu za MMA Junkie.

Prema njegovim riječima čeka se konačna dozvola neurologa kako bi 25-godišnji Zadranin mogao startati i s punim opterećenjem.

"Goran je takav talent da bi bila nevjerojatna šteta ne vidjeti ga ponovno u ringu. On se vraća vrlo skoro jači i bolji nego ikada prije", obećao je Šarić.

Vijest o Reljićevom povratku s velikim odobravanjem prenijelo je nekoliko svjetskih portala koji se bave mješovitim borilačkim sportovima što samo potvrđuje da MMA javnost s nestrpljenjem očekuje njegovu novu borbu.

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 01.08.2009.
Poruka: 273
02. kolovoza 2009. u 01:43

NAJAVLJIVAN kao jedna od najvećih nada ne samo hrvatske i europske, nego i svjetske MMA scene, Goran Reljić je u svibnju 2008. je taj laskavi naziv itekako opravdao. U svom je debiju u UFC ovom kavezu efektno savladao vrlo neugodnog Brazilca Wilsona Gouveiju i zaradio mnogo kredita kod čelnika američke organizacije.

No, dogodila se neugodna ozljeda leđnog diska i mladi se Zadranin od tada oporavlja. Da svjetski ljubitelji mješovitih borilačkih sportova nisu zaboravili njegov blistavi debi i veliki potencijal, pokazuje i nedavna rasprava na forumu vjerojatno najpoznatijeg MMA portala Sherdog.com u kojoj fanovi s nestrpljenjem iščekuju njegov povratak.

To je bio i više nego dovoljan razlog za razgovor s hrvatskim borcem koji i dalje nije potpuno spreman za nastavak karijere. Reljić je u intervjuu za Index najavio bolje dane i povratak u američki kavez.

Već vas gotovo godinu dana nema na MMA sceni. Jeste li napokon riješili problem s leđima?

"Ide na bolje, no stvarno ne mogu reći točne detalje. Niti sam ne znam, čekaju se još neki nalazi kako bih vidio kakva je situacija sa živcima. Ide na bolje u svakom slučaju."

Pretpostavljamo da ćete karijeru nastaviti u UFC-u?

"Da, zovu me iz UFC-a jer što prije žele moju sljedeću borbu. Žele me što prije natrag, no još uvijek ne znam kada će biti moja sljedeća borba. Sve ovisi o konačnom oporavku i povratku."

Proglašeni ste za jednog od najvećih talenata MMA-a zbog svoje raznolikosti i dobre potkovanosti i u parteru, ali i u stojci?

"Istina je da talent ima nekog utjecaja i s tim se slažem. Nisam siguran je li me netko kompetentan proglasio za veliku nadu. Ako je to tako, onda mi je drago i naravno da mi laska. Danas nije novost da ukoliko želiš uspjeti, moraš biti kompletan borac. To je posebno izraženo u Americi. Svi teže kako bi postali što bolji u svakom segmentu borbe. Ako nemaš sve, nemaš što tražiti u vrhu. MMA je evoluirao u svakom pogledu."

Svjedočimo inflaciji MMA organizacija, no dvije najjače su i dalje UFC, odnosno japanski Dream?

"Konkurencija u UFC-u je puno veća nego u Japanu. Ne govorim to zato jer se tamo borim, nego zato što je to činjenica. U igri je puno velikih boraca, konkurencija je nevjerojatna. To se moglo vidjeti i kada su borci iz Japana stigli u Ameriku i kada nisu postizali jednaki uspjeh. Krenula su nagađanja da je to zbog nemogućnosti uzimanja nedozvoljenih sredstava, no to je glupost. Jednostavno se radi o kvalitetnijim borcima."

Jednako se dobro snalazite i u parteru kao i u stand up tehnikama. Što vam je ipak "forca"?

"Ja sam došao iz partera i brazilska jiu jitsa mi je osnova. Zato se uvijek ugodnije osjećam na parteru. Već neko vrijeme radim jako kvalitetno i u stand upu, imao sam dobre trenere i sada mogu mirno reći da sam podjednako dobar i u stojci."

Prisjetite se malo svog debija u američkom kavezu. Bili ste na rubu nokauta, no vratili ste se i završili borbu u svoju korist?

"Da skoro sam izgubio, ali to je bilo zbog moje nepažnje. Dobio sam upozorenje prije borbe da čovjek udara nenormalno jako. Ja sam se na to oglušio i vjerojatno sam ga malo potcjenio. Mirne duše mogu reći da je on najjači udarač protiv kojeg sam se se borio, no na koncu sam uspio okrenuti borbu u svoju korist."

Prirodna kilaža vam se kreće oko 100 kg, ali se priča da vam je plan boriti se u težinskoj kategoriji ispod 84 kile.

"Da, to je istina. Planiram skinuti kile i to nije ništa čudno. Tako se to radi u Americi. S tom kilažom se osjećam jako dobro jer imam jednaku udaračku snagu kao i sa 100 kila, a za sve borce sam ogroman."

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 20.02.2006.
Poruka: 35.530
05. kolovoza 2009. u 13:36
...
[uredio Marko Marušić - 05. kolovoza 2009. u 13:38]
1