Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

Stipe Drvis prvak svijeta - sto nakon uspjeha?

DayVee
DayVee
Potencijal za velika djela
Pristupio: 30.11.2003.
Poruka: 1.340
30. travnja 2007. u 00:41
Sto mislite koje su Stipine perspektive za buducnost?

-Hoce li se povuci ili izgubiti titulu u sljedecoj borbi i time biti jos jedan prolaznik u svijetu boksa, doduse zauvjek upisan u povijest boksa i ponos Hrvatske kao svjetski prvak?

-Hoce li obraniti titulu nekoliko puta i dobiti priliku da uz WBA pridoda i jos neku; WBO, WBC i ili IBF? Time bi definitivno bio zapamcen kao veliki boksac.

-Hoce li uspjeti ujedinit sve titule i postati apsolutna boksacka legenda, covjek cije bi se ime asociralo uz Hrvatsku i boksacki sport, brand i trademark?



Stipe svakako nije nokauter, mnogi ce reci da jos nije boksao protiv pravog svjetskog vrha iz svoje kategorije. Moze li on svojim stilom na bodove dobiti naj bolje kao sto su Roy Jones Junior,Glen Johnson, Zsolt Erdei, Tomasz Adamek, Chad Dawson, koji ga vjerovatno cekaju na tom putu? Posebno me se dojmio aktualni WBC prvak Dawson, slican je Stipi - visok i mrsav ali strasno eksplozivan i jakih udaraca, a samo su mu  24 godine. Jesu li se legende Bernard Hopkins i Antonio Tarver povukle? Moze li Stipe protiv njih?

Nadam se da ce ovaj uspjeh biti dodatni poticaj i motiv Stipi da nastavi dobar rad i jos vise napreduje. Realno mislim da bi mu trebalo jos 2 do 5 pobjeda u nizu, nakon ove protiv Branca, da bi WBA naslovu dodao jos neki lil ih ujedinio.
Njegov sadasnji omjer pobjeda i poraza je 32 ili 33 - 1. Vjerujem da bi recimo 37-1 bilo dovoljno da Stipe Drvis postane apsolutna boksacka velicina.
Nadam se  i vjerujem da ce to i ostvariti.Smile
[uredio DayVee - 30. travnja 2007. u 00:46]
Sad tambura šuti,
puška priča priču.
Ne dajte se Šokci,
pradjedovi viču!
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 06.08.2004.
Poruka: 34.720
30. travnja 2007. u 00:58
Ova njegova izjava naslućuje da i ne misli još dugo biti u ringu:
"Zaista nemam pojma što ću odlučiti. Potpuno sam prazan, jedino je duša puna nekih zbrkanih osjećaja. No, kad si zacrtaš određeni cilj, prekrasan je osjećaj doći do njega. Sada sam to ostvario i samo se želim naspavati. Neka prođe nekoliko dana,  za dalje ćemo vidjeti, hoću li nastavit is boksom ili ne. Sve je moguće. Boks će mi u svakom slučaju uvijek biti hobi."
 
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 06.02.2004.
Poruka: 9.296
30. travnja 2007. u 09:20
meni je svakako bilo lipo vidit kako je zeljko mavrovic prozivljava svaku rundu, odma otisa sa njim proslavit na ring, a cujem i puno mu pomaga savjetima u pripremi za (ne samo ovaj) mec... Clap
 
zasto bas 37? neki bitan broj? Wink
 
a u ovoj prici zapravo je najvazniji unutarnji osjecaj iliti gut feeling... svaki vrhunski sport je strasno naporan i stresan, uzima cilog covika... i ako osjetis da je kraj i da ti je svega na vrh glave, I say: bolje je otici... inace mi je stipe bas simpatican, skroman decko i sretan sam zbog toga sta je uspija ostvarit svoje snove... premda, poznato je, nisan fan borilackih sportova ali boks jos mogu prozvakat...
KKMD
KKMD
Potencijal za velika djela
Pristupio: 19.08.2004.
Poruka: 3.845
30. travnja 2007. u 09:51
ja mislim da mu je ovo limit i da bi se trebao povuci.
 
da se ne shvatimo krivo - taj "limit" je izuzetno visok, covjek je svjetski prvak, o kojoj god federaciji da je rijec! ali mislim da je to otprilike to i da ipak nije ravan najboljima iz drugih, nesto cijenjenijih, kategorija. 
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 03.11.2005.
Poruka: 13
30. travnja 2007. u 13:45
mislim svaka mu cast.. jest da je to po meni najslabija od sve cetiri kategorije, jest da su po meni i adamek, i dawson, i roy jones jr., mozda i erdei puno bolji boksaci. ali ipak mu treba cestitati. imamo ili smo imali samo par boksaca (sobot, mavrovic, vojnovic, akrap, bozic, preskar, kao neka perspektiva) i samo je mavrovic bio blizu ostali jako daleko. jako. pritom mislim i na bozica koji je kao bio prvak u toj nekoj kategoriji, protiv onog djedice.
mislim da stipe treba malo kalkulirati i birati protivnike, sad mu je cijena ipak najveca, i neka pred kraj odradi  roy jonesa da skupi jos koji dolar. nazalost, mislim da nije dovoljno dobar za ove druge, iako je boks ipak cudljiv sport. nikad nisam gledao tog brigsa pa bi volio i njega vidjeti, kao sto kaze stipe po mogucnosti u areni. zato cuvajmo ovo sto imamo, ipak treba dobiti tridesetak meceva i biti prvak svijeta u boksu. pa makar pritom istukao branca koji je po meni smjesan boksac. pozdrav i naprijed stipe.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 03.11.2005.
Poruka: 13
30. travnja 2007. u 13:48
zaboravio sam odgovoriti na pitanja... ako se nesto revolucionarno ne dogodi, nema nikakve sanse osvojiti titulu  u nekoj drugoj federaciji, a jos i manje ujediniti titule. neka se drzi svoje federacije i skuplja novceke.
DayVee
DayVee
Potencijal za velika djela
Pristupio: 30.11.2003.
Poruka: 1.340
30. travnja 2007. u 14:53
Roy Jones JR je prvi na rankingu izazivaca za WBA titulu, drugi je Adamek.
Mislim da bi Stipe trebao pokusati braniti, barem bi dobio priliku da se bori sa legendom Jonesom, bez obzira na ishod. A tu je i lova.
Eventualnom pobjedom Stipe bi se definitivno potvrdio u svijetu boksa, jer Roy Jones Junior je jedno vrijeme drzao sve titule u poluteskoj kategoriji. Stipe bi tada vjerovatno dobio priliku da se bor i za jos neku dodatnu. WBC, WBO ili IBF.

- Cinjenica je Roy Jones JR je legenda i vrhunski boksac.

-Ali cinjenica je i da je Stipe visi od njega za oko 15 cm i mladji 5 godina.

[uredio DayVee - 30. travnja 2007. u 14:54]
Sad tambura šuti,
puška priča priču.
Ne dajte se Šokci,
pradjedovi viču!
Babangida
Babangida
Dokazano ovisan
Pristupio: 30.07.2006.
Poruka: 11.538
30. travnja 2007. u 15:03

Nek proba jos zaradit koju kunu, najbolje bi bilo da mec za obranu prvaka odrzi u Pulskoj Areni, to bi bila odlicna turisticka promocija za njegov grad...

Triba vratit Štimca!!!
Krokodil
Krokodil
Potencijal za velika djela
Pristupio: 28.04.2006.
Poruka: 1.301
04. svibnja 2007. u 02:51
e ovaj thread samo pokazuje kako smo mi Hrvati ?skroman? narod, ili neznamo cijenit svoje. Ne bi se reklo kad pratimo nogomet ili neki drugi sport al stvarno smo "skromni"... kakvi su ovo komentari ljudi moji nakon sto je Stipe postao svjetski prvak!

Ovdje Englezima da je u neznam kakvoj disciplini i kategoriji tip prvak u boksu bio bi novi Lennox Lewis (doduse njega su malo supustali sto je bio Kanadjanin :-) )... dizao bi se u nebesa svejedno...

doduse Englezi nisu tako "spoiled" ko i mi kad svako malo imamo svjetske prvake ili Olimpijske pobjednike u nekom sportu, dok oni jadni se nacekali od 66 do 2004 da bi postali prvaci u necemu sto prate, uz par atleticara (ki) koji im spasavaju nacionalni ponos svake cetri godine :)

Svaka cast Stipi, i nego sta da moze sve njih tuc... ajmo Stipe cekamo  ujedinjenje titula Thumbs%20Up
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 16.03.2005.
Poruka: 42
06. svibnja 2007. u 16:33
I ja se slažem, da bi se trebao povući Chad Dawson je mnogo prejak i Adamek mi se čini puno kvalitetniji...
Međutim ako je baš novac u pitanju... onda se slažem s  gornjim mišljenjima, da bi trebao  da se bori sa Roy Jonesom...
No stipe je prvak u priznatoj svjetskoj  federaciji jer po meni ipak, bez obzira što su WBO i IBF imaju  možda jače prvake...

Ipak su WBA i WBC ono što se kaže... eto prve dvije priznate i poznate.