Komentari na tekst: Glavni "krivac" je Edoardo Reja

1
Sejlor
Sejlor
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 08.06.2010.
Poruka: 28.001
25. prosinca 2010. u 21:50
Eh, da je u Hajduku osta... Eh, eh...
kupi mliko, i dvi kile kruva
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 25.06.2010.
Poruka: 1.209
25. prosinca 2010. u 21:54
Vrhunski trener, rezultati to jasno pokazuju. Šteta što se nije moga malo dulje zadržat u Splitu, ali i ovako ga smatram glavnim "krivcem" za jesensku renesansu, uz dužno poštovanje prema Špaci
johnny008
johnny008
Potencijal za velika djela
Pristupio: 07.06.2010.
Poruka: 1.212
25. prosinca 2010. u 23:19
kako i zasto se lazio oporavio mi je manje bitno, vazne je da je opet u vrhu =)
Aquila non capit muscas...
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 24.06.2008.
Poruka: 7.381
25. prosinca 2010. u 23:31
glavni trener na zapadu je zapravo..manager..slaze ekipu po svojim zamislima..kupuje igrace..i stvara rezultat..
on koristi gotove igrace  s kojima gradi svoje zamisle..svoju taktiku..
s druge strane..edy reja..nije polucio u hajduku nikakav uspjeh..prekratko je i bio..ali hajdukova igra je bila katastrofalno losa..sto zapravo i nije greska reje..
problem hajduka je njegova omladinska skola..jer se na nju oslanja..a iz nje..izlaze takticki i tehnicki neobuceni igraci..istina poneki sa izvanserijskim talentom..ali opet poluigraci..
bekovi..koji ne znaju centrirat..stoperi koji se ne znaju postavljat..napadaci koji nemaju osjecaj za prostor..sve te stavri trebaju proc u skoli..a ne da dodju u seniore pa da se ne znaju dodavat iz prve..da im se lopte odbija od noge kao od zida..
i zato se nadam da ce vucevicu uspjeti ovaj projekt s omladinskom skolom..jer to je zaista vitalan projekt za buducnost hajduka..
samo da je strpljenja...
[uredio galeb75 - 25. prosinca 2010. u 23:31]
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 12.09.2009.
Poruka: 227
26. prosinca 2010. u 01:32
Štopanje lopte i osnove tehnike su nešto što bi svaki klinac koji dođe u klub trebao već znati, a ne učiti to tamo. Ne znam za druge, ali u moje vrijeme u osnovnoj je bilo klinaca koji su dobro baratali i bez da su igrali po klubovima. I da... dvije točke nisu univerzalni interpunkcijski znak. Iritantne su u tolikoj količini
[uredio deVily - 26. prosinca 2010. u 01:33]
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 25.07.2009.
Poruka: 13.950
26. prosinca 2010. u 01:38
Grande mister Edy - čovik na čijim smo krilima dogurali do EL , nadam se da će uspit barem europska natjecanja izborit sa Laziom, a i ako se otvori prilika za naslov, još bolje
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 20.04.2005.
Poruka: 7.318
26. prosinca 2010. u 10:21
Dok su sinovcici i sose u i oko hajduka tu nema nista.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 16.10.2010.
Poruka: 89
27. prosinca 2010. u 17:26
Hmmm ... Ovako, Cribari nije dosao u Lazio nego se samo vratio sa pozajmice iz Siene ali je ubrzo poslan u Napoli. Nikakvu pažnju nije privukao na sebe. Neznam kojih 12 igrača je stiglo u Lazio ? Ja samo znam za Bresciana, Garrida, Alvaro Gonzaleza i Hernenesa ...  a Kozak i Perpetuini su igrači iz omladinskog pogona. Još prošli zimski prijelazni rok su došli Floccari (koji je nakon pozajmice na ljeto potpisao i ugovor), te Biava i Dias. I ako nabrojimo sve ove igrače koji su stigli, ima ih 9 ... a u ljetnom prijelaznom roku dosli su samo četvorica ... od kojih samo Hernanes igra standardno, dok su ona trojica dovedeni kao zamjene i nastupaju samo u Kup utakmicama i tu i tamo uđu 10 minuta prije kraja neke od utakmica u Serie A.

Ključ uspjeha Lazija ove polusezone je upravo taj vezni red koji je u Hernanesu dobio jako puno, on je u Sao Paolu igrao defanzivnog veznog, a Reja ga je pogurao vise prema naprijed ... zbog odlicne tehnike jako dobro se snasao. I odlicno prenosi loptu do napada. No, velike zasluge pripadaju i defanzivcima u ovom svemu (jel Reja gaji takvu igru, i Lazio ne drzi puno loptu nego voli kad ga protvnik napada, dakle neka vrsta kontri i polukontri) - Brocchi i Ledesma, a kasnije i Matuzelem igraju odlično i tesko se prolaze ... a ako ih se slučajno probije tu su Dias i Biava da očiste ..

Puno toga u Laziju ovisi o četvorki Hernanes, Zarate, Mauri i Floccari ... a s obzirom da je Floccari u zadnje vrijeme malo zaspao sa golovima, a Zarate je vec standardno pao u prosjek .. Laziju je potreban golgeter. Hugo Almeida je otišao u Bešiktaš za bijesnu plaću, pa se u Laziju nadaju dovođenju Santa Cruza (29) na pozajmicu uz pravo otkupa ugovora. No, to još nije sigurno.

Lazio sigurno nece puno trositi na dovođenje pojačanja. No, nije iskljčeno da bi neki od igrača kao Foggia, Rocchi, Meghni, Lichsteiner, Firmani mogli biti prodani ovaj prijelazni rok, a jedini je Lichtsteiner (desni bek) standardan u prvom timu i postoji interes velikih klubova za njega. Velika mana Lazija je tanka klupa na kojoj po meni ne postoje igrači koji kvalitetno u kontinuitetu mogu zamjeniti ključne igrače i tu će Lazio naići na probleme kako sezona bude odmicala kraju. Istina je da je Reja digao ekipu na noge, vratio igračima vjeru u sebe, i jako dobro posložio na tereno ono čime raspolaže .. svjestan je da nisu Barcelona niti to ne mogu biti pa igra u skladu sa mogućnostima tima i izvlači maksimum iz toga.

Na tome mu kapa dolje, no treba pričekati kraj sezone ... zadrži li se Lazio među prva četiri do kraja onda treba reći da je Reja napravio veliki posao i da nikako nije nižerazredni trener. Jednom se već Reja tako opekao na Napoliju nakon fantastične polusezone, nadam se da to neće biti slučaj i sa Lazijem ove sezone.


[uredio DeAzzaguag - 27. prosinca 2010. u 17:32]
1