Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

GNK Dinamo Zagreb 2023/2024

Bosskovitz
Bosskovitz
Potencijal za velika djela
Pristupio: 26.07.2018.
Poruka: 2.494
30. svibnja 2023. u 00:29

Došlo je i to vrijeme...

 

 

Svako moje dosadašnje otvaranje teme išlo je uz, nažalost, neizbježno spominjanje kriminala, INTERPOLa, bjegunaca raznih, sudskih postupaka povećih, prevara poreznih i pljački našeg kluba od ljudi koji vode taj klub.

 

E pa došla je sezona kad toga više nema!

 

Ove sezone brige su uglavnom tako mainstream i buržoaske da zvuče jednostavno - igrači odlaze, igrači dolaze, moramo se pojačati... no oko mene je neka aura optimizma i sreće, jer ne samo da se Dinamo sve uvjerljivije vraća svojoj bazi, svojim navijačima i duhu Gradjanskog koji je je godinama čučao negdje u srcima i umovima nas fanatika, nego i na nekim profesionalnim poljima izgleda bolje nego ikad. Gotovo revolucionarno.

Imamo dobrog trenera, našeg zagrebačkog dečka, imamo napokon neke sportski stručne i dokazane ljude u upravi poput Šimića, imamo navijače natrag na tribinama (trebat će još puno posla da se oni vrate, i trajat će godinama, ali počelo je)...

 

E sad, kad sam rekao da su brige uglavnom mainstream, to u sebi skriva cijelu istinu - nisu potpuno mainstream. U ovoj sezoni, dapače u ovoj kalendarskoj godini, čeka nas konačna bitka s kriminalnom organizacijom i ostacima ostataka društvenog taloga i ljudskog šljama koji je upravljao gotovo svime u našem klubu zadnjih... puno previše godina. Bitka za statut i za demokratizaciju kluba bitnija je od svih bitaka na terenu. Ona je izvjesno i jedan kotačić u mehanizmu koji bi nam trebao do kraja sezone dati više odgovora oko našeg privremenog, a nadam se što prije i novog te modernog stalnog doma na Maksimiru. Zadovoljni vjerojatno nećemo biti jer politici nismo najbitniji, ali nismo ni nebitni. I imam dobar osjećaj oko toga, u granicama racionalnog.

 

A na terenu - pred nama je zapravo teška sezona. Ulazimo u oproštajnu sezonu sustava europskih kupova kakve poznajemo, a ujedno moramo i obraniti ozbiljno uspješan koeficijent kako bismo sljedeće sezone možda i izravno ušli u novu, revolucionarnu, gigantsku i lova do krova Ligu prvaka. To je prebitno, ali paralelno moramo osvojiti i još jedan, 35. (ako ne brojimo ukradeni 1979.) naslov prvaka, jer bez njega će biti veselo... no, ne nužno i katastrofično.

 

Ovo nam je i zadnja sezona ugovora s Adidasom, nema nekih naznaka ni da će se isti raskidati ni da će se produljivati, još je rano za to. Volio bih jako da uđemo u viši tier klubova od "ostali" i da dobijemo više opreme i ljepše, originalnije dresove, no to je kompleksna tema.

 

Za kraj, ove sezone imamo i nekoliko velikih obljetnica, a nadam se da će klub obilježiti barem neke, prvenstveno ovu prvu tim retro dresom kojeg svi iščekujemo od kad su ti dresovi krenuli:

  • 100 godina od osvajanja prvog naslova prvaka u povijesti, naslova prvaka Kraljevine SHS 1923., ujedno i prvog ikada državnog prvenstva kada smo postali prvi hrvatski klub u povijesti koji se mogao zvati prvakom
  • 85 godina od osvajanja prvog kupa

  • 75 godina od prvog naslova prvaka socijalističke Jugoslavije, ujedno i prvog naslova prvaka pod imenom Dinamo

  • 60 godina od igranja prvog finala Kupa velesajamskih gradova, pomalo nepravedno zapostavljene generacije koja je izbacila velikane poput Porta, Bayerna (pobjeda 4:1 u Munchenu) i Ferencvarosa te igrala prvo i uz generaciju 1967. sve do danas jedno od samo dva hrvatska finala europskih natjecanja

  • 30 godina od prvog naslova prvaka slobodne Hrvatske

 

--

 

Shodno svemu tome, i ovosezonska grafika je drugačija. Pozitivna je. Nema mamića, offshore računa, ovih i onih - svaki kvadrat priča neku svoju priču, što statističku i svima poznatu, što onu na razini internih fora. 

Nadam se da vam se sviđa, ako vam se ne sviđa - jbg, nemojte ju gledati!

Nek nam je sretno u novoj sezoni: na tribinama, na terenu i u klupskim prostorijama - i nek bude najuspješnija sezona najvećeg hrvatskog kluba! 💙

DrawTube
DrawTube
Željan dokazivanja
Pristupio: 19.03.2023.
Poruka: 248
30. svibnja 2023. u 01:28

Moje želje za sezonu 23/24

 

- proljeće u EL

- dupla kruna 

- dobar ljetni prijelazni rok

- novi rekord posjećenosti (0 tekmi ispod 3k ljudi, rasprodati Maksmir na derbiju i dodjeli titule)

- početak radova na Kranjči

- službeno i konsčno istjerivanje lopova i svih njegovih žetona iz kluba I novi statut

- potpuno povjerenje Bišćanu i stožeru

 

Nadam se da će se većina ostvariti 

 

Daj mi samo pobjede...

[uredio DrawTube - 30. svibnja 2023. u 01:29]
mali_m
mali_m
Potencijal za velika djela
Pristupio: 18.11.2005.
Poruka: 1.309
30. svibnja 2023. u 09:31

Srce mi je preskočilo kad sam vidio crveni lokot pokraj stare teme! 😂

Lijep uvod, sad će biti malo sezone kiselih krastavaca kao i uvijek ali točno kažeš, sad možemo raspravljati o transferima i potezima uprave bez gorčine koja je ostajala godinama... 

I jedan nepopularan prijedlog, ove sezone da s ove teme tko može odaberemo jednu tekmu pa se vidimo na stadionu... 

Nolite iudicare secundum faciem, sed iustum iudicium iudicate!
ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 58.762
30. svibnja 2023. u 11:22

želje:

- titule, Europa, prezimljavanje etc. sve normalno

- tri stranca u ekipi 😁

- da trener ostane cijelu sezonu

- konkretni potezi za izgradnju stadiona

- nastavak procesa u Osijeku  

 

jadna zlatna ribica...

[uredio ian wright - 30. svibnja 2023. u 11:23]
chercc
chercc
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.03.2005.
Poruka: 18.541
30. svibnja 2023. u 11:50

Inače nema baš veze s dinamom, ali naletio na engleskom golu na jedan članak kako je najbolji strijelac druge španjolske lige s 23 gola na kraju utakmice zaprosio djevojku.

Taj igrač je Uzuni. Bila je neka priča, da smo birali između njega i Kastratija, kad smo ovog drugog doveli.

Al smo pogodili🙃

http://ilovecocktails.si/
Zapadni Mostar
Zapadni Mostar
Željan dokazivanja
Pristupio: 08.06.2021.
Poruka: 634
30. svibnja 2023. u 12:05

Šta je s Livijem,španjolci pišu da je dogovoreno sve s Villarealom..??

Zivcani
Zivcani
Potencijal za velika djela
Pristupio: 22.08.2017.
Poruka: 1.830
30. svibnja 2023. u 12:24

Ocekujem da Simic napokon dovede macane i da napadnemo to prezimljavanje u LP ili finale EL 😝

Neka se svi pripaze atomskog Dinama

I corava kokos nade zrno
Illya
Illya
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.03.2023.
Poruka: 2.191
30. svibnja 2023. u 12:47

Vec se u nedjelju pricalo da je livi vrlo blizu odlaska, vidjet cemo sta ce biti ali ono najbitnije ne radi mu se "usluga' nego ce se ili dobit 10 mil eura ili ne ide

NKDZ
Cro135
Cro135
Potencijal za velika djela
Pristupio: 14.10.2020.
Poruka: 1.663
30. svibnja 2023. u 14:06

Pise da zelimo Bakrara iz Istre i da je Biscan ocijenio da je on taj....inace jako zanimljiv napadac, koji jr isro agresivan jako i vrsi pritisak, sa dobeom tehnikom, solidnom zavrsnicom, zna igrati leđima okrenut, brz je i ima 22 g sto znaci da je mlaf i razvojan napadac. Ako se moze dovest za normalnu odstetu koja ne bi bila prevelika vrijedi riskirati. Ocito se odustalo od Vipotnika, a Ftigan ako ce nam i biti dostupan je predvidjen za krilo.