Fabio Cannavaro odlučio se za 'malu revoluciju' u Maksimiru. Dinamov trener, očito, nije zadovoljan nekim stvarima u klubu i misli da bi trebale biti na višoj, odnosno, drugačijoj razini. Nije, dakle, zadovoljan kvalitetom terena za treninge, međutim, to nije nešto što se može mijenjati preko noći. Ali, zato može mijenjati - prehranu. Da, Cannavaro je krenuo u pravi 'obračun' s prehrambenim navikama Dinamovih igrača, traži kuhinja bude maksimalno na raspolaganju prvoj momčadi, da se obroci služe u hotelu, da meniji za zajedničke obroke, u vrijeme karantena ili boravka u Maksimiru, budu raznovrsni. Što se, pak, tiče samih jela, Cannavaro je, kako doznajemo, naredio da za doručak ne smije u ponudi biti jaja na oko, zabranjen je kruh, nema više bifteka i crvenog mesa, u 'ilegalu' odlaze i salate i juhe, a na meniju prevladavaju piletina i losos. Svi prilozi, poput riže i tjestenine, moraju biti bez glutena, Cannavaro je u ishranu 'ubacio' špinat na pari te pečenu ciklu! I inače dosta toga bazira na cikli. Također, tražio je posebnu aparaturu za cijeđene sokove i nove aparate za kavu, a, to je, kako čujemo, samo početak promjena koje Cannavaro želi uvesti u svakodnevni život svojih nogometaša. Želi kontrolirati unos baš svega u organizam, od količine vitamina i minerala do ugljikohidrata i svega drugoga. Naravno, to će se i točno provjeravati...
[uredio ian wright - 16. veljače 2025. u 11:11]