Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

2015 NFL Season

baseggio
baseggio
Dokazano ovisan
Pristupio: 05.08.2009.
Poruka: 11.541
16. veljače 2015. u 18:08

Pozdrav svim ljubiteljima NFL-a na sportnet forumu, a i onima koji će to postati!

Otvaram već tradicionalno novu temu pred NFL Combine, a u skladu sa time, mi simpatizeri ekipa se nadamo da će i te "naše" ekipe na Combineu vidjeti nešto drugo u odnosu na ostale i na draftu pokupiti "missing piece" za borbu za playoff i Superbowl. Prošle sezone sam sreću donio Patriotsima, ajmo reći da je ovo ta godina za Orlove iz Philadelphie.

Mali pregled kroz divizije, od koga šta se očekuje u narednoj sezoni...
Patriotsi brane naslov, i favoriti su za uzeti AFC, samim time se podrazumijeva da uzimaju i AFC East, bit će manjih rošada unutar ekipe, ali ne sumnjam da će Bill pronaći pravi recept. Billsi su doveli Sexy Rexya na mjesto HC, i obrana koja je lani bila dobra (najviše sack-ova u ligi) bi i ove sezone trebala biti na nivou, a na mjesto QB-a su doveli Josha McCowna koji je imao jako lošu epizodu sa Bucsima. Očekujem da se bore za PO. Dolphinsi su propustili da se ubace u PO lani, a ove će sezone probati da se nađu tamo. Napad sa Tannehillom je svake sezone napredovao, još malo da srede OL, bit će PO. Jetsi su najlošija ekipa divizije i mislim da oni moraju u pravi rebuilding, iako sam siguran da neće ove sezone birati QB-a visoko na draftu (možda u zadnjim rundama). Obrana ima potencijala, ali napad je kriminalan, trebaju dosta investirati u taj dio ekipe.
AFC North je dao 3 ekipe u PO 2014, nešto slično bi se moglo dogoditi i u 2015. Steelersi brane naslov u Northu i mislim da će i ove sezone biti u neizvjesnoj borbi za diviziju. Moraju popraviti obranu ako žele više od samog pojavljivanja u PO. Bengalsi su 4 godine zaredom u PO-u, ali nisu ostvarili nijednu pobjedu u ta 4 nastupa. Ekipa je dobro posložena i dojma sam da bi im samo promjena trenera donijela taj prolaz u divisional game, što podrazumijeva da će biti u borbi i za diviziju i za PO mjesto do kraja sezone.Ravensima treba bolji secondary da bi bili glavni protukandidati Patsima u AFC-u, jer jednostavno ako se dokopaju PO-a, Joe postane madafaka Joe. Ne, realno, imali su ogromne probleme u secondaryu, ostali dio ekipe je jako dobro posložen, ostaje upitno kako će potpisati ugovor sa Torreyem, i šta će bit sa Pitta-om. Brownsi su opet promijenili trenere, ali ne mogu naći svoga startera na mjestu QB-a, ostaje da vidimo šta će uraditi sa Manzielom i problemom zvani Gordon. Obrana bi im i dalje trebala biti bolji dio ekipe.
AFC South su Coltsi zauzeli 2 godine zaredom i ako ih sreća pomazi i pronađu svog startnog RB-a, možda mogu i do Superbowla. Podrazumijeva se da i ove sezone uzimaju diviziju. Texansi su lani promijenili 4 startera na mjestu QB-a, mene se najviše dojmio Mallet i mislim da bi opet trebali probati sa njim. Obrana bi trebala biti samo bolja jer se vraća Clowney, a JJ Watt je ionako najbolji igrač lige pa bi trebao imati još više prostora da dominira nad protivničkim linijašima. Očekujem ih ako riješe problem QB-a u borbi za PO. Titansi i Jagsi zadnjih sezona su  u nekim rebuilding shemama, ali im to ne ide onako kako bi oni htjeli. Jagsi nekako imaju svjetliju budućnost sa Bortlesom i sa solidnom obranom koja bi trebala biti još bolja ove godine. Očekujem da će se dokopati 5-7 pobjeda ove sezone. Titansi i dalje traže startera na mjestu QB-a, vjerojatno će ostati na Mettenbergeru i ovu sezonu, ali vrijeme je da mu pridruže i bolje opcije na mjestu receivera i RB-a da bi napad nešto i napravio. Obrana je u donjem dijelu, i teško da će se i nagodinu pomjeriti prema gore, vidjet ćemo šta će Whisenhunt i co. napraviti.
Broncosi već 3 godine zaredom uzimaju AFC West, i ako uspiju dogovoriti suradnju sa Peytonom, opet su favoriti za osvojiti diviziju i borbu za Superbowl. Problem će biti nagovorit onda Peytona na neko smanjenje ugovora da bi potpisali jednog od Thomasa. Obrana bi trebala igrati bolje nego lani u PO-u. Chiefsi su porazima od Titansa i Raidersa si uništili šansu za PO, kao i sa lošom produkcijom receivera. Charles je godinu stariji i nema još puno vremena pred njime, tako da moraju dodati 2 kvalitetna receivera u mix da bi napad više doprinosio i time ih ostavio u borbi za PO. Obrana je standardno na razini i ako uspiju zadržati Houstona, mislim da će i nagodinu biti u top 10. Chargersi su dugo bili u borbi za doigravanje lani, ali su pred kraj posustali. Ove sezone očekujem ih opet u borbi za PO, a najveći problemi su im obrana kojoj trebaju 2-3 kvalitetnija igrača i startni RB. Raidersi su izgleda pronašli svog startera na mjestu QB-a u Carr-u, a i pronašli su lidera obrane u Mack-u, sad slijedi nadogradnja i skupljanje talenata oko ta dva igrača za nešto više, mislim da će ići preko 5 pobjeda ove sezone.
Jerryworld je ove sezone bio na pragu ulaska u NFC Championship game (spriječio ih smiješni rulebook), a od free agencya ovisi šta će biti od njih, jer su im FA i Murray i Bryant. Ako iskemijaju da obojicu vrate, te uz povratak Lee-a u obranu nakon ozljede što znači da će obrana biti i bolja nego lani, mislim da opet mogu daleko. Eaglesima nedostaje još Mariotta da bi osvojili Superbowl, tako da očekujem da će dati pola drafta za njega. Obrana i ST su im donijeli 2/3 pobjeda lani, tako da je vidljivo u kojem dijelu ekipe se trebaju pojačati da bi uspjeli preskočiti Boyse i Giantse i uzeli diviziju. Borit će se za PO. Giantsi su lani dobili OBJ i sada trebaju popraviti još malo OL da više pomaže RB-u i Iliji, pa bi Giantsi se mogli i vratiti u PO. Plus su promjenili DC-a, pa se očekuje da će obrana biti bolja nego ranijih sezona. Očekujem da će se boriti za PO. Redskinsi moraju popraviti i obranu i napad; u napadu im je problem slaba OL i upitnik na mjestu QB-a, da li će to biti RG3 ili netko drugi; obrana je dosta loša i sad kad su doveli novog DC-a, vidjet ćemo šta će on napraviti. Mislim da ništa od PO za njih ove godine.
Packersi su bili jako blizu novog Superbowl nastupa, ali ponovno nisu uspjeli. Obrana je bila bolja nego ranijih godina, ali još na tome treba raditi. Vidjet ćemo šta će napraviti sa ugovorima Cobb-a i Nelson-a, jer su oba FA. No, zbog Rođe, uzimaju lagano diviziju. Lionsi su ušli u PO, ali su pali zbog sudaca protiv Cowboysa. Imali su odličnu obranu, koja bi trebala doživjeti pad jer je vrlo vjerojatno da će ih napustiti Suh. U napadu im treba kvalitetan startni RB, jer Bell nije rješenje, a Bush je već u godinama. Bit će u borbi za PO. Vikingsi su tražili rješenje na mjestu QB-a dosta godina i izgleda da su ga našli u Bridgewateru. Sad ga trebaju okružiti dobrom OL, vraća se AP, a i još jedan dobar WR mu ne bi škodio. Obrana je u uzlaznoj putanji, tako da očekujem Vikese u borbi za PO. Bearsi su lani bili veliko razočaranje, a ove godine ni sam ne znam šta da očekujem. Vjerujem da će napad biti bolji nego lani, a i obrana bi trebala napraviti neki pomak, no nisam siguran da bi to trebalo biti dovoljno za PO.
NFC South je lani bila najlošija divizija. Panthersi brane naslov, ali mislim da će ga teško obraniti jer će im obrana oslabiti, a u napadu nemaju dovoljno kvalitetan rješenja za pomoć Cam-u. Možda budu se borili za PO, ali jako teško. Falconsi s druge strane bi trebali uzeti diviziju. Očekujem da će riješiti problem sa OL, i dodati kvalitetno pojačanje na mjestu RB-a; a obranu će Quinn riješiti sa svojim pomoćnicima. Vjerujem da će biti prvaci divizije. Saintsi su bili veliko razočaranje lani. Obrana ponajviše, i ove sezone ne vjerujem da će Ryan ih uspjeti pokrenuti prema gore, što će dovesti do njegovog otkaza. Napad je također podbacio, pa ćemo vidjeti da li će Brees uspjeti promjeniti nešto nabolje, ali mislim da ništa od PO i ove sezone za njih. Bucsi imaju dvojbu koga draftati na mjestu prvog picka za budućeg startnog QB-a; osim toga trebaju poraditi na OL-u koji je jako loš. Obrana je bolji dio ekipe, i očekujem da će nagodinu biti u gornjem dijelu lige i da će se Bucsi boriti za PO.
Seahawksi su zamalo imali repeat, no nisu uspjeli. Njihova će sezona u mnogočemu ovisiti o rješenju situacije sa Lynch-om, ako ga potpišu, mislim da su opet glavni favoriti u NFC-u. Cardinalsi nisu imali sreće sa ozljedama QB-a i startnog RB-a, no ove godine bi trebalo to biti bolje. Obrana će biti možda malo slabija nego lani, ali vjerujem da će se boriti za PO. Sapunica 49ers-a i Jim-a je trajala cijele sezone, a zbog svih tih promjena očekujem da će doći do raspada ekipe i da 49ers-i i ove godine neće vidjeti doigravanje. Jeff-u Fisher-u je ovo ta godina, u kojoj mora izboriti PO. Obrana je već sad u gornjem dijelu lige, a nagodinu će biti u top 7, stoga moraju napokon popraviti taj napadački dio ekipe da bi konkurirali; vraća se i Bradford. Mislim da će se boriti za PO, a ako ga ne izbore, Jeff leti s mjesta HC.

Nadam se da nije previše a ni premalo.

Raspored u sezoni:
NFL Combine: 17.-24.02.2015 - Indianapolis
NFL Free Agency: 10.03.2015 - 21:00 po hrvatskom
NFL Draft: 30.04-02.05.2015 - Chicago
NFL kickoff: 04.09.2015 TBD
Superbowl XL: 07.02.2016 Levi's Stadium, Santa Clara (San Francisco 49ers)
Ostalo kad raspored izađe

Draft order:

Selection
Number

Team
2014
record
Schedule
strength
Playoff result
1 Tampa Bay Buccaneers 2–14 .486  
2 Tennessee Titans 2–14 .506  
3 Jacksonville Jaguars 3–13 .514  
4 Oakland Raiders 3–13 .570  
5 Washington Redskins 4–12 .496  
6 New York Jets 4–12 .543  
7 Chicago Bears 5–11 .529  
8 Atlanta Falcons 6–10 .482  
9 New York Giants 6–10 .512  
10 St. Louis Rams 6–10 .531  
11 Minnesota Vikings 7–9 .475  
12 Cleveland Browns 7–9 .479  
13 New Orleans Saints 7–9 .486  
14 Miami Dolphins 8–8 .512  
15 San Francisco 49ers 8–8 .527  
16 Houston Texans 9–7 .447  
17 San Diego Chargers[tie] 9–7 .512  
18 Kansas City Chiefs[tie] 9–7 .512  
19 Cleveland Browns (from Buffalo) 9–7 .516  
20 Philadelphia Eagles 10–6 .490  
21 Cincinnati Bengals 10–5–1 .498 WC
22 Pittsburgh Steelers 11–5 .451 WC
23 Detroit Lions 11–5 .471 WC
24 Arizona Cardinals 11–5 .523 WC
25 Carolina Panthers 7–8–1 .490 Div
26 Baltimore Ravens 10–6 .475 Div
27 Dallas Cowboys 12–4 .445 Div
28 Denver Broncos 12–4 .521 Div
29 Indianapolis Colts 11–5 .479 Conf
30 Green Bay Packers 12–4 .482 Conf
31 Seattle Seahawks 12–4 .525 Lost SB
32 New England Patriots 12–4 .514 Won SB


Očekujem još jednu uzbudljivu sezonu, s mnoštvo ludih utakmica i preokreta.. Nadam se da će nam se priključiti još par simpatizera na ovoj temi.

[uredio baseggio - 16. veljače 2015. u 18:09]
Seattle
Seattle
Mali dioničar
Pristupio: 29.05.2004.
Poruka: 9.027
16. veljače 2015. u 18:19
baseggio je napisao/la:

Otvaram već tradicionalno novu temu pred NFL Combine, a u skladu sa time, mi simpatizeri ekipa se nadamo da će i te "naše" ekipe na Combineu vidjeti nešto drugo u odnosu na ostale i na draftu pokupiti "missing piece" za borbu za playoff i Superbowl. Prošle sezone sam sreću donio Patriotsima, ajmo reći da je ovo ta godina za Orlove iz Philadelphie.


Vidi cijeli citat


Opet si otvorio, opet Seahawks u Super Bowl. Svaka cast majstore.
“Kam hit this tight end SO HARD, I swear I saw that TE’s soul leave Qwest Field right on that 35 yard line.”
MaidenMadness
MaidenMadness
Mali dioničar
Pristupio: 29.05.2007.
Poruka: 8.198
16. veljače 2015. u 18:19
Cowboysi su imali najlosiji SoS u ligi?
The world is full of Kings and QueensWho blind your eyes and steal your dreams
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 03.03.2005.
Poruka: 5.393
16. veljače 2015. u 18:21
SoS za 2015. na temelju prošle godine:

1. Pittsburgh Steelers: 147-107-2, .579

2. Cincinnati Bengals: 144-112, .563

3. San Francisco 49ers: 143-112-1, .561

4. Seattle Seahawks: 142-112-2, .559

5. Arizona Cardinals:142-113-1, .557

6. St. Louis Rams: 141-114-1, .553

T-7. Oakland Raiders: 139-116-1, .545

T-7. Kansas City Chiefs: 139-116-1, .545

9. Cleveland Browns: 138-116-2, .543

10. Denver Broncos: 138-117-1, .541

11. Baltimore Ravens: 137-117-2, .539

12. Minnesota Vikings: 138-118, .539

13. Chicago Bears: 136-120, .531

14. Green Bay Packers: 135-120-1, .529

15. Detroit Lions: 135-121, .527

16. San Diego Chargers: 132-123-1, .518

17. Miami Dolphins: 126-130, .492

18. New York Jets: 125-131, .488

19. Buffalo Bills: 124-131-1, .486

T-20. Washington Redskins: 122-133-1, .478

T-20. New York Giants: 122-133-1, .478

22. New England Patriots: 122-134, .477

23. Philadelphia Eagles: 121-134-1, .475

24. Dallas Cowboys: 119-136-1, .467

25. Jacksonville Jaguars: 118-137-1, .463

26. Tennessee Titans: 111-144-1, .435

27. Carolina Panthers: 111-145, .434

28. New Orleans Saints: 109-145-2, .429

29. Tampa Bay Buccaneers: 108-146-2, .425

30. Houston Texans: 106-148-2, .417

31. Indianapolis Colts: 106-149-1, .417

32. Atlanta Falcons: 104-150-2, .409

danchy
danchy
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 31.023
16. veljače 2015. u 19:20
Ovo je naša godina 

Fly Eagles fly
Facts don't care about your feelings
totti2
totti2
Potencijal za velika djela
Pristupio: 16.03.2005.
Poruka: 3.798
16. veljače 2015. u 21:31


  
      

 
      

http://scontent-b.cdninstagram.com/hphotos-xaf1/t51.2885-15/e15/10914159_754538234642792_1838166452_n.jpg
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 11.08.2014.
Poruka: 1.362
16. veljače 2015. u 21:38
Sa svime se slažem osim s time da će Falconsi osvojiti diviziju. Ta ekipa ima jednako rupa kao i Bucsi, ali imaju QB-a zbog kojeg su imali više od dvije pobjede prošle sezone što Bucsi nisu.

Ovo je naša godina, Winston ili Mariota, nebitno, oboje će biti odlični, popravit o-line u free agenciji, draftirat startnog MLB-a u drugoj rundi, produžit Lavonte Davida i spremni smo za pohod.

I ovo je više želja, potpisat Grega Hardya, takvog DE-a nemamo u ekipi trenutno. 
MaidenMadness
MaidenMadness
Mali dioničar
Pristupio: 29.05.2007.
Poruka: 8.198
16. veljače 2015. u 21:46
Vidis nazovi me hejterom ali ja nevjerujem u Mariotu.

Winston mozda da, ali Mariotu ne.
Mislim da se Marioti treba puno toga poklopiti da uspije u NFL-u.
The world is full of Kings and QueensWho blind your eyes and steal your dreams
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 11.08.2014.
Poruka: 1.362
16. veljače 2015. u 21:55
MaidenMadness je napisao/la:
Vidis nazovi me hejterom ali ja nevjerujem u Mariotu.

Winston mozda da, ali Mariotu ne.
Mislim da se Marioti treba puno toga poklopiti da uspije u NFL-u.
Vidi cijeli citat

Vjerujem oboje, mislim da će Mariota imati bolju karijeru, ali Winston je isto vrhunski talent. Sad, stvarno ću pokušati vjerovati front officeu na izboru, samo eto,ja bih Mariotu. Winston je bolji fit za napad novog OC-a, i spremniji je za NFL nivo i bit će dobar od početka, a Lovie Smith mora ganjat rezultat ove godine da si spasi posao. Tako da očekujem da će Winston biti pick.
[uredio I'mBack - 16. veljače 2015. u 21:56]
Brodeur30
Brodeur30
Potencijal za velika djela
Pristupio: 07.10.2013.
Poruka: 1.187
16. veljače 2015. u 22:00
Ja ne vjerujen ni Marioti ni Winstonu
Srica za Titanse/Jagse i ko je vec posli sta Tampa nece ic na BPA, pa ce Leonard Williams nekoga usreciti
What I'm working for is something more than free