Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

SP u odbojci, M-POL (30.08.-21.09.), Ž-ITA (23.09.-12.10.)

123
...
303132
Texi
Texi
Željan dokazivanja
Pristupio: 19.01.2012.
Poruka: 964
10. kolovoza 2014. u 18:35
Prvo o SP za odbojkaše.

Biće održano u Poljskoj, slobodno se može reći zemlji odbojke. Biće to XVIII SP, a na dosadašnjih XVII najuspešniji je SSSR sa 6 zlatnih medalja, po 3 imaju Brazil i Italija (poslednjih 6 SP, Italija '90-'98, Brazil poslednja tri), Čehoslovačka ima 2 i po jedno Poljska, SAD i Ist. Nemačka. Ta dva niza Brazila i Italije od po 3 zlata su ujedno i najduži, SSSR je tri puta uspevao da odbrani zlato ('49-'52, '60-'62, '78-'82).

Svi osvajači medalja na dosadašnjim SP: SSSR (6-2-3), Brazil (3-1-0), Italija (3-1-0), Čehoslovačka (2-4-0), Poljska (1-1-0), SAD (1-0-1), Ist. Nemačka (1-0-0), Kuba (0-2-2), Rumunija (0-2-2), Bugarska (0-1-4), Rusija (0-1-0), SRJ (0-1-0), Holandija (0-1-0), Japan (0-0-2), Srbija (0-0-1), Francuska (0-0-1), Argentina (0-0-1).

Poljska će po prvi put biti domaćin SP za odbojkaše, a dosadašnjih XVII održano je po 2 puta u SSSR, Čehoslovačkoj, Francuskoj, Brazilu, Argentini, Japanu i Italiji, odnosno po jednom u Meksiku, Grčkoj i Bugarskoj.

- ITALIJA nakon tog niza od 3 zlata ('90-'98) nije osvojila medalju na poslednja 3 SP. Najbliža medalji je bila pre 4 godine kao domaćin, kada je izgubila od Brazila u polufinalu a zatim od Srbije u meču za bronzu. Skandalozan sistem takmičenja, verovatno najgori u istoriji SP nije doneo ništa do 4. mesto.
- BRAZIL je još uvek vlasnik svetskog zlata, sve ostalo su im ''preoteli'' Rusi u poslednje 3 godine. Takođe, Brazil je (uz SRJ/SCG/Srbiju) reprezentacija koja je na poslednja 4 SP dolazila do završnice i borbe za medalje, 3 zlata i 4. mesto.
- SRBIJA je imala manje uspeha od Brazila, srebro, bronza i 2x 4. mesto. Pre 4 godine u Italiji savladan je domaćin u meču za bronzu, i tako je prekinut niz od 2 uzastopna poraza u mečevima za bronzu na SP.
- RUSIJA je u poslednje 3 godine uradila mnogo toga. Osvojeno je zlato na OI (prvo za samostalnu Rusiju) posle velikog preokreta, osvojena je SL 2 puta u 2 godine (oba puta protiv Brazila), osvojen je SK, osvojeno je EP (prvo za Rusiju, posle 22 godine). Nedostaje jedino zlato sa SP na koje Rusi čekaju od samostalnosti. Da stvar bude još zanimljivija, na poslednjih 5 prvenstava osvojili su samo srebro 2002. godine.
- SAD, poslednja medalja je bronza 1994. godine u Atini. Od tada do danas osvojili su zlato na OI i 2 zlata u SL, ali na SP bez medalje.
- POLJSKA, srebro 2006. godine u Japanu.
- BUGARSKA, bronza 2006. godine u Japanu.
- FRANCUSKA, bronza 2002. godine u Argentini.
- NEMAČKA, bez medalje na SP.
- KUBA, srebro na poslednjem SP.
- ARGENTINA, jedna bronza '82 kao domaćin.
- IST. NEMAČKA, zlato '70 u Bugarskoj, jedina medalja na SP.
- SFRJ nikada nije osvojila medalju na SP.

SP 2014, Poljska

Biće održano u 7 gradova, Varšava, Katovice, Gdanjsk/Sopot, Vroclav, Krakov, Lođ i Bidgošć. 24 ekipe podeljene su u 4 grupe po 6 ekipa. Iz svake grupe u II rundu idu četiri najbolje plasirane i formiraju nove grupe (E i F) od po 8 ekipa. Prenose se bodovi osvojeni protiv rivala iz I runde, koji su prošli dalje. Iz novih grupa E (A+D) i F (B+C) u III rundu prolaze samo po 3 ekipe (nema četvrtfinala).

Formiraju se nove dve grupe u koje se rasporede pobednici grupa E i F, a preostale 4 ekipe čekaju žreb koji će odlučiti u koju grupu idu. Dakle, može se desiti da ponovo igraju isti rivali iz grupa E i F, odnosno da izvuku 3 iste ekipe. Nema prenosa bodova iz II u III rundu. Iz novoformiranih grupa od po 3 ekipe, prve dve idu u polufinale a trećeplasirani igraju za 5. mesto.

Već u II rundi očekuje nas ''pokolj'' u borbi za 3 pozicije grupe E. Poljska, Srbija, Argentina + iz ''grupe smrti'' Italija, SAD, Francuska, Iran, Belgija, svako od ovih 5 ekipa može da prođe dalje ili rano završi takmičenje. Iz druge grupe sigurni su Brazil i Rusija, pitanje je samo ko će kao treći dalje, Bugarska, Nemačka, Kuba, Kanada...

GRUPA A (Vroclav): Poljska, Srbija, Argentina, Australija, Kamerun, Venecuela

Iako se igra u Vroclavu, premijerni meč između domaćina Poljske i Srbije biće odigran na stadionu u Varšavi (kapacitet, 62.100). Pošto su Poljaci ludi za odbojkom (kao Litvanci za košarkom) očekuje se spektakl. Ja sam mišljenja da će sve utakmice biti odlično posećene, a ne samo kada igra Poljska.

Poljska kao domaćin prvi favorit grupe, mada na poslednjim takmičenjima nisu blistali. Eliminisani su u 1/4 finalu OI i u 1/8 finala EP prošle godine, kao jedan od dva domaćina. Ove godine se nisu plasirali na F6 SL, na poslednjem SP su osvojili 17. mesto ako se dobro sećam.

Srbija ima bronzu sa poslednjeg SP i EP, mladu ekipu čije vreme tek dolazi ali opet može da se nosi sa svima. Problem je katastrofalan žreb, baš kao na OI u Londonu.

Argentina ima dosta promena u sastavu pa ne znam šta očekivati od njih, mada su tu i dalje glavne zvezde. Sigurno je da prolaze dalje, a isto treba očekivati od Australije koja je prijatno iznenadila plasmanom na F6 SL.

GRUPA B (Katovice): Brazil, Nemačka, Kuba, J. Koreja, Tunis, Finska

Brazil apsolutni favorit grupe, realno je očekivati da dalje prođe i Nemačka. Kuba više nije ista ekipa od pre par godina, ima dosta promena u sastavu (mada mi još nije poznat, možda se vraća neko) ali treba očekivati da prođu dalje. Osvojili su F4 SL u III diviziji ove godine, i to im je odlična priprema za SP. Koreja, Tunis i Finska, mislim da svi imaju šanse za 4. mesto, mala prednost Fincima.

GRUPA C (Gdanjsk): Rusija, Bugarska, Kanada, Kina, Egipat, Meksiko

Rusi kao prvi verujem, Bugarska, Kanada i Kina. Ruse je ove godine sa F6 SL eliminisao Brazil, na svoj način (porazom od Irana). Bugari su osvojili samo 4 boda od mogućih 36, ali ne verujem da mogu ponoviti očajne partije i na SP. Uz dobar žreb mogu i u III rundu sa Brazilom i Rusijom. Osim katastrofalnih partija u SL ove godine, Bugari uopšte nemaju loše rezultate i često su u završnici. Ipak, nikako da osvoje medalju. U Londonu, prošle godine na EP i 2 puta u SL su osvajali 4. mesto. Sve u poslednje 2 godine.

Kanada je iz godine u godinu sve bolja, a Kina kvalitetnija od Meksika i Egipta. Ako se dobro sećam, Kanada je prošle godine pobedila Rusiju na F6 SL i to je bio jedini poraz Rusa.

GRUPA D (Krakov): Italija, SAD, Iran, Francuska, Belgija, Portoriko

Portoriko je autsajder, sve ostale ekipe mogu dalje a mogu i kući posle prve faze. Italijanima se možda vraća za onaj sistem takmičenja od pre 4 godine, koji je bio osmišljen za njihov siguran put do 1/2 finala. Sad imaju najtežu grupu i idu na domaćina, Srbiju i Argentinu u II rundi. Ameri odlični ove godine, predvođeni Andersonom i Sanderom osvojili SL i ako se Priddy oporavi (ili se već oporavio) mogu daleko i na SP. Iran odličan u SL, novi selektor Kovač vodio ih je do najvećeg uspeha, osvojili su 4. mesto.

Francuska ima odličan tim ali sa njima se nikad ne zna. Nisu imali sreće na EP 2011 i 2013 jer su oba puta udarili u 1/4 finalu na kasnije prvake Srbiju i Rusiju, a uopšte nisu igrali lošu odbojku. Ali su zato jedva izborili plasman kroz kvalifikacije za SP, i ove godine izgubili od Australije u Sidneju u odlučujućem meču za plasman na F6 SL. Pre toga bili odličnu u jakoj grupi sa Nemačkom i Argentinom. I na kraju Belgija koja ima veoma zanimljiv sastav, nekoliko odličnih mečeva na EP 2013 (iste godine osvojili i EL), napreduju sve više i nikome neće biti lak protivnik. Neka ne čudi ako recimo Francuzi odu kući, ili Iran, a Belgija u II rundu. Zanimljivo je da se često sastaju sa Francuzima, na poslednja 2 EP (1-1) i u kvalifikacijama za SP održanim u Francuskoj, slavila je Belgija i otišla direktno na SP.

Nešto kasnije o sastavima reprezentacija, samo oni koji su do sada objavljeni.
[uredio Texi - 10. kolovoza 2014. u 18:36]
Texi
Texi
Željan dokazivanja
Pristupio: 19.01.2012.
Poruka: 964
11. kolovoza 2014. u 22:43
Sajt prvenstva http://poland2014.fivb.org/en

Na sajtu se može čitati o istorijatu takmičenja, od 1949. do 2010. godine.
http://poland2014.fivb.org/en/news/1949-soviet-union-win-inaugural-world-championships?id=45546

RUSIJA

S: Grankin, Makarov
Opp: Pavlov, Moroz, Zemchenok
MB: Muserskiy, Apalikov, Volvich, Ashchev, Smoliar
OH: Biryukov, Savin, Ilinykh, Spiridonov, Berezhko
L: Ermakov

Selektor: Andrey Voronkov

Izostanci/povrede: Mikhaylov, Khtey, Ostapenko, Verbov (L), Sivozhelez, Butko. Realno je očekivati da otpadnu Zemchenok i Smoliar. Možda i Berezhko ili Ilinykh, jer valjda svaka ekipa mora imati 14 igrača, od toga 2 libera. Drugi libero će biti Golubev/Bragin.

SRBIJA

S: Jovović, Brđović, V. Petković
Opp: Atanasijević, Starović, D. Petković
OH: N. Kovačević, U. Kovačević, Ivović, Petrić, Nikić
MB: Stanković, Podraščanin, Lisinac, Radić
L: Majstorović, Rosić

Selektor: Igor Kolaković

Izostanci/povrede: Mitić, Rašić, Vemić, Terzić. Otpadaju Radić, D. Petković/Starović (verovatnije Petković), Brđović/V. Petković (nadam se Petković).

IRAN

S: Marouf, Mahdavi
MB: Nadi, Mousavi, Gholami, Tashakori, Faezi, Jadidi
OH: Zarrini, Ghaemi, Mirzajanpour, Fayyazi, Mobasheri, Ebadipour
Opp: Mahmoudi, Ghafour, Ghara
L: Zarif, Alizadeh

Selektor: Slobodan Kovač

Bold - sigurni putnici u Poljsku, ne znam ko će sve otpasti. Poslednja 2 igrača mogu biti Faezi/Fayyazi/Jadidi/Ebadipour/Zarrini.

BRAZIL

S: Bruno, Raphael, Radke
Opp: Wallace, Visotto, Renan, Evandro
OH: Murilo, Lucarelli, Fonteles, Borges, Loh
MB: Saatkamp, Sidao, Eder, Isac
L: Mario, Felipe

Selektor: Bernardo Rezende

Izostanci/povrede: Arjona, Theo. Verovatno otpadaju Radke, Renan, Evandro i Borges.

BUGARSKA

S: Zhekov, G. Bratoev, Dimitrov
Opp: Sokolov, V. Nikolov, Milushev, Kadankov
OH: Aleksiev, Skrimov, V. Bratoev, Penchev, Gradinarov
MB: Yosifov, N. Nikolov, Todorov, Gotsev
L: Salparov, Bozhilov

Selektor: Camillo Placi

Mislim da sigurno otpadaju Gradinarov i Dimitrov, a preostala dvojica su valjda Kadankov i Milushev.

ARGENTINA

S: Uriarte, De Cecco
Opp: Gonzalez, Darraidou
OH: Conte (Opp), Quiroga, Ocampo, Filardi, Toro
MB: Sole, Crer, Ramos, Porporatto
L: Garrocq, Closter

Selektor: Julio Velasco

Izostanci/povrede: Pereyra, Bengolea, Romanutti, Castellani, Poglajen, A. Gonzalez (L). Najverovatnije otpada Toro.

FRANCUSKA

S: Toniutti, Redwitz, Jaumel
Opp: Rozuier, Sidibe
OH: Marechal, N'gapeth, Tuia, Tillie, T. Rossard
MB: Le Roux (Opp), Le Goff, Laffitte, Aguenier, Tuitoga
L: Grebennikov, N. Rossard

Selektor: Laurent Tillie

Izostanci/povrede: Takaniko, Moreau. Višak će biti Jaumel, T. Rossard i Tuitoga.

BELGIJA

S: Depestele, Valkiers
Opp: Tuerlinckx, Van Walle, Van den Dries
OH: Klinkenberg, Deroo, Verhanneman, Claes
MB: Verhees, Van de Voorde, Coolman
L: Derkoningen, Dejonckheere

Selektor: Dominique Baeyens

Izostanci/povrede/oproštaj (?): Lecat, Verschueren (?). Sve je poznato što se tiče sastava.

ITALIJA

S: Travica, Baranowicz
Opp: Zaytsev, Vettori, Sabbi
OH: Parodi, Kovar, Lanza, Randazzo
MB: Birarelli, Buti, Piano, Anzani
L: Rossini, Colaci

Selektor: Mauro Berruto

Izostanci/povrede: Beretta, Giovi (L), Maruotti. Otpadaju Sabbi ili Anzani.
Texi
Texi
Željan dokazivanja
Pristupio: 19.01.2012.
Poruka: 964
18. kolovoza 2014. u 12:39
Texi je napisao/la:


ARGENTINA

S: Uriarte, De Cecco
Opp: Gonzalez, Darraidou
OH: Conte (Opp), Quiroga, Ocampo, Filardi, Toro
MB: Sole, Crer, Ramos, Porporatto
L: Garrocq, Closter

Selektor: Julio Velasco

Izostanci/povrede: Pereyra, Bengolea, Romanutti, Castellani, Poglajen, A. Gonzalez (L). Najverovatnije otpada Toro.
Vidi cijeli citat


Otpao je Ocampo, što je još jedno iznenađenje. 

Texi je napisao/la:


FRANCUSKA


S: Toniutti, Redwitz, Jaumel
Opp: Rozuier, Sidibe
OH: Marechal, N'gapeth, Tuia, Tillie, T. Rossard
MB: Le Roux (Opp), Le Goff, Laffitte, Aguenier, Tuitoga
L: Grebennikov, N. Rossard

Selektor: Laurent Tillie

Izostanci/povrede: Takaniko, Moreau. Višak će biti Jaumel, T. Rossard i Tuitoga.

Vidi cijeli citat


Otpali su T. Rossard (očekivano) i Redwitz, što je opet iznenađenje.

Najveće iznenađenje priredio je Stephane Antiga, bivši francuski reprezentativac a sada selektor Poljske. Domaćin će igrati bez Bartmana (koji je možda povređen, nisam siguran) i bez Kureka.  

POLJSKA

S: Zagumny, Drzyzga
Opp: Wlazly, Konarski
OH: Mika, Kubiak, Winiarski, Buszek
MB: Klos, Wrona, Nowakowski, Mozdzonek
L: Ignaczak, Zatorski

Bez Kureka u sastavu, Poljaci su zreli za još jedan ''debakl''. Posle 17. mesta na prošlom SP i eliminacije u 1/8 finala EP prošle godine (gde su bili jedan od domaćina), ne verujem da mogu doći do polufinala. Njihova grupa se ukršta sa najjačom grupom.

U pripremnim mečevima, Nemačka je dva puta savladala Italiju, 3-2 i 3-0. Brazil je dobio 3 od 4 meča protiv Argentine, SAD 2 od 3 protiv Irana. Srbija protiv Belgije 3-1 i 2-3.


[uredio Texi - 18. kolovoza 2014. u 12:40]
alkatraz
alkatraz
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 26.08.2013.
Poruka: 27.402
19. kolovoza 2014. u 19:36
otpisivanje kureka
marconato
marconato
Potencijal za velika djela
Pristupio: 18.05.2006.
Poruka: 2.377
20. kolovoza 2014. u 20:59
Nadam se da nasi mogu do medalje...
alkatraz
alkatraz
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 26.08.2013.
Poruka: 27.402
21. kolovoza 2014. u 17:06
marconato je napisao/la:
Nadam se da nasi mogu do medalje...
Vidi cijeli citat



to je više navijački napisano nego realno
marconato
marconato
Potencijal za velika djela
Pristupio: 18.05.2006.
Poruka: 2.377
21. kolovoza 2014. u 17:10
Pazi, nikad se ne zna! Odbojka je cudan sport, gdje danas imas 10-ak ekipa koje mogu uzeti jednu od medalja...
alkatraz
alkatraz
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 26.08.2013.
Poruka: 27.402
21. kolovoza 2014. u 18:09
marconato je napisao/la:
Pazi, nikad se ne zna! Odbojka je cudan sport, gdje danas imas 10-ak ekipa koje mogu uzeti jednu od medalja...
Vidi cijeli citat



u svakom sportu osim vaterpola
Texi
Texi
Željan dokazivanja
Pristupio: 19.01.2012.
Poruka: 964
27. kolovoza 2014. u 23:48
Da ponovim još jednom ove važnije sastave, ovaj put konačne. Odnosno, nije poznat samo sastav Rusije ali se i tu može naslutiti ko će otpasti. 

RUSIJA

S: Grankin, Makarov
Opp: Pavlov, Moroz, Zemchenok
MB: Muserskiy, Apalikov, Volvich, Ashchev, Smoliar
OH: Biryukov, Savin, Ilinykh, Spiridonov, Berezhko
L: Ermakov, Golubev

Selektor: Andrey Voronkov

Izostanci/povrede: Mikhaylov, Khtey, Ostapenko, Verbov (L), Sivozhelez, Butko. Realno je očekivati da otpadnu Zemchenok i Smoliar. Možda i Berezhko ili Ilinykh, jer valjda svaka ekipa mora imati 14 igrača, od toga 2 libera. Drugi libero će biti Golubev/Bragin. Drugi libero je Golubev, a možda ipak otpadne Volvich.

SRBIJA

S: Jovović, Brđović, V. Petković
Opp: Atanasijević, Starović, D. Petković
OH: N. Kovačević, U. Kovačević, Ivović, Petrić, Nikić
MB: Stanković, Podraščanin, Lisinac, Radić
L: Majstorović, Rosić

Selektor: Igor Kolaković

Izostanci/povrede: Mitić, Rašić, Vemić, Terzić. Otpadaju Radić, D. Petković/Starović (verovatnije Petković), Brđović/V. Petković (nadam se Petković). Otpali su Radić i oba Petkovića.

IRAN

S: Marouf, Mahdavi
MB: Nadi, Mousavi, Gholami, Tashakori, Faezi, Jadidi
OH: Zarrini, Ghaemi, Mirzajanpour, Fayyazi, Mobasheri, Ebadipour
Opp: Mahmoudi, Ghafour, Ghara
L: Zarif, Alizadeh

Selektor: Slobodan Kovač

Otpali su Nadi, Jadidi, Zarrini, Mobasheri i Ghara. To je to otprilike, najbolje što imaju. Nikome neće biti lako sa njima. 

BRAZIL

S: Bruno, Raphael, Radke
Opp: Wallace, Visotto, Renan (MB), Evandro
OH: Murilo, Lucarelli, Fonteles, Borges, Loh
MB: Saatkamp, Sidao, Eder, Isac
L: Mario, Felipe

Selektor: Bernardo Rezende

Izostanci/povrede: Arjona, Theo. Verovatno otpadaju Radke, Renan, Evandro i Borges. Dosta čudnih odluka većine selektora pa je tako i Rezende otpisao Isaca. 

BUGARSKA

S: Zhekov, G. Bratoev, Dimitrov
Opp: Sokolov, V. Nikolov, Milushev, Kadankov
OH: Aleksiev, Skrimov, V. Bratoev, Penchev, Gradinarov
MB: Yosifov, N. Nikolov, Todorov, Gotsev
L: Salparov, Bozhilov

Selektor: Camillo Placi (moja greška, selektor je Plamen Konstantinov)

Mislim da sigurno otpadaju Gradinarov i Dimitrov, a preostala dvojica su valjda Kadankov i Milushev. I naravno, nije bilo kako sam ja očekivao. Otpali su oba Bratoeva, V. Nikolov i Kadankov. 

ARGENTINA

S: Uriarte, De Cecco
Opp: Gonzalez, Darraidou
OH: Conte (Opp), Quiroga, Ocampo, Filardi, Toro
MB: Sole, Crer, Ramos, Porporatto
L: Garrocq, Closter

Selektor: Julio Velasco

Izostanci/povrede: Pereyra, Bengolea, Romanutti, Castellani, Poglajen, A. Gonzalez (L). Najverovatnije otpada Toro. Otpao je Ocampo, već sam pisao. 

FRANCUSKA

S: Toniutti, Redwitz, Jaumel
Opp: Rozuier, Sidibe
OH: Marechal, N'gapeth, Tuia, Tillie, T. Rossard
MB: Le Roux (Opp), Le Goff, Laffitte, Aguenier, Tuitoga
L: Grebennikov, N. Rossard

Selektor: Laurent Tillie

Izostanci/povrede: Takaniko, Moreau. Višak će biti Jaumel, T. Rossard i Tuitoga. Bio je T. Rossard očekivano i Redwitz neočekivano.

BELGIJA

S: Depestele, Valkiers
Opp: Tuerlinckx, Van Walle, Van den Dries
OH: Klinkenberg, Deroo, Verhanneman, Claes
MB: Verhees, Van de Voorde, Coolman
L: Derkoningen, Dejonckheere (Stuer)

Selektor: Dominique Baeyens

Izostanci/povrede/oproštaj (?): Lecat, Verschueren (?). Sve je poznato što se tiče sastava. Povredio se libero Dejonckheere, njegova zamena je Lowie Stuer. 

ITALIJA

S: Travica, Baranowicz
Opp: Zaytsev, Vettori, Sabbi
OH: Parodi, Kovar, Lanza, Randazzo
MB: Birarelli, Buti, Piano, Anzani
L: Rossini, Colaci

Selektor: Mauro Berruto

Izostanci/povrede: Beretta, Giovi (L), Maruotti. Otpadaju Sabbi ili Anzani. Otpao je Randazzo. Berruto vodi četiri blokera i 3 korektora, što znači da će Zaytsev verovatno igrati i kao OH. Zaboravio sam da bi ova selekcija bila mnogo jača da je tu Savani.

POLJSKA

S: Zagumny, Drzyzga
Opp: Wlazly, Konarski
OH: Mika, Kubiak, Winiarski, Buszek
MB: Klos, Wrona, Nowakowski, Mozdzonek
L: Ignaczak, Zatorski

Selektor: Stephane Antiga

Antiga je verovatno najomraženiji lik u Poljskoj. Otpisao je Kureka, nema ni Bartmana. 

NEMAČKA

S: Kampa, Kühner
Opp: Grozer, Schöps
OH: Fromm, Kaliberda, Schwarz, Westphal
MB: Günthör, Broshog, Andrei, Böhme
L: M. Steuerwald, Tille

Selektor: Vital Heynen

Pokušavam da skapiram ko nedostaje Švabama... To su Tischer i Collin. Bitno je da je tu Grozer jer sa njim u sastavu (a pored trenutnih sastava Bugarske i Kube) mogu do III runde sa Brazilom i Rusijom. 

SAD

S: Christenson, K. Shoji
Opp: Anderson (OH), Clark
OH: Sander, Lotman, Ciarelli, Muagututia
MB: Lee, Holt, Smith, Vogel (Opp)
L: E. Shoji, Reft

Selektor: John Speraw

Nedostaje Rooney koji je igrao sve mečeve SL. Nema ni Holmesa sa kojim bi bili još jači na MB, a igrao je neke pripremne mečeve (SL nije igrao). Priddy je povređen. Mogli su imati i bolji sastav, a zašto nemaju to zna samo Speraw. 

KUBA

S: Macias, Manzano
Opp: Cepeda (OH), Osoria (MB)
OH: Uriarte, Jimenez, Alfonso, Romero
MB: Mesa, Fiel, Chapman
L: Gutierrez

Selektor: Rodolfo Luis Sanchez Sanchez

Ništa od velikih imena, ovde su bolji od ostalih Cepeda, Mesa i Fiel. Nije mi baš najjasnije kako 12 igrača i jedan libero. 

KANADA

S: Schneider, Sanders
Opp: Schmitt, Soonias
OH: Winters, Perrin, Van Lankvelt, Hoag
MB: Simac, Duff, Verhoeff (OH), Vigrass
L: Lewis, Marshall (OH)

Selektor: Glenn Hoag

Najbolje što Kanada ima, možda pomrse račune pre svega Nemcima pa i Bugarima, što se tiče prolaska u III rundu.
Texi
Texi
Željan dokazivanja
Pristupio: 19.01.2012.
Poruka: 964
28. kolovoza 2014. u 00:23
alkatraz je napisao/la:
 to je više navijački napisano nego realno
Vidi cijeli citat


Pa sad... Posle najnovijih dešavanja to je itekako realno. 

Ova ekipa može igrati sa svakim protivnikom. Mlada ekipa koja ima kvalitet i čije vreme tek dolazi. Problem je što nema lidera, što je ekipa slaba na psihičkom planu i što selektor nije Bog zna kakav motivator (a to mladoj ekipi treba).

To ti je ekipa od sjaja do očaja i obrnuto. Mogu već posle prve faze (Poljska, Argentina) ostati bez šanse za ozbiljniji rezultat a mogu i osvojiti medalju. Oni će igrati sa Rusijom/Brazilom i izgubiće set 35-37, propustiće nekoliko set lopti i tu je već 0-3 a ne 0-1, raspašće se u naredna 2 seta. Ako dobiju taj set, postaju opasni.

Poljska, Argentina i SAD mogu imati jače sastave ali to su njihovi problemi. Sa Francuskom i Iranom je svakako 50-50, Italija najviše odgovara Srbiji (još od SRJ/SCG selekcije) od ovih jačih timova (Brazil, Rusija, Italija...). 

123
...
303132