Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

Tour de France -- Najteze iskusenje u spo

1
Caracalla
Caracalla
Dokazano ovisan
Pristupio: 09.06.2003.
Poruka: 12.827
15. srpnja 2003. u 08:05
Evo gledam Tour de France svaki dan i gledao sam ga skoro svake godine do sada, i sto ga vise gledam sve sam vise uvjeren da nema veceg i napornijeg testa u sportu od toga sto ti biciklisti prodju u tih mjesec dana. Znam da oni treniraju samo za to i da im je to jedino sto rade i gledao sam reportazu o Armstrongu koji odlazi u Francusku u 3 mjesecu i trenira po stazi zivjeci prosjacki. Vecina nas se "ispushe" za 90 minuta na nogometnom polju i biciklirati tako 30 dana je za skinuti kapu. Evo danas se taj spanjolac totalno slomio sto znaci da je sport i veoma opasan (informacija za one koji nisu znali).

Zanima me sto je za vas najvece iskusenje u sportu?
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 16.10.2002.
Poruka: 1.404
15. srpnja 2003. u 08:06
".Zanima me sto je za vas najvece iskusenje u sportu? .."

da postavim sebi cilj i da sa svojim radom taj cilj i ostvarim.

Prije 15-ak godina prestao sam se baviti aktivnim igranjem jednog loptackog sporta (zena-djeca-obaveze). Onda sam nabacio na sebe kila i morao sam pomalo trckarati kako bi skinuo kila. To mi je nakon nekoliko dana postalo dosadno, pa sam vidio grupu mladica kako trci, pliva, vozi bicikl. Pridruzio sam im se i onda su mi oni rekli da se taj sport zove triatlon ?! - I tako sam se ja, ni kriv ni duzan, poceo baviti triatlonom .

Moj cilj je tada bio da postanem "iron man", tj da otplivam 10 km (to je bilo lako, radi sporta kojim sam se bavio ranije), da odvozim biciklu 180 km( to je vec malo teze, ali sa treningom, da se odraditi i to) i na kraju otrcati maraton 42 km (e, to nisam mogao nikako). I onda sam se prezasitio i tim sportom sam se prestao baviti (kao i vecina kolega koji su u to vrijeme trenirali samnom)

Vratio sam se loptackim sportovima (Na malih barica, street basket, i divlja liga). I dan danas smo mi klapica koja se okuplja i ljeti i zimi i rekreativno se bavimo tim sportovima bez obzira na godine. Ipak ti sportovi duze traju i ne zasitim se njima. drustveni su. Ne boli kad igras za vrijeme treninga i poslije treninga. i sto je najvaznije, lakse mi je ostvariti moj zacrtani cilj.

A ovi sportovi kao triatlon, maraton,tour de france, giro d italia, jedrenje za samce oko svijeta (VOR), i razno-razni ekstremni sportovi,........itd su sportovi koji zahtjevaju nadljudske napore. ...-Obicno zavrse tragicno. Ili ti se nesto dogodi fizicki ili se razocaras u sve to i prestanes se baviti tim sportom. Svaka cast tim ljudima koji se bave tim sportovima. Najvaznije je da covjek pronadje sam sebe u sportu kojim se bavi. Ali ne volim vidjeti kad nekoga nose sa terena (bilo to rukomet, nogomet ili triatlon i tour de france).
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 21.09.2002.
Poruka: 115
21. srpnja 2003. u 03:38
Ja pratim ove godine prvi put i to samo sto je ove godine mnogo zanimljivo. Navijam protiv Amstronga znaci za onog Kazakstanca i Urliha a pre njih sam navijao za Belokija dok nije ispao. Nisam gledao sve trke... uglavnom gledm brdske posto je to zanimljivo a i zanimljivo mi je da gledam kad se oni ljudi ubacuju pored staze. Sutra ce da bude dobra trka ... nadam se da ce da pobedi jedan od mojih favorita samo da ne bude Amstrong , ne volim kad je neko mnogo dominantan.
Caracalla
Caracalla
Dokazano ovisan
Pristupio: 09.06.2003.
Poruka: 12.827
21. srpnja 2003. u 22:33
[QUOTE] Ja pratim ove godine prvi put i to samo sto je ove godine mnogo zanimljivo.
Vidi cijeli citat


Cini se da od danas vise nije zanimljivo. Vratiti se i unistiti konkurenciju poslije takvog pada. Stvarno je covjek sportas. Armstrong je ove godine proglasen sportas godine u Americi, cini mi se po treci put, a osvojiti taj naslov u tako snaznoj konkurenciji kao ovdje pored Tigera woodsa i ostalih je nevjerovatno uzimajuci u obzir da je biciklizam ovdje nepopularan i da je opasnost za vecinu Amerikanaca cak i sjesti na biciklo Nadam se da covjek osvoji i peti naslov, jer to sto on radi stvarno je za svaku pohvalu.

P.S. Spustanje niz planine pri takvim brzinama stvarno izgleda zastrasujuce na televiziji.
Caracalla
Caracalla
Dokazano ovisan
Pristupio: 09.06.2003.
Poruka: 12.827
25. srpnja 2003. u 18:14
U danasnjoj etapi Miholjevic je bio desti, 35 sekundi iza pobjednika. Nije lose! U ukupnom touru je na 50 poziciji 1h 43min iza Armstronga.

Sutra ce biti odlucen Tour de France kada Ulrich i Amstrong idu direktno jedan protiv drugoga.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 02.12.2002.
Poruka: 269
25. srpnja 2003. u 23:02
Ma sta nije lose? Odlicno!
1