undying je napisao/la:
evo da ja dam vama muskarcima jedan recept koji je
jednostavno napraviti, mislim nije nesto sto je komplikovano i sto se
pece 5 uri pa bi se i vi mogli primiti kutljace

bas sam pravio drugu iz kragujevca lik se odusevio

pa se nadam da cete ga i vi isprobati :
uzmete dva pakovanja gljiva (neka to budu sampinjoni, da ne
komplikujem, ako nadjete vrganje mogu i oni, njih bas sad ima) narezete
ih na krstice i pomijesate sa nasjeckanim lukom, pecete normalno
sampinjone sa lukom, da one puste vodu i da se krenu dinstati, to se
kvrcka nekih 20 min. dok voda ne nestane. kad nestane vode ili kad
vidite da je gotovo uzmete zutog sira (topljenog) neke cetvrt kile i
sve to fino pomijesate sa sampinjonima, da se stopi.. to moze da
posluzi kao salata uz neko meso a moze da bude glavni obrok kao sto je
meni ! ja to obozavam .
a imam ok recept i sa rizom
kuhate rizu u vodi u koju ste ubacili kokosiju ili govedju kocku,
kad vode nestane riza je gotova (zavisi od rize ali obicno je tako,
procitajte upustvo) u drugu malo propecete nasjeckani luk, ZNACI MALO,
ubacite komadice bijelog mesa i to propecete,
pred kraj pecenja dodate malo sos paradajza i sacekate kojih 5 minuta.
poslije samo to pomijesate sa rizom i dodate bijeli grah ili kukuruz u
konzervi 100grama- svejedno, sta imate i to pomijesate sa rizom i sa
mesom, to bi trebalo da bude to, posluzite naravno sa vrhnjem !
+moze se isto dodati topljenog zutog sira
to su jednostavni recepti koji ne bi trebali nikom predstavljati problem, pa ako se nekome da neka proba.
Vidi cijeli citat
Drug iz Kragujevca je vjerojatno naucio na koru od drveca, tako da si
mu servirao i sirove gljive, bio bi zadovoljan... druze komesare Und.
Inace, ovisno o ukusima, ali ja rizu obavezno kuham u dosta vode dok ne
omeksa zrno (uvijek koristim dugo zrno takozvanu azijsku ili
pakistansku rizu) i procijedim i operem pod hladnom vodom, na malo
maslinovog ulja prodinstam luk i na to bubnem iscijedjenu rizu. Ne
volim da se skasa, pa stavim malo octa da zrna ostanu razabrana, sto bi
se reklo, da svako zrno svoju politiku vodi. Dodaju se zacini po zelji
i to je to.
Ko voli kasasto, ne treba ni citati ovo gore.
To sa nestajanjem vode je suvise rizicno i to znaju raditi samo iskusni kuhari.