Kauboj je napisao/la:
Brane je napisao/la:
A ovi su se škampi
stvarno još micali kad smo ih prvi put ugledali.
Vidi cijeli citat
Iii ju.
Svašta sam u životu probao jesti, i skuhano i sirovo, i sa zemlje i iz zraka i iz mora, svakakvih okusa, tekstura, aroma, mirisa i začina, ali tu mi je granica. Kad je nešto na tanjuru, mora biti mrtvo. Apsolutno, dibidus neživo. Prana ga mora nepovratno napustiti...
Nego, zapravo sam vas htio pitati, jeste vi to bili u muzeju ili u restoranu? Sve šta se uslikali su neke skulpture, instalacije... nedoumica bi li to stavio u kutijicu od pleksiglasa pa u vitrinu ili na lančić pa ženi oko vrata... ili stani pa gledaj jel školjka ili prerađeni kukuruz i meditiraj zašto kukuruz ne bi ustvari mogao biti školjka, koja je to bit kukuruza, njegov
ding an sich...
Jesu oni vama dali tamo nešta šta se žvače i guta??
Vidi cijeli citat
Ma tko je to još vidio žive škampe glodat?

Naravno da su između trenutka našeg prvog i drugog susreta (na tanjurima) oni, škampi, prošli kroz kuhinju i razne vrste termičkih obrada. Pa što ti misliš o nama???
A što se količina i načina tiče, nisam pobornik ove vrste uživanja u hrani, a pogotovo kad me još nakon svakog drugog zalogaja nutkaju drugim vinom, ali sve što smo jučer tamo jeli bilo je vrhunsko, a zato su i bila četiri jela. Iako ni ja, a sigurno ni dama koja je sjedila do mene (

), ne bi imali ništa protiv velike teče pune škampa, a ne onako dva po dva...
Clint Eastwood: They go on and on with all this bullshit about “sanctity”—don’t give me that sanctity crap! Just give everybody the chance to have the life they want.