basketas je napisao/la:
Hajdukovac27 je napisao/la:
basketas je napisao/la:
ante_spava je napisao/la:
basketas je napisao/la:
NS je napisao/la:
basketas je napisao/la:
pijemo li sta? Evo upravo otvorio butelju vina, posip.
do negdje prije sam mislio da mogu puno piva popit, al sto mi vino ide, cudo
Vidi cijeli citat
Moze i vino, ako imas sta iz Kutjeva.
Ako ne, moze i nesto iz Iloka.
Erdut isto moze, hvala.
Vidi cijeli citat
Pod zadnje vrijeme sam iskljucivo na dalmatinskim il baranjskim vinima jer ih i sam dilam (prodajem, da me se ne shvati krivo).
Mislim uvijek kazu trebas se bavit onim sto volis.
Razmisljam ja, razmisljam reko volim pit i volim ono, a ono nije legalno u smislu biznisa + imam zenu ne bi bilo ni fino pa rekoh idem prodavat alkohol.
Zacudo ispostavilo se da vrhunski poznajem trziste i potrebe kupaca 😂
Vidi cijeli citat
Odlična vina ima baranja, tamo san baš gušta na terenu. Morat cu opet u karanac, u baranjsku kuću pojist i popit. Kakve gulaše san tamo jia, majke ti mile.
Vidi cijeli citat
Ako (kad) budes dolazio molim te mi se javi pa cu te uputit di da ides, baranjska kuca je jedan debelo ispod prosjecan restoran - samo je jedan od najrazvikanijih.
Ne znam kad sam tamo dobro jeo - za svoje standarde, zadnji put je cak bilo i dost lose.
Perkelt 3/10, fis 7/10, cobanac 7/10.
Al eto vodili goste iz Zg, oni se raspametili - kad ne znaju, ko ni vi iz Dalmacije 😁 ja se jos pravim, da, da dobro je, necu ljudima kvarit dozivljaj
Vidi cijeli citat
Meni do sad najbolji perkelt je bio u Didinom konaku.
Nisam bas gurman kao ti, al tamo mi je bas sjeo.
Ljut dobar, uh uzivao baš, ne jedem ga cesto pa nisam neki ekspert al tamo mi je baš sjeo
Vidi cijeli citat
Ono sto rade u Didinom konaku je dobro, al to za mene nije pravi perkelt.
Najbolji je u Kovac Cardi, restoran za raju, nista fensi smensi.
Sto se tice jela od rijecne ribe, takva jela moraju zadovoljit puno kriterija u startu da bi valjala.
Meni recimo kad stari stavi losu ribu u fis, a to je napravio zadnji put - jer ju je dobio i sta da radi sad s njom - mi se odmah posvadamo.
Inace smuđ je al pari svakoj drugoj ribi na svijetu, ja to fino isfiletiram, ovi moji dalmosi se podave kad im to napravim.
U restoranu ako ima "porcijas" to je milina, najbolja riba, samo onda moras cistit kosti i sl. jer dobijes cijelu ribu ma da nije neki problem jer ne sve uz kraljeznjcu, al neki ni to ne vole.
Meni je Šaran najdraza riba iako obozavam sve ribe i rijecne i morske.
Bas sam nedavno poceo eksperimentirat jer u metrou nema sta nema, tako da kupujem i kuvam sto nikad ni vidio nisam.
Za smuđa moran priznat da mi je odličan na gradela, a šaran mi je odličan na rašljama kad se ocidi s njega masnoća, al fiš mi nije drag, nekako mi blago drukčiji okus ima mast od riječne ribe nego od morske, a to u fišu osjetin masu. A jea sam perkelt, to je ono ka paprikaš od pivca? Ako san dobro zapamtia, to mi je bilo dobro. Al gulaše san uvik jedva čeka na repertoar, pogotovo šta atipično za dalmatinca volin dosta ljutu spizu.