Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

Pivo i Hrana

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 21.606
07. listopada 2022. u 15:19

YosemiteSam je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Kupio sam teleći ribeye i sad gledam kako ga napravit i uopće nema ništa pod tim imenom, osim što izaci ponudu iz Metroa za taj komad mesa - gdje sam ga i ja kupio.

 

Ništa ne izbaci ni kad upišem - Veal Ribeye, pretpostavljam da je to ovaj dio veal chops, tako mi izgleda. Inače sam uvijek kupovao šnice od telećeg buta, teleći vrat i koljenicu (mislim da drugo nisam) pa mi je ovo "novo". A ništa, radit ću ga danas kao neki "steak" tako izgleda, vidim da mogu i ti teleći "chopsi" bit sirovi što mi paše i to je to.

 

Cijena prava sitnica - 350 kn za 1.8 kg.

Vidi cijeli citat

To je cijeli komad od 1.8kg i planiraš ga peći u komadu?

Vidi cijeli citat


Da, komad je bio 1.8 kg, a drugo - ne, podjelio sam ga na tri dijela po 600g i dns sam napravio tri steaka po cca. 200g.

 

Pravio sam ih kao i standardni steak, nekih 8 minuta pa koju minutu u maslacu.

 

Bilo je super, meso se topilo. Ostala dva dijela sam stavio u duboko...

Kako misliš ne može?
YosemiteSam
YosemiteSam
Potencijal za velika djela
Pristupio: 24.06.2022.
Poruka: 1.991
07. listopada 2022. u 15:23

basketas je napisao/la:

YosemiteSam je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Kupio sam teleći ribeye i sad gledam kako ga napravit i uopće nema ništa pod tim imenom, osim što izaci ponudu iz Metroa za taj komad mesa - gdje sam ga i ja kupio.

 

Ništa ne izbaci ni kad upišem - Veal Ribeye, pretpostavljam da je to ovaj dio veal chops, tako mi izgleda. Inače sam uvijek kupovao šnice od telećeg buta, teleći vrat i koljenicu (mislim da drugo nisam) pa mi je ovo "novo". A ništa, radit ću ga danas kao neki "steak" tako izgleda, vidim da mogu i ti teleći "chopsi" bit sirovi što mi paše i to je to.

 

Cijena prava sitnica - 350 kn za 1.8 kg.

Vidi cijeli citat

To je cijeli komad od 1.8kg i planiraš ga peći u komadu?

Vidi cijeli citat


Da, komad je bio 1.8 kg, a drugo - ne, podjelio sam ga na tri dijela po 600g i dns sam napravio tri steaka po cca. 200g.

 

Pravio sam ih kao i standardni steak, nekih 8 minuta pa koju minutu u maslacu.

 

Bilo je super, meso se topilo. Ostala dva dijela sam stavio u duboko...

Vidi cijeli citat

Pod 8 min misliš 4 min jedna strana 4 min druga ili? 

Maslac  rastopljen sa steakom pa zaljevan?

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 21.606
07. listopada 2022. u 15:36

YosemiteSam je napisao/la:

basketas je napisao/la:

YosemiteSam je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Kupio sam teleći ribeye i sad gledam kako ga napravit i uopće nema ništa pod tim imenom, osim što izaci ponudu iz Metroa za taj komad mesa - gdje sam ga i ja kupio.

 

Ništa ne izbaci ni kad upišem - Veal Ribeye, pretpostavljam da je to ovaj dio veal chops, tako mi izgleda. Inače sam uvijek kupovao šnice od telećeg buta, teleći vrat i koljenicu (mislim da drugo nisam) pa mi je ovo "novo". A ništa, radit ću ga danas kao neki "steak" tako izgleda, vidim da mogu i ti teleći "chopsi" bit sirovi što mi paše i to je to.

 

Cijena prava sitnica - 350 kn za 1.8 kg.

Vidi cijeli citat

To je cijeli komad od 1.8kg i planiraš ga peći u komadu?

Vidi cijeli citat


Da, komad je bio 1.8 kg, a drugo - ne, podjelio sam ga na tri dijela po 600g i dns sam napravio tri steaka po cca. 200g.

 

Pravio sam ih kao i standardni steak, nekih 8 minuta pa koju minutu u maslacu.

 

Bilo je super, meso se topilo. Ostala dva dijela sam stavio u duboko...

Vidi cijeli citat

Pod 8 min misliš 4 min jedna strana 4 min druga ili? 

Maslac  rastopljen sa steakom pa zaljevan?

Vidi cijeli citat


Da i da.

Kako misliš ne može?
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 21.606
07. listopada 2022. u 15:37

Jbg nisam slikao...

Kako misliš ne može?
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 21.606
07. listopada 2022. u 15:40

 

https://popusti.njuskalo.hr/akcija/teleci-ribeye-metro-chef-1-kg-630203

 

Evo o ovakvom se komadu mesa radi tj. to je to što sam uzeo.

Kako misliš ne može?
YosemiteSam
YosemiteSam
Potencijal za velika djela
Pristupio: 24.06.2022.
Poruka: 1.991
08. listopada 2022. u 21:46

basketas je napisao/la:

YosemiteSam je napisao/la:

basketas je napisao/la:

YosemiteSam je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Kupio sam teleći ribeye i sad gledam kako ga napravit i uopće nema ništa pod tim imenom, osim što izaci ponudu iz Metroa za taj komad mesa - gdje sam ga i ja kupio.

 

Ništa ne izbaci ni kad upišem - Veal Ribeye, pretpostavljam da je to ovaj dio veal chops, tako mi izgleda. Inače sam uvijek kupovao šnice od telećeg buta, teleći vrat i koljenicu (mislim da drugo nisam) pa mi je ovo "novo". A ništa, radit ću ga danas kao neki "steak" tako izgleda, vidim da mogu i ti teleći "chopsi" bit sirovi što mi paše i to je to.

 

Cijena prava sitnica - 350 kn za 1.8 kg.

Vidi cijeli citat

To je cijeli komad od 1.8kg i planiraš ga peći u komadu?

Vidi cijeli citat


Da, komad je bio 1.8 kg, a drugo - ne, podjelio sam ga na tri dijela po 600g i dns sam napravio tri steaka po cca. 200g.

 

Pravio sam ih kao i standardni steak, nekih 8 minuta pa koju minutu u maslacu.

 

Bilo je super, meso se topilo. Ostala dva dijela sam stavio u duboko...

Vidi cijeli citat

Pod 8 min misliš 4 min jedna strana 4 min druga ili? 

Maslac  rastopljen sa steakom pa zaljevan?

Vidi cijeli citat


Da i da.

Vidi cijeli citat

2 min jedna pa 3 min druga pa opet 2 prva pa druga 1...tu tajnu mi je otkrio kuvar s kojim sam radio, biftek 6-12 sati odleži ramstek od 12-24. Uvik bude dobro.

markoli
markoli
Moderator
Pristupio: 08.08.2009.
Poruka: 17.159
09. listopada 2022. u 13:50

Nije mesina, ali dobro za neku tekmu i sl. Uglavnom neki dan na TV-u naletio na Lidiju Bastianich i neki recept za pogaču s ricotta sirom, porilukom i lukom. Izgledalo je odlično pa sam probao doma napraviti i mogu reći da je baš dobro ispalo. Taj poriluk je odlična kombinacija s ricottom. Moje preporuke.

Recept za tijesto: https://lidiasitaly.com/recipes/pizza-dough-2/

Recept za punjenje: https://lidiasitaly.com/recipes/pizza-rolls-ricotta-leeks/

Video (normativi su malo drugačiji nego na receptu, pa sam pratio po videu): https://www.youtube.com/watch?v=QxjYy8_bSEo

"A winner is someone who recognizes his God-given talents, works his tail off to develop them into skills, and uses these skills to accomplish his goals." - Larry Bird
zwizdan007
zwizdan007
Dokazano ovisan
Pristupio: 11.04.2013.
Poruka: 11.150
09. listopada 2022. u 13:54

Jučer san bio u Gabreka u Samoboru, vepar sa njokima i brusnicom je vrh!

 

PS

Prodojen uje 😁

#JeSuisML10 #DoćuJaGori // Prgava Familija ˃ HNS famiGLia // Dalmacija kuća od tri brata: Vlaha, Duje i Donata❤️💙
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 21.606
09. listopada 2022. u 14:07

zwizdan007 je napisao/la:

Jučer san bio u Gabreka u Samoboru, vepar sa njokima i brusnicom je vrh!

 

PS

Prodojen uje 😁

Vidi cijeli citat


Bio nedavno sa ženom - jeo puricu s mlincima, ona jetricu.

 

Dobro je bilo...

Kako misliš ne može?
šef
šef
Mali dioničar
Pristupio: 18.06.2011.
Poruka: 5.064
10. listopada 2022. u 07:25

Koristi li tko ove friteze na vrući zrak? Kak se tu priprema hrana, ima li smisla nabavljati?

Growing up means choosing how you're gonna live your life.