Pivo i Hrana

chercc
chercc
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.03.2005.
Poruka: 19.942
04. prosinca 2024. u 06:09

Neradnik je napisao/la:

Ima li razlike između plinske i električne peći? 

Ja se razmišljam da kupim, a nisam ljubitelj plina pa sam mislia uzet električnu. Ima li netko iskustva s njima?

Vidi cijeli citat

Ja imam G3ferrari električnu i sad ovu več drugu plinsku a nikad nisam bio ljubitelj plina, čak sam razmiṣ̌ljao, da uzmem peletnu peč za pizze ali mi je drago, da sam ovo probao. Doduše ona g3 košta dobrih 100 eura a ova 4 puta više pa je neka razlika očekivana.

Neznam objasnit, jednostavno bolje ispadne pizza.

http://ilovecocktails.si/
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.899
04. prosinca 2024. u 08:05

Stefan84 je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Rekao sam svojima da za sljedeci rodendan zelim takvu neku pec 😁

Vidi cijeli citat

 

pec ima veze. ali najveca tajna pizze je tijesto. 

 

potrebno i dobar pec ali i tijesto. a taj recept tijesto je jako tesko dobiti od lokalni pizza restoran. nemoguce. pitao sam jednom ali ocekivano bez uspek.

Vidi cijeli citat


O tome ne znam nist, al sam voljan naucit

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.899
04. prosinca 2024. u 08:06

NS je napisao/la:

Uvazeni basketas. Ajd, ja volim te tvoje postove odi ( pogotovo sa slikama ), ni ne krijem. Svi to znaju. 

Jesi ti svestan koliko i svi drugi uvazeni forumasi vole to?  

Brzo se zivi, nema se vremena. Ne zameram. Ali kad god mozes,..

hebiga...nalepi nesto...

Vidi cijeli citat


Imam vec tri jela, samo da dohvatim vremena, al sto duze ne postam to vise materijala imam 😁

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
SSG79
SSG79
Potencijal za velika djela
Pristupio: 08.04.2014.
Poruka: 3.781
05. prosinca 2024. u 18:11

Ja sam imao Ooni Kodu 16 na plin, a sad imam Effeuno na struju koji ide do 509C.

Kod ove na plin problem je jer ju ne smiješ baš koristiti unutra pa je na zimu teže doći do željene temperature, moraš okretati pizzu često (kod cherca to nije slučaj i to je super),

U električnoj pizza se peće ravnomjerno, ubaciš, izvadiš za 60-70 sekundi

Obje pećnice trebaju 20-25 minuta da postignu temperaturu 420-480C. S tim temperaturama se igram. 

Ne postoji razlika kod ispećene pizze ako se tjesto priprema na isti načlin. Koristim isključivo 00 tijesto, Caputo ili Petru, jer oni podržavaju visoke temperature i fermentiram 48 sati u frižideru. Pizza se peće max 70 sekundi tako da priča o dimljenosti nečega što dolazi od plina, a i od krušne peci su gluposti jer da bi se nešto dimilo onda mora dugo stajati na dimu, kao što to radim u smokeru. Ne vidim smisao dimljenja pizze. 

Pizza iz krušne peći je mit koji se prodaje godinama od kad su postale popularne velike bilboard reklame.uz cestu

"Vito Iacopelli" kanal na jubitou to zorno prikazuje jer lik je koristio hrpu pećnica i uvijek je dobijao isti rezultat samo zato jer je napravio tijeto 

Dakle najbitnije je da temperatura na kamenu može doći do nekih 450C, nebitno je koji je izvor energije

Majstor smora
Stefan84
Stefan84
Dokazano ovisan
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 15.308
06. prosinca 2024. u 00:33

restoran ili kuci vikendu. sta spremate gurmani.

Rukometni Profesor
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.899
06. prosinca 2024. u 09:00

Janjetina u nedjelju, a za subotu ćemo vidjet.

 

Danas neki homemade fast food, petak je.

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
dossantosleite
dossantosleite
Željan dokazivanja
Pristupio: 13.03.2023.
Poruka: 489
06. prosinca 2024. u 09:03

U nas je nediljom najcesce teletina s krompirima iz pecnice, suboton probamo uvik da je nesto na kasiku; variva, gulasi i slicno. Priko tjedna ko sta stigne 

Kunemo se u te, kad nas u svit bace.
Ante
Ante
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.12.2020.
Poruka: 3.150
06. prosinca 2024. u 09:53

Petak je. Post. Tko preživi, pričat će. Ako uopće netko može preživjeti uz fiš, perkelt od soma, brudet, bakalar, šarana na rašljama, pohani oslić, skušu na žaru, pečenu pastrvu, srdele, papaline, tunjevinu, lignje, dagnje, plodove mora, krumpir salatu, pomfrit, rižu, lepinjice, tačke, tijesto s makom i orasima…

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.899
06. prosinca 2024. u 10:02

Ante je napisao/la:

Petak je. Post. Tko preživi, pričat će. Ako uopće netko može preživjeti uz fiš, perkelt od soma, brudet, bakalar, šarana na rašljama, pohani oslić, skušu na žaru, pečenu pastrvu, srdele, papaline, tunjevinu, lignje, dagnje, plodove mora, krumpir salatu, pomfrit, rižu, lepinjice, tačke, tijesto s makom i orasima…

Vidi cijeli citat


Nemrs 9 kao kazu postimo, reko ja nisam postio ubio sam se ko svinja u fišu 47

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
Ante
Ante
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.12.2020.
Poruka: 3.150
06. prosinca 2024. u 10:36

basketas je napisao/la:

Ante je napisao/la:

Petak je. Post. Tko preživi, pričat će. Ako uopće netko može preživjeti uz fiš, perkelt od soma, brudet, bakalar, šarana na rašljama, pohani oslić, skušu na žaru, pečenu pastrvu, srdele, papaline, tunjevinu, lignje, dagnje, plodove mora, krumpir salatu, pomfrit, rižu, lepinjice, tačke, tijesto s makom i orasima…

Vidi cijeli citat


Nemrs 9 kao kazu postimo, reko ja nisam postio ubio sam se ko svinja u fišu 47

Vidi cijeli citat


Ako je ovo gore post, onda ja praktički postim cijeli život... :)