Pivo i Hrana

Eastside88
Eastside88
Potencijal za velika djela
Pristupio: 14.12.2021.
Poruka: 1.015
25. lipnja 2025. u 15:06

lampard8 je napisao/la:

Po ovim vrucinama je hladno bezalkoholno pivo odlicna stvar. I dalje osvjezavajuce, okus pive, a mozes ih popit i 2-3 bez da te udari alkohol po ovom suncu. 

Vidi cijeli citat

Kakvo bogohuljenje......🙃

Konfuzije
Konfuzije
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 20.11.2004.
Poruka: 24.125
25. lipnja 2025. u 15:13

da_ka je napisao/la:

nisam pivopija, eventualno poslije košnje ili na 35+, je li točeno puno bolje, ukusnije od flaširanog?

Vidi cijeli citat


Generalno je kvalitetnije i svježije od piva u boci, ali puno ovisi i o točioniku te kako se održava. U biti ista priča kao s kavom.

 

p.s. bezalkoholno pivo je nešto s čim sam se ovdje naučio živjeti - zakon kaže da nema alkohola za volanom, a ne piju mi se uvijek limunade i mineralne. Ono što je dobro je da su Čehoslovaci jako dobri u kuhanju bezalkoholnog, razlika u okusu je minimalna.

227398
provincijalac
provincijalac
Potencijal za velika djela
Pristupio: 30.08.2024.
Poruka: 1.170
25. lipnja 2025. u 15:24

basketas je napisao/la:

Vahirua je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Vahirua je napisao/la:

Da demistificiramo cijene "na moru".

Jeben mu život jel problem maknit se sa rive/centra grada/plaže i popit točeno za 2-3eura i pizzu za 7-8 eura a ne preplaćivat to tri puta.

Kod mene imaš pizzu za 20e i za 7. Imaš kavu za 3 eura i za 1.50

Vidi cijeli citat


Kad dodem na more onda sjednem u prvo sto mi je do hotela/apartmana, ne istrazuje mi se bas, jos manje hoda il ne daj boze vozi po "moru". Za jest, istrazim.

 

U St odem par puta u kaf, kad sam dole i nigdje nije jeftino, ima samo prihvatljivo i manje prihvatljivo.

 

Točeno (il bilo koje pivo) za 2€ to Vahi više nema ni po slavonskim selima.

 

Samo ljudi ne percipiraju dobro euro, da ti je recimo 14 kn i 20 kn rekao bi jebote razlika, sad kad je nešto 2 i 2.7, 99% ljudi kaze, a to je isti kurac.

Vidi cijeli citat

Nije blesav mađarski varaždinac kad se raspita prvo :)

Znam da ti je tako najzgodnije, ali vod računa da je većini gostiju tako najzgodnije šta dovede do cijene kakva je, a o ekonomiji bar tebi ne moram.

Di god dođeš, ako je strogi centar, neka ekskluzivna lokacija, plaža ili pogled na more, tu je i - cijena.

Ništa osobno, samo trenutno traje faza priče o cijenama na obali u mainstream medijima pa sam malo osjetljiv🤣

Vidi cijeli citat


Ma sve uredu, nek je informacija.

 

Ne mogu ja ni govorit za sva mjesta, al kazem u ST je sve solidno skuplje, a isto ne idemo na rivu il ne znam di, ak idemo budemo tamo na Splitu 3 (valjda 47).

 

O hrani sam pisao lani, ako se dobro sjecam cijene su bile odlicne, ne da mi se sad trazit post.

Vidi cijeli citat
U Splitu na Matejuški Karlovačko u limenci 1,25 eura (akcija), samo moraš preko u Tommyja po njega 🙂 Lokacija s najljepšim pogledom i domaćim svijetom. 

Stefan84
Stefan84
Dokazano ovisan
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 15.135
25. lipnja 2025. u 15:47

basketas je napisao/la:

Kupio goveđi biftek, top klasa od mesa - za mene ne moze puno bolje.

 

Ocistio ga od zilica, sutra ga spremam s tikvicama, nabacim koju (kad smo neki dan rostiljali fotogrsfirao sam, al nisu bile dobre slike pa nisam kačio).

Vidi cijeli citat


usa grill klasik. oni bas vole biftek i slice od 300 grama i rostilj.

 

mene je okej ali svakako ne bolji od entrecote i beef tenderloin. beef file. 40 euro 1 kilo u svedska. cisto meso. mozes ih kupiti marinirani gotovi za rostilj.

 

dobro ide sa pomfri i dobar sos.

 

 

[uredio Stefan84 - 25. lipnja 2025. u 15:49]
Rukometni Profesor
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.681
25. lipnja 2025. u 17:29

provincijalac je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Vahirua je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Vahirua je napisao/la:

Da demistificiramo cijene "na moru".

Jeben mu život jel problem maknit se sa rive/centra grada/plaže i popit točeno za 2-3eura i pizzu za 7-8 eura a ne preplaćivat to tri puta.

Kod mene imaš pizzu za 20e i za 7. Imaš kavu za 3 eura i za 1.50

Vidi cijeli citat


Kad dodem na more onda sjednem u prvo sto mi je do hotela/apartmana, ne istrazuje mi se bas, jos manje hoda il ne daj boze vozi po "moru". Za jest, istrazim.

 

U St odem par puta u kaf, kad sam dole i nigdje nije jeftino, ima samo prihvatljivo i manje prihvatljivo.

 

Točeno (il bilo koje pivo) za 2€ to Vahi više nema ni po slavonskim selima.

 

Samo ljudi ne percipiraju dobro euro, da ti je recimo 14 kn i 20 kn rekao bi jebote razlika, sad kad je nešto 2 i 2.7, 99% ljudi kaze, a to je isti kurac.

Vidi cijeli citat

Nije blesav mađarski varaždinac kad se raspita prvo :)

Znam da ti je tako najzgodnije, ali vod računa da je većini gostiju tako najzgodnije šta dovede do cijene kakva je, a o ekonomiji bar tebi ne moram.

Di god dođeš, ako je strogi centar, neka ekskluzivna lokacija, plaža ili pogled na more, tu je i - cijena.

Ništa osobno, samo trenutno traje faza priče o cijenama na obali u mainstream medijima pa sam malo osjetljiv🤣

Vidi cijeli citat


Ma sve uredu, nek je informacija.

 

Ne mogu ja ni govorit za sva mjesta, al kazem u ST je sve solidno skuplje, a isto ne idemo na rivu il ne znam di, ak idemo budemo tamo na Splitu 3 (valjda 47).

 

O hrani sam pisao lani, ako se dobro sjecam cijene su bile odlicne, ne da mi se sad trazit post.

Vidi cijeli citat
U Splitu na Matejuški Karlovačko u limenci 1,25 eura (akcija), samo moraš preko u Tommyja po njega 🙂 Lokacija s najljepšim pogledom i domaćim svijetom. 

Vidi cijeli citat


Tamo sam jednom usao, izasao 45 min kasnije kolika je guzva bila.

 

Mislio sam na kafice, trgovine znaju imat okej cijene

"Can they do it on a cold, rainy night in Stoke?"
chercc
chercc
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.03.2005.
Poruka: 19.935
26. lipnja 2025. u 18:53

da_ka je napisao/la:

nisam pivopija, eventualno poslije košnje ili na 35+, je li točeno puno bolje, ukusnije od flaširanog?

Vidi cijeli citat

Točeno pivo je najbolje, kvaliteta piva ti ide: točeno, limenka, flaširano, plastika.

Točeno naravno samo gdje prodaju dovoljno pive, da se redovno mjenja bačva i da se redovno održava sistem za točenje.

Krača linija od bačve do pipe, lakše i bolje za održavanje. Naravno imaš više različitih sistema, imaš klasično točeno (bačva se ne hladi, nego ju hladi sistem, možeš priklopit novu i odma je hladna), onda imaš david sistem (tu imaš dvije bačve u "hladnjaku" ispod pipe, kad se jedna isprazni, mjenjaš drugom, koja je ohlađena, moraš stavit odma novu u taj hladnjak, jer treba nekih 6 sati, da se ohladi, ak prodaš dosta pive, ovaj sistem nije ok, ali dobar je za one koji žele točeno ali nisu sigurni koliko če ga prodat + dobra stvar je, kod svake bačve se mjenja cjev koja ide do pipe, i nema čiščenja), treči sistem ti je carlsbergov/tuborgov patent, gdje ti je vakumski sistem, bačva je napravljena od plastike i nije toliko gazirano pivo, meni osobno najlošije točeno.

Imaš i te male sisteme ala blade, sub i slično ali ono je više za domaču upotrebu, ajde blade je heineken prodao svakom kojem je mogao uvalit u kafanu, ali računice nema, odnosno po današnjim cjenama pive u ugostiteljstvu čak i ima.

Znam, da če sad dosta ljudi napisat, otkud mi to, da je limenka bolja od stakla, ali ima logike prije svega, jer kroz limenku ne ide svjetlo i nije toliko važno, kako se posprema. Za plastiku valjda nema potrebe pisat zakaj je najlošija opcija.

Evo malo informacija od nekoga ko je bio dugo u branši😁.

http://ilovecocktails.si/
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.681
26. lipnja 2025. u 19:54

zasto je limeka ispred boca?

 

Meni je pivo iz boce uvijek, okusom, ispred limenke.

"Can they do it on a cold, rainy night in Stoke?"
SSG79
SSG79
Potencijal za velika djela
Pristupio: 08.04.2014.
Poruka: 3.743
26. lipnja 2025. u 21:29

Napisao je čovjek zašto. Zato što nema utjecaja svjetlosti.

Druga stvar pivo od pakiranja do otvaranja limenke ili boce mora biti u hladnom lancu "cold chain" a to niti jedno naše komercijalno pivo nije, već većinom u zelenim bocama stoji na suncu. Doduše, to niti nije pivo nego splačine od kukuruzne krupice, ali na to je narod navikao.

I to kažem ja koji sam danas popio svoje 3153., 3154. i 3155. različito pivo. Jest da je indijsko smeće, ali ipak je broj...

Majstor smora
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 9.821
26. lipnja 2025. u 21:51

basketas je napisao/la:

zasto je limeka ispred boca?

 

Meni je pivo iz boce uvijek, okusom, ispred limenke.

Vidi cijeli citat


Meni zato sto sam neopevana lencina. 

Treba te gajbe odneti u market da dobijes pare nazad. I doneti nove.

Limenke su lagane, potrpas i u kesu, ubacis u aparat, i 25 centi nazad po komadu. 

Uglavnom imam dve gajbe piva, ali kupujem i limenke. 

Guinness mi bolji u limenci od flase. 

Zbog kuglice, pena mi nekako cvrsca. 

Najbolji je toceni na ostrvu ( otoku ). 

Pena lagano drzi novcic.

Pilsner Urquell mi bolji u flasi ( maloj, jel ), ovaj u limenci onako. Nije me odusevio 

Najbolji je toceni u cehi, tu nema spora. 

 

 

 

Vratite Lea i Pota.
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.681
27. lipnja 2025. u 00:01

SSG79 je napisao/la:

Napisao je čovjek zašto. Zato što nema utjecaja svjetlosti.

Druga stvar pivo od pakiranja do otvaranja limenke ili boce mora biti u hladnom lancu "cold chain" a to niti jedno naše komercijalno pivo nije, već većinom u zelenim bocama stoji na suncu. Doduše, to niti nije pivo nego splačine od kukuruzne krupice, ali na to je narod navikao.

I to kažem ja koji sam danas popio svoje 3153., 3154. i 3155. različito pivo. Jest da je indijsko smeće, ali ipak je broj...

Vidi cijeli citat


Preletio preko posta i napisao pitanje, isprika kolegi

"Can they do it on a cold, rainy night in Stoke?"
  • Najnovije
  • Najčitanije