Pivo i Hrana

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 21.08.2021.
Poruka: 2.268
11. veljače 2022. u 10:18

Anadolu Efes je napisao/la:

Tko je pisao ovdje o CBD ulju? Vidim imaju razni postotci, koji je preporucen? 😁

Vidi cijeli citat

ja se bavim uzgojem industrijske konoplje (sorte s EU liste - Carmagnola i Tiborszallasi). Prodajem cvjetove, čaj i ulje koje sam izrađujem. Znači to je craft ulje kakvo nećeš naći u nekim trgovinama tipa Garica, Hemps, GreenDream, LaCanntina itd. Ulje kakvo mi radimo je metodom RSO (Rick Simpson Oil). Metodu je izmislio čuveni Rick Simpson (pogledaj ga s Mišakom Na rubu znanosti). Znači cvijet zajedno s lišćem i grančicama se namače u otapalu koje može biti 96% etanol, 99% izopropanol ili medicinski benzin. Ovo da se cvijet zajedno s lišćem i grančicama namače znači da je ulje punog spektra odnosno otapalo osim kanabinoida iz biljke izvlači i klorofil i druge komponente, što znači da je to craft ulje malo gorče zbog klorofila. Trgovci tipa Garica i ostali koje sam naveo prodaju ulje izrađeno metodom superkritičnog CO2 i radi se od CBD izolata i većinom je broad spectrum odnosno sastoji se od CBD-a, a ostali kanabinoidi su samo u tragovima za razliku od full spectruma u kojem su sastojani svi kanabinoidi iz biljke. Nakon što se biljka namoči 2-3 minute u otapalu (ne bi trebalo duže otapati jer onda povuče baš previše klorofila i bude užasno gorko), tada se iscjedi kroz gazu i filtrira se kroz filtere za kavu. Kada se tekućina profiltrirala kroz filtete slijedi kuhanje u kuhalu za rižu (da, puno je bolje u kuhalu za rižu da nebi zagorilo), kada se kuhalo prebaci s kuhanja na grijanje (znači da je ostalo malo tekućine) tada se dodaje 3-4 kapi (doslovno kapi) vode i kada se čuje pucketanje tih kapljica vode to znači da je sav alkohol ispario i da je proizvod praktički spreman. Znači dobili smo pastu od 80ak% CBD-a koju poslije miješamo s uljem kako bi dobili određen postotak (3-5-8-10-20%). Mi kao carrier koristimo ulje hladno prešanih sjemenki konoplje odnosno konopljino ulje (važno je znati razliku između CBD ulja i konopljinog ulja). 

E sad kad sam ti objasnio ono što te možda i ne zanima, možemo preći na ono što si pitao. Znači ne postoji univerzalni postotak CBD-a u ulju da bi se preporučilo. Postoji dosta faktora koji utječu na to koliko bi određena osoba trebala uzimati ulja i od koliko posto CBD-a. Važno je znati kakvo je tvoje opće fizičko stanje, koje tegobe želiš rješiti, koliko imaš kila te jesi li početnik u konzumiranju ulja ili si već razvio imunost na ulja s manjim postotkom CBD-a. Netko počne s jačom dozom, pa poslije smanjuje, netko počne sa slabijom pa poslije pojačava, ovisno o tome kako djeluje na tebe i kako se osjećaš. Npr. bočica od 10 ml sadrži oko 200 kapi. Ako na pakiranju piše da bočica sadrži 1000 mg CBD-a, računica pokazuje da svaka kap ima oko 5 mg CBD-a.

Sad, ako ti ulje treba npr. za neke blaže simptome kao što su problemi s probavom, dosta ti je ulje od 3%, 2x 3 kapi na dan. Znači 6 kapi dnevno. Govorim ovo ako si početnik u konzumiranju ulja. Po meni je najbolje da kreneš s 5% uljem, 3 kapi ujutro i 3 navečer (satak prije spavanja) i onda vidiš kako djeluje te treba li pojačati ili smanjiti dozu. Važno je naviknuti organizam na CBD, odnosno kontinuirano koristiti, a ne samo kada te nešto ajmo reći zaboli. Što se duže i u kontinuitetu koristi to će rezultati biti bolji. Uglavnom, kreni s takvim dozama, ako je previše smanji, važno je da osluškuješ svoje tijelo.

Ne želim reklamirati svoje proizvode tu na topicu, ali ukoliko ti treba još pokoji savjet ili želiš preporuku gdje kupiti, možeš mi se slobodno obratiti.

Anadolu Efes
Anadolu Efes
Mali dioničar
Pristupio: 08.04.2011.
Poruka: 9.337
11. veljače 2022. u 10:28

Vau, hvala puno. Zanimljivo stivo, pocet cu onda s 5%.

Za Dinamo bez Mamica!!
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 13.03.2021.
Poruka: 5.986
11. veljače 2022. u 12:09

[uredio Baldwin IV - 11. veljače 2022. u 12:09]
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.333
11. veljače 2022. u 20:19

Anadolu Efes je napisao/la:

Vau, hvala puno. Zanimljivo stivo, pocet cu onda s 5%.

Vidi cijeli citat


I meni zanimljivo, podrska 🤗

Vratite Lea i Pota.
RokoLeni55
RokoLeni55
Željan dokazivanja
Pristupio: 28.01.2022.
Poruka: 232
11. veljače 2022. u 20:22

NS je napisao/la:

Anadolu Efes je napisao/la:

Vau, hvala puno. Zanimljivo stivo, pocet cu onda s 5%.

Vidi cijeli citat


I meni zanimljivo, podrska 🤗

Vidi cijeli citat


Takoder,kada jednog dana odlucim za kupnju javim se 

U radosti i u bijesu ,uvijek vjerni bijelom dresu
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 28.10.2017.
Poruka: 8.505
12. veljače 2022. u 16:53

Prijatelji, kako sam i obećao šaljem vam sliku mog rođendanskog čobanca.

 

[uredio Magnus Jernemyr - 12. veljače 2022. u 16:53]
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.249
19. veljače 2022. u 10:24

Radim danas gurmanske pljeskavice, inače nisam baš nešto lud za tim (čevapi mama kad je upitanju mljeveno-roštiljsko mesto), al vidim da je dost populatno (online i to) i svi to rade pa reko idem i ja probat. 

 

Dvoumim se dal da odem po somun ili da napravim neki pomfri uz to, siguran sam samo da ću pojest tonu luka 32

Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.333
19. veljače 2022. u 11:28

basketas je napisao/la:

Radim danas gurmanske pljeskavice, inače nisam baš nešto lud za tim (čevapi mama kad je upitanju mljeveno-roštiljsko mesto), al vidim da je dost populatno (online i to) i svi to rade pa reko idem i ja probat. 

 

Dvoumim se dal da odem po somun ili da napravim neki pomfri uz to, siguran sam samo da ću pojest tonu luka 32

Vidi cijeli citat


Somun plz 🤗...lajk za luk...

Vratite Lea i Pota.
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.249
19. veljače 2022. u 15:33

 

Somun presudio, ma nisam fan pomfrija, al žena to više voli pa sam se dvoumio.

 

Vrhunski bilo, sutra mi dolaze gosti pa ću i ja radit neku verziju svog čobanca koji će zapravo bit gulaš.

 

Nije mi se dalo do mesnice pa sam povadio šta imam doma, bit će malo neobična kombinacija ( @Magnus Jernemyr) : srnetina, vratina i imam neki komad teletine od noge 47 al mora valjat i prilog - neki polu-široki rezanci, to isto imam doma + tona povrća (luk, mrkva, češnjak).

 

Ako ne zaboravim nabacim i tu sliju.

Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.249
19. veljače 2022. u 15:38

Ps sad sam tek vidio sliju.

 

Ovo je zapravio "tek" polovica somuna (izrezana na četvrtine), ma da iz kuta izgleda kao da ima tona kruha, a luka izgleda malo, a narezao sam dve solidne "ljutike".

 

32

Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
  • Najnovije
  • Najčitanije