Pivo i Hrana

ARIZIN
ARIZIN
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.07.2012.
Poruka: 13.993
16. listopada 2021. u 20:23

Kao klinac sam se učlanio u vatrogasce te išao par godina na natjecanja jer se uvijek dobro jelo, kobasice su pogotovo odlične bile i ovaj senf. 

Mislim da bi trebalo naljepiti Tomaševića gore na vrh, da postane brend 😁

NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.317
17. listopada 2021. u 08:11

Senf ide jedino uz kobaje.

Dal Hot Dog, dal Cabanossi.

Mizda, ali mozda, uz neki sendvic.

Bez toga nema nista.

Uz bilo sta drugo...nije to to...

Vratite Lea i Pota.
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.244
17. listopada 2021. u 08:57

NS je napisao/la:

Senf ide jedino uz kobaje.

Dal Hot Dog, dal Cabanossi.

Mizda, ali mozda, uz neki sendvic.

Bez toga nema nista.

Uz bilo sta drugo...nije to to...

Vidi cijeli citat


Slažem se da je prvi (bold) način ultimativan, ali ipak ne do kraja 9

 

Meni senf da recimo odličan okus kad radim neku tijesteninu pa vrhnje za kuhanje (što radim vrlo rijetko, al je fino kad napravim) i evo danas ću navečer radit gulaš od divljači - sigurno ću stavit dost senfa, već i jesam u marinadu, jučer.

 

 

Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 12.02.2021.
Poruka: 1.964
17. listopada 2021. u 09:01

Senf je odličan kao prilog uz pileće bijelo, da mu nešto malo okusa kada jedeš zajedno  😅

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.244
17. listopada 2021. u 09:03

ARIZIN je napisao/la:

Kao klinac sam se učlanio u vatrogasce te išao par godina na natjecanja jer se uvijek dobro jelo, kobasice su pogotovo odlične bile i ovaj senf. 

Mislim da bi trebalo naljepiti Tomaševića gore na vrh, da postane brend 😁

Vidi cijeli citat


Oduvijek volim kobaje i svježe i sušene, a i po načinu pripreme - pečene, žar, dinstane, roštiljke, sve, no tek sam ih prije 2-3 godine počeo baš istinski cijenit 47

 

Donio mi stari od nekog lika iz Vinkovaca domaćih, al onih prvih, svježih, znači debljina ajmo-reć kako je x2 kranjske i samo se uvali u bijelo il crno vino (mislim možeš i na druge načine, al tako su nam rekli da radimo i valja) 10 min s jedne, 5 s druge i gotovo.

 

Uz to malo dinstanog kupusa, pire ili samo kruh (plus sad već tematični senf) i obrok za 10.

[uredio basketas - 17. listopada 2021. u 09:04]
Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
The Phantom
The Phantom
Moderator
Pristupio: 19.09.2010.
Poruka: 41.399
17. listopada 2021. u 09:05

Ne koristim često senf, ali super mi je kad mariniran neko meso, a znam čak i malo namazati neposredno prije pečenja da dobije aromu.

Naravno, najbolja kombinacija je sa kobasicama.

[uredio The Phantom - 17. listopada 2021. u 10:35]
I wear a mask. And that mask, it's not to hide who I am, but to create what I am.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 12.02.2021.
Poruka: 1.964
17. listopada 2021. u 09:07

Domaće češnjovke su odlična stvar, boljih kobasica nema, klasa za sebe u odnosu na onaj kupovni šrot koje kad iskuhaš ili ispečeš je bogu za plakati.

NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.317
17. listopada 2021. u 09:08

Pilece belo 😇 

To uglavnom jedu " bilderi ", pobornici wannabe zdravog zivota. Ajd moze da se jede umotano u pancetu, sa domacom supom ili crvrnim sosom...

Inace dosadno, smesno...

Vratite Lea i Pota.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 12.02.2021.
Poruka: 1.964
17. listopada 2021. u 09:11

NS je napisao/la:

Pilece belo 😇 

To uglavnom jedu " bilderi ", pobornici wannabe zdravog zivota. Ajd moze da se jede umotano u pancetu, sa domacom supom ili crvrnim sosom...

Inace dosadno, smesno...

Vidi cijeli citat


Dvesta grama pilećeg belog i sto grama pirinača, obrok posle treninga za (bodibilding) šampione  😆

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.244
17. listopada 2021. u 09:13

Pampas je napisao/la:

Domaće češnjovke su odlična stvar, boljih kobasica nema, klasa za sebe u odnosu na onaj kupovni šrot koje kad iskuhaš ili ispečeš je bogu za plakati.

Vidi cijeli citat


Medo, slažem se i ove gore što sam spominjao su bile upravo češnjovke.

 

Onako, za nas iz Slavonije fali malo crvene boje na prvu, ali na drugu lako pređeš preko toga 32

 

Uzeo sam bio jedno 4-5 pari ( 1 kobasica (znači možeš realno 10 ručkova složit) dosta za dvoje za ručak, m-ž) svježih pa malo smrznuo, brzo se odledi i uzeo sam koji par kad je tip osušio. Svježe su klasa za sebe, ali valjaju i sušene.

Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...