Pivo i Hrana

ARIZIN
ARIZIN
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.07.2012.
Poruka: 14.009
23. siječnja 2022. u 12:08

Ima koji ljubitelj sira ? Nikad ga nisam previse cijenio, no zadnju godinu do dvije mi je odlican. Moji rade domaci kozji pa si ponesem, jedna teta isto nam donese domaci kravlji i stvarno je vrh za pojesti osobito us susene kobasice, pa kad su ljutkaste ti taman osvjezi okus u ustima...

Križy
Križy
Mali dioničar
Pristupio: 20.01.2017.
Poruka: 7.552
23. siječnja 2022. u 12:14

Nema ništa ljepše od samog sira! 

HNS pederi, nogomet ste sjebali!
The Phantom
The Phantom
Moderator
Pristupio: 19.09.2010.
Poruka: 41.401
23. siječnja 2022. u 12:16

Između domaćeg sira i domaćeg pršuta uvik bi uzeo sir.

Tvrdi, meki, mladi, stari, pikantni,... sve mi igra.

Zadnje što sam uzeo je livanjski u maslinovom ulju, malo je skuplji, ali baš mi je sija.

 

I wear a mask. And that mask, it's not to hide who I am, but to create what I am.
telekineza
telekineza
Potencijal za velika djela
Pristupio: 28.05.2011.
Poruka: 2.061
23. siječnja 2022. u 12:23

ARIZIN je napisao/la:

Ima koji ljubitelj sira ? Nikad ga nisam previse cijenio, no zadnju godinu do dvije mi je odlican. Moji rade domaci kozji pa si ponesem, jedna teta isto nam donese domaci kravlji i stvarno je vrh za pojesti osobito us susene kobasice, pa kad su ljutkaste ti taman osvjezi okus u ustima...

Vidi cijeli citat


Meni je taj domaći podimljeni sir vrh, mogao bi ga jesti svaku večer bez ikakvih problema. Najčešće tako uz kobase narežem i po dvije vrste, klasični i onda prema raspoloženju uzmem sa vlascem ili papričicama dok mi se jede pikantno.

 

Danas za ručak će isto biti poslastica, kuhani dimljeni buncek, kuha se lagano od 7 ujutro, očekujem da će bit vrh kad jednom bude gotov.

 

Kako sam sada doma pa imam malo više vremena za hranu jučer sam si isto radio malu poslasticu. Zapravo, prekjučer sam ju počeo raditi, a jučer samo pojeo. 😀

Znači u petak ujutro sam namarinirao carsko (skinuo sam onaj gornji sloj kože i masnoće tako da ostane manje više samo meso na kostima) sa solju, paprom, češnjakom i malo maslinovog ulja i bacio gore malo maslaca, izvakumirao i tako pod vakumom stavio u vodenu kupelj na 67 stupnjeva i ostavio 30 sati. Jučer sam samo kad sam izvadio zapekao sa brenerom da izvana bude lijepo zapečeno i hrskavo, a unutra ostane idealna temperatura. Topilo se u ustima kako je bilo dobro i odma mi je bilo krivo što to ne stignem češće raditi.

NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.331
23. siječnja 2022. u 12:59

The Phantom je napisao/la:

Između domaćeg sira i domaćeg pršuta uvik bi uzeo sir.

Vidi cijeli citat


Al stvarno su ukusi cudo 🤭...

Nego, cestitam na zasluzenoj tituli moda ( kazni, sta li je vec 😁 )...

Drago mi da je opet neko nas mod...

 

Vratite Lea i Pota.
Križy
Križy
Mali dioničar
Pristupio: 20.01.2017.
Poruka: 7.552
23. siječnja 2022. u 13:17

Prvo juha s knedlama i nešto povrća, onda idemo s onim pravim

Imamo i kupus salatu i pire krumpir, domaći ajvar, kisele krastavce te domaći kruh. 

👌

[uredio Križy - 23. siječnja 2022. u 13:31]
HNS pederi, nogomet ste sjebali!
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.331
23. siječnja 2022. u 13:19

Ma idi u qurac 👍...

Vratite Lea i Pota.
Vilenjak
Vilenjak
Moderator
Pristupio: 10.11.2003.
Poruka: 88.924
23. siječnja 2022. u 13:21

ja danas jel pohane cvjetace i brokule, pecena mrkva i celer..

Domovine sin
Križy
Križy
Mali dioničar
Pristupio: 20.01.2017.
Poruka: 7.552
23. siječnja 2022. u 13:25

Kakav kruh jedete?

Ja 99% domaći, sami pravimo jedino ako se ne stigne pa onda kupimo.

Ajvar isto domaći, kisele paprike i kupus također.

Pohane tikvice su savršenstvo, u zamrzivaču uvijek smrznemo pečenjke (kukuruz) pa dobro dođe zimi ponekad.

Eto istresao sam što sam imao trenutno na pameti. 

HNS pederi, nogomet ste sjebali!
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.331
23. siječnja 2022. u 13:35

Vilenjak je napisao/la:

ja danas jel pohane cvjetace i brokule, pecena mrkva i celer..

Vidi cijeli citat


Pluscina do neba. Sad bas guglao, cvjetace su karfiol 😍. Ostalo znam.

Kao predjelo, u supi ( juhi, jel ), peceno, kako god, vrh 🤩...

Glavno jelo ono od uvazenog basketasa...moze i od plecke...

 

Vratite Lea i Pota.
  • Najnovije
  • Najčitanije