ARIZIN je napisao/la:
Ima koji ljubitelj sira ? Nikad ga nisam previse cijenio, no zadnju godinu do dvije mi je odlican. Moji rade domaci kozji pa si ponesem, jedna teta isto nam donese domaci kravlji i stvarno je vrh za pojesti osobito us susene kobasice, pa kad su ljutkaste ti taman osvjezi okus u ustima...
Vidi cijeli citat
Meni je taj domaći podimljeni sir vrh, mogao bi ga jesti svaku večer bez ikakvih problema. Najčešće tako uz kobase narežem i po dvije vrste, klasični i onda prema raspoloženju uzmem sa vlascem ili papričicama dok mi se jede pikantno.
Danas za ručak će isto biti poslastica, kuhani dimljeni buncek, kuha se lagano od 7 ujutro, očekujem da će bit vrh kad jednom bude gotov.
Kako sam sada doma pa imam malo više vremena za hranu jučer sam si isto radio malu poslasticu. Zapravo, prekjučer sam ju počeo raditi, a jučer samo pojeo. 😀
Znači u petak ujutro sam namarinirao carsko (skinuo sam onaj gornji sloj kože i masnoće tako da ostane manje više samo meso na kostima) sa solju, paprom, češnjakom i malo maslinovog ulja i bacio gore malo maslaca, izvakumirao i tako pod vakumom stavio u vodenu kupelj na 67 stupnjeva i ostavio 30 sati. Jučer sam samo kad sam izvadio zapekao sa brenerom da izvana bude lijepo zapečeno i hrskavo, a unutra ostane idealna temperatura. Topilo se u ustima kako je bilo dobro i odma mi je bilo krivo što to ne stignem češće raditi.