odgovornost je napisao/la:
Čuo sam da skoro ništa zdravije nema od domaćeg kozjeg sira. Inače od sira iden samo onaj namaz i ovaj topljeni na pizi cizu ili sendvicu.
Vidi cijeli citat
Kvaliteta sira, mlijeka, pa i mesa od svinja, goveda jako ovisi i o ishrani tih životinja. Još nekad su ljudi tražili ljekovite trave tako da su gledali što koza jede. Jako čista životinja i izbirljiva, brsti samo ono kvalitetno od trava i radije će umirijeti od gladi nego uzeti nešto na što je nogom zakoračila ili joj njuh ne odobrava. Kad same su na paši, osobito na područjima gdje ima puno slobode onda je najbolja kvaliteta sira/mlijeka...
Isto vrijedi za svinje, one koje dobivaju ostatke bačene hrane od doma imaju najsočnije meso i izuzetno je ukusno za sve od kobasica do odrezaka. One koje se hrane industrijskom hranom nemaju ni približno kvalitetu.
Ista stvar je sada i sa medom, od kada su došli ti pesticidi masovno je došlo do pomora pčela, no prvenstveno bilja, cvjetova i onih livada na kojima su se kretale. Naravno da u tom slučaju med ne može biti kvalitete kao nekad. Barem ne tamo gdje je jaka poljoprivreda i prskanje u gorskoj bi kvaliteta trebala ostati ista.