Pivo i Hrana

joe2
joe2
Mali dioničar
Pristupio: 01.05.2005.
Poruka: 6.442
07. ožujka 2022. u 22:49

upravo tako

da nije bilo korone,jeste da se tema ko pacovski rep vuče ali je tako,i dosade,valjda nikad ne bi našao taj kanal i otkrio da posao u kuhinji jako stresan🤠,,,mislim,kad dodješ na godišnji pitaš mater jel ručak gotov,jel večera ugrijana i te stvari ali da bi i sam počeo seckati luk,čistit paradajz,guliti mrkvu,ne šanse,,,e,sad ima i to kako,,,nije problem roštilj ili šnicle sa pomfritom napraviti,sve je to ok ali ajde ti napravi slavonski čorbanjac,fiš paprikaš i slično,,,eeeee,to je kunst i još ako se trazi tanjir više,nema boljeg,,,,

taj link,za sašin kanal kod mene na laptopu je trade mark,,😎

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.251
19. ožujka 2022. u 16:08

Zamrla nam tema pa da je malo dignemo.

 

Kupio neki dan pačja prsa (u Lidlu naravno). Napravio ih slično ovom (bez pečnice, malo duže u tavi):

 

 

Prilog kus-kus to sam nedavno otkrio, ma da sam ga jeo X puta do sad. Odlična stvar. Pačja prsa isto - fenomenalan komad mesa.

Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
odgovornost
odgovornost
Dokazano ovisan
Pristupio: 12.12.2020.
Poruka: 11.675
19. ožujka 2022. u 16:25

Neda mi se sad ltražit link od videa, ali zadnji video fatman chefa ubija. svinjska rebra 6 sati pečena u smokeru.

"U hrvatskom jezikoslovlju nema atributa kojima se može objasniti veličina Hajduka. Hajduk je ne samo vječan, Hajduk je neuništiv!"
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.251
19. ožujka 2022. u 16:34

odgovornost je napisao/la:

Neda mi se sad ltražit link od videa, ali zadnji video fatman chefa ubija. svinjska rebra 6 sati pečena u smokeru.

Vidi cijeli citat


Gledao jucer, bas sam se pitao sta je s covjekom s obzirom da nije izbacio video dva tjedna.

[uredio basketas - 19. ožujka 2022. u 16:34]
Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.251
20. ožujka 2022. u 18:42

Jeo danas hobitnicu "ispod folije" tj. onu divovsku lignju (iz Lidla ofc) i cijeli dan cuclam Budwisere.

 

Lijepa nedjelja.

Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
telekineza
telekineza
Potencijal za velika djela
Pristupio: 28.05.2011.
Poruka: 2.061
21. ožujka 2022. u 08:40

Ja sam se ovu nedjelju isto malo "počastio". Kako mi je ovo bio malo laganiji vikend, a i dugo nisam spremao ništa posebno ovaj sam odlučio uložiti malo više truda u hranu.

Uzeo sam komad vratine od oko 2 kg, klasično začinio meso još u petak poslijepodne da odstoji jedno 12-13 sati u toj marinadi, pa sam ga zatim u subotu ujutro izvakumirao i još sam dodatno u vrećicu sa mesom stavio malo maslinovog ulja i maslaca.

Zatim sam tu izvakumiranu vrećicu s mesom stavio u vodenu kupku na 58,5 °C, na 28 sati. Na kraju kad je bilo gotovo sam samo zapekao meso izvana zbog ljepšeg izgleda, a i volim kad bude izvana tako malo jače zapečeno, a iznutra se ionako ne izgubi ništa na teksturi i sočnosti. 

Meso je bilo nevjerojatno sočno, iskreno, možda mi je bilo to najbolji komad mesa koji sam spremio ikad, a po teksturi i sočnosti vjerojatno i top 5 što sam ikad jeo. Do sad sam većinom radio sa sous videom steakove u kraće vremensko razdoblje, a ovo iznad 12 sati sam radio jedino rebarca i sad sam prvi puta radio vratinu i definitivno neće biti i zadnji put. Uz ovo je supruga još spremila začinjeni krumpir u pećnici i neku salatu (iskreno ni ne znam koju jer mi uz meso nije bila uopće zanimljiva).

[uredio telekineza - 21. ožujka 2022. u 08:52]
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 13.03.2021.
Poruka: 5.986
21. ožujka 2022. u 16:25

u kakvu točno vodenu kupku?

telekineza
telekineza
Potencijal za velika djela
Pristupio: 28.05.2011.
Poruka: 2.061
22. ožujka 2022. u 09:25

Baldwin IV je napisao/la:

u kakvu točno vodenu kupku?

Vidi cijeli citat


Laički rečeno to je zapravo voda u loncu ili u mojem slučaju kontejneru koja se zagrijava na željenu temperaturu i bude konstantna, a namirnice tijekom pripremanja ne dolaze u direktan doticaj sa izvorom topline.

Na ovaj način se zapravo dobije idealna temperatura mesa ili bilo koje druge namirnice jer se stavi u vodu u vakumiranoj vrećici pa se zapravo meso tu ne kuha nego se peče i ima na kraju identičnu temperaturu po cijeloj svojoj širini što se običnim pečenjem nebi moglo dogoditi jer je logično da će meso na vanjskim dijelovima imati višu temperaturu jer je u direktnom dodiru sa tavicom nego unutarnji dijelovi do kojih toplina treba doći.

markoli
markoli
Moderator
Pristupio: 08.08.2009.
Poruka: 17.201
22. ožujka 2022. u 09:29

telekineza je napisao/la:

Baldwin IV je napisao/la:

u kakvu točno vodenu kupku?

Vidi cijeli citat


Laički rečeno to je zapravo voda u loncu ili u mojem slučaju kontejneru koja se zagrijava na željenu temperaturu i bude konstantna, a namirnice tijekom pripremanja ne dolaze u direktan doticaj sa izvorom topline.

Na ovaj način se zapravo dobije idealna temperatura mesa ili bilo koje druge namirnice jer se stavi u vodu u vakumiranoj vrećici pa se zapravo meso tu ne kuha nego se peče i ima na kraju identičnu temperaturu po cijeloj svojoj širini što se običnim pečenjem nebi moglo dogoditi jer je logično da će meso na vanjskim dijelovima imati višu temperaturu jer je u direktnom dodiru sa tavicom nego unutarnji dijelovi do kojih toplina treba doći.

Vidi cijeli citat


Brat mi je uzeo taj uređaj (ne znam kako se zove) koji drži vodu na određenoj temperaturi u loncu. Jeli smo ribse nakon što su bili 20h u vakuumu u vodi i bili su odlični.

"A winner is someone who recognizes his God-given talents, works his tail off to develop them into skills, and uses these skills to accomplish his goals." - Larry Bird
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 21.08.2021.
Poruka: 2.268
22. ožujka 2022. u 09:33

ja sam neki dan radio biftek doma, mislim nije mi prvi put, al ono radim ga uvijek na isti način, po par minuta svaka strana (3-4) na vreloj tavi i onda 10-15 minuta u pećnici na 250, sve ovisi o tome koliko pečeno želim.

ne volim eksperimentirat s tako skupom namirnicom pa mi ga je tako najsigurnije napravit.

mislim dobar on bude, al imate li vi prijedlog kakav, kako doma napraviti dobar steak? mislim na tehnike termicke obrade, a može i neki prijedlog kako ga marinirat i odležat