basketas je napisao/la:
ian wright je napisao/la:
nisam ni znao da ima sušenih krvavica
kod nas se to napravi i odmah u škrinju, pa se ispeče kada treba
ja ne mogu one prezvušte i hladetine
edit: prezvušt = tlačenica
Vidi cijeli citat
edit: prezvušt = tlačenica = švargl
Vidi cijeli citat
Mi ih radimo doma sami i meni to bude vrh. Ali stvar je u tome da ga mi baš pravimo sa dosta "mesa" i dosta je drugačiji od onog što se može vidjeti po mesnicama jer baš stavljamo jako puno jezika i srca.
A meni su isto i krvavice vrh, ali samo moje. 😀 Mislim da sam ih do sad u životu samo dva puta jeo izvan kuće. Mislim, znam što ide u njih i kak ih mi spremamo i onda mi to spada u jela koja mogu biti fina i po restoranima, ali ipak, najviše vjerujem sebi. Mi ih preko zime jako često jedemo (jednom tjedno) i redovno napravimo veliku količinu. Ove godine smo ih napravili 20 kg. Morati ću provjeriti u arhivi jel imam neku sliku.
A kak ste ove godine zbog ove situacije sa svinjskom kugom uspjeli obaviti kolinja i napraviti kobasice i ostale suhomesnate proizvode? Mi smo hvala bogu izvan Slavonije pa smo uspjeli manje više to normalno odraditi kao i inače, čak smo malo i pretjerali i napravili nikad više svega. 😂