Evo uhvatio nešto vremena pa da krenem redom, a taman je i mjesec skoro iza nas, evo ovo se jelo kod mene u studenom.
A i da ispunim obećanje dano NS-u jer ne valja lagat, ionako sam već previše otegnuo
Pošten komad vrata, dugo (sporo) pečen, krumpiri, mrkva, malo slanine - klasika.
Vrlo slična varijanta, samo nije vrat, već domaća rebra, malo mrkve, bilo je tu još svega, ali pored ovog nema smisla slikat priloge
Malo amerikanizacije - mac (ma da nisu makaroni) and cheese, par vrsta sira je unutra i pržena slanina, a da bude bolje napravim u bešamel umak i rastopim unutra sir, cijelu tjesteninu prvo u to stavim, a onda radim "redove" pa još sira naribanog između. To prvestveno žena voli ma da nisam ni ja protivnik, al jbg kad se ohladi odmah bude 50% lošije.
Ovo je žena radila, ne bi bilo uredu da preuzmem zasluge , stvarno vrhunski to jelo napravi. Nisam nikad bio ljubitelj te štruce, ali sam posta. Unutra je jaje, sir i pršut, bili gosti pa je i dekoracija na mjestu.
Domaće mljeveno meso, mislim nije moje iz mesnice je, ali lokalno. To objektivno veze nema s mljevenim mesom koje se kupuje po trgovačkim centrima i slično. Doslovo je okus mesa drugačiji.
Čobanac. To sam radio neki dan, dva dana smo svi jeli. Inače je juhica momački crvena jer imam najbolju papriku koja se može kupit bolju eventualno možes sam proizvest, ako ko zna to radit, ali vjerojatno je do svjetla ili nečeg pa je tako blijeda na slici.
Unutra su dvije vrste mesa, nešto je postalo teško doć do divljači i mogu reći da mi baš fali kako bi to bilo - to, ali i ovako na razini. Još imam doma ljutine pa par kapi unutra, izmješam, nema priloga, niti ništa - samo malo kruha.
I za kraj, ali ne najmanje važno, nego najbolje - sarma. Meni možda i jedno od najdražih jela. Također je unutra mljeveno meso iz lokalne mesnice, ponavljam to meso je milina, em možeš birat koji komad hoces, em omjer, sve.
Lonac se mozda cini mal (manji), ali ogroman je. Unutra je oko 30 velikih sarmi.
Kad se fino izreže. Prvi dan nas je jelo šestero, onda sam drugi dan ja sam jeo, spremio svojima i još mi je treći dan ovo ostalo za duboko (jedna kutija je u međuvremenu pukla), ali neće to bit dugog vjeka
U 12-tom mjesecu idemo još jače, radit će se puno manje, puno više družit, pit i bit doma - što je lijepa podloga da jedemo još zdravije i još bolje
[uredio basketas - 28. studenog 2024. u 12:58]
Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...