restoran taj mahal göteborg. hrana chikken tikka. odlicno ali bez iznenaduvanje. zacini se poznati tasted befor. hleb odlican kao i cijena. konobara dobri dobar servis. very polite personal.
prošli tjedan nas Poljaci pozvali na večeru. Napravili "najbolje jelo na svijetu, nitko drugi to nema..." odmah sam znao o čemu se radi: sarma 😂
sarmu sam kao "najbolje jelo na svijetu" vidio već i u Rumunjskoj i Magjarskoj... Moldavci imaju sarmale, Bugari umjesto listova kiselog zemlja pune listove vinove loze, što znači da istu stvar imaju i Grci i Gruzijci i Armenci, vjerojatno i Libanonci...
dakle, gołąbki
doslovno znači mali golubovi, a čita se gouopki
mljeveno meso, riža, kaže da neki stave i kockice suhog kruha... ne koriste kiselo zelje, već svježe, listovi se skuhaju. I umak je drukčiji, stavljaju baš paradajz, tako da umak ima okus sličan našem umaku za npr. ćufte
prošli tjedan nas Poljaci pozvali na večeru. Napravili "najbolje jelo na svijetu, nitko drugi to nema..." odmah sam znao o čemu se radi: sarma 😂
sarmu sam kao "najbolje jelo na svijetu" vidio već i u Rumunjskoj i Magjarskoj... Moldavci imaju sarmale, Bugari umjesto listova kiselog zemlja pune listove vinove loze, što znači da istu stvar imaju i Grci i Gruzijci i Armenci, vjerojatno i Libanonci...
dakle, gołąbki
doslovno znači mali golubovi, a čita se gouopki
mljeveno meso, riža, kaže da neki stave i kockice suhog kruha... ne koriste kiselo zelje, već svježe, listovi se skuhaju. I umak je drukčiji, stavljaju baš paradajz, tako da umak ima okus sličan našem umaku za npr. ćufte
Vidi cijeli citat
Kod mene su holubky, isto značenje i sličan recept. Naša sarma je bolja.