Nisi mi odgovorio zas mislis da u Bosni laziraju cevape
Vidi cijeli citat
Ma zahebavam se.
To je kod njih bila interna fora da nema toliko krava koliko se cevapa proda. Ili tako nesto.
Sto se tice " odlezavanja ", nisam shvatio sta to tacno znaci.
Odlezavani cevapi, nisam to cuo priznajem.
Vidi cijeli citat
Od jedno 3-5 min, ne kazu nist ekstra, al spomenu.
To je koliko sam ja shvatio kad naprave smjesu (il čevape) onda ih drze dva-tri dana.
Evo šta gugl izbaci:
Nakon prve faze mesnoj masi se dodaje so. Mesna masa mora biti ravnomjerno zasoljena, posude sa mesom se odlažu u rashladne uređaje u kojima ostaju od 24 do 48 časova na temperaturi od -1 do +4°C. Nakon odležavanja i hlađenja usoljene mesne mase pristupa se tehnici usitnjavanja, mljevenja i oblikovanja što predstavlja treću fazu. Nakon toga pristupa se drugom, sitnom mljevenju, takođe u mašinama za mljevenje mesa. Za završnu obradu „Sarajevskih ćevapa“/“Sarajevskih ćevapčića“ koriste se specijalizovane mašine za oblikovanje ćevapa poznate pod nazivima „punilica“ ili „porciomat“. Mašine moraju biti izrađene od nerđajućeg materijala – navodi se u opisu.
Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...